papun Odesláno 22. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2021 Ne zase tak dávno jsem viděl myslím tady prodávat prim sport 2 s tím, že pouzdro bylo kompletně zbavené chromu a zbyla jen mosaz. Na pohled to vypadalo hezky, skoro jako bronzaky. Jak se ovšem to pouzdro bude chovat při nošení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 myslim ze stejne jako ryze bronzove, zacnou ztracet lesk, nic více .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 a jeste spinit, smrdet a rezivet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 23. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Kdyby dělali jen patinu jako bronzaky, tak dobré, ale spíš to půjde do humusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 ako stara mosadzna trubka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Nosej se úplně normálně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Mosaz stačí po vyleštění namočit do sulky a potom vídeňským vápnem vysušit. Chytne to potřebnou patinu a dál to nic nedělá. Proces se dá časem opakovat. Jinak by se to mělo chovat normálně jako bronz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 23. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Když už bych to náhodou chtěl řešit. jak se ten chrom suundává? Dá se to dělat v klidu samo domo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Normálně šmirgl, pilníčky a trpělivost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 23. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Aha, já myslel, že se to dělá nějakou chemickou cestou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2021 Také. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Někde na fóru je to popsané (kyselina chlorovodíková a autonabíječka) a osobně jsem to zkoušel. Šlo to výborně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Já si do kdysi zkopíroval - teď už to tady nemohu dohledat, tak se omlouvám původnímu autorovi a vkládám jako text: Citovat Jak odstranit starý chrom z pouzdra Tak s tou HCl můžu sloužit. Jde to rychle, výsledek je perfektní (žádný chrom už po několika sekundách), ale ukrutně to dýmá a tím i smrdí Je třeba mít následující: skleničku, technickou HCl, drátky, autonabíječku (nebo jiný zdroj stejnosměrného proudu kolem 3A) a železné drátky. Postup: Do skleničky vliješ tolik kyseliny, aby se pouzdro ponořilo. Vezmeš pouzdro, které je zbavené nečistot a odmaštěné a omotáš okolo něj drátek tak, aby byl zajištěn dobrý kontakt. Druhý konec drátku připojíš na plusový vývod nabíječky. Pouzdro s drátkem ponoříš do kyseliny. Na mínusový vývod připojíš druhý drátek. Zapneš nabíječku a mínus ponoříš do kyseliny tak, aby se nedotýkalo pouzdra. Efekt uvidíš do několika sekund Ale pozor! Kyselina je kyselina a žere na co přijde. Kromě toho HCl hodně dýmá. Výpary nejen že jsou korozivní, ale také dokáží způsobit nevolnost, v krajním případě i poleptat sliznice . Takže pracovat v dobře větraných prostorech, ideálně venku. Jo a ještě jedna věc. Jak si to tu po sobě čtu, trochu jsem znejistěl tím pólováním. Jde to ale jednoduše ověřit. Použije se zapojení jak uvedeno výše, jen se vynechá to pouzdro. Po zapojení se na jednom drátku začne vyvíjet plyn. Pouzdro se uchytí na opačný drátek. Teoreticky by to mělo fungovat i na zlacená pouzdra, ale nezkoušel jsem to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 24. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 To mě teda taky zajímá. Už jsem si objednal kyselinu:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Tak hlavně nezapomeňte ukázat výsledky - já si na to už dávno vyčlenil taky jedno pouzdro, ale jako obvykle jsem to nedotáhl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 24. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Já ještě nemám ani to pouzdro. Napřed jsem chtěl řešit předělávku na nerez, ale to odmítám zaplatit a pak jsem narazil na ,,bronz" pro chudé a tak mě to zaujalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 24. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2021 Ja mam jen respekt ke kyseline a jeste k tomu ve spojeni s proudem z nabijecky, ale asi to risknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 19. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2022 V 23. 3. 2021 v 15:00, JR_2010 napsal: Nosej se úplně normálně Neměl by si aktuální foto, jak pouzdro vypadá po delší době, jakou dostalo patinu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 19. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2022 Já to normálně nenosím, ale půjdu se tedy mrknout, jak to po letech vypadá, ale dneska se k tomu nedostanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se