Návštěvník Ondra Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Odesláno 12. května 2021 Me teda fascinuje, jak se tu leta akceptuje Steinhart (protoze kubson?), ale cina najednou nekomu tezce lezi v zaludku. Pro me osobne je to uplne okrajova zalezitost, za tech 16 let jsem z nudy a zvedavosti koupil 3 ks homage/fejku a pustil je hned za tech par korun dal. Nekomu udelaji sluzbu, a originalni vyrobce na tom netrati vubec nic. Rolexu snad ty mraky jakoSubu dokonce vyhovuji a nijak proti nim nebojuje.
miccalek Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Odesláno 12. května 2021 Pro mňa byla homage v podstatě jediná možnost jak sehnat starou generaci kvazi seiko monster. Splašil jsem tedy nakonec i origo, ale to bylo čisté štěstí. Takže když to shrnu: buď koupím teď nové monstry za 13 fíků, kterážto 4. generace je hnusná jak řiť (kyklop, indexy, Xko, barvy o ničom, hardlex) anebo podpořím soudruhy a dostanu za třetinovou cenu krásné dvojkové kde je všechno co člověk potřebuje (automat, safír s anti, super indexy, lumi, všecko). I ta rybička na cifru je pěkná.
Ace84 Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Odesláno 12. května 2021 Mě sere Hublot. Můžeme ho zablokovat prosím? :)) Chlapi, serte na to. Nelegální to není a ať si každej nosí co chce.
Dez123 Odesláno 12. května 2021 Nahlásit Odesláno 12. května 2021 Řešíte číčoviny, homage je a bude nejen v hodinářském průmyslu, tomu se nedá vyhnout.
Radek124 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 Homage mincí (a jiných “platidel”) se taky dělaly už od starověku, občas dokonce se státní podporou - ale vždycky to bylo považováno za přinejmenším společensky nežádoucí a pokud možno i trestné. A vzhledem k tomu jak ceny mnoha v inzerci žádaných tikajících kousků hravě překračují ceny drahých kovů o stejné hmotnosti, přijde mi celkem chucpe když se hned vedle nich ve stejném vlákně nabízejí čínské napodobeniny za desetinu ceny. Je mi teď putna jaké jsou výrobní náklady na obojí, ale jak moc “nóbl” byste se cítili v hodinářství, kde by měli v jedné vitríně vystavené luxusní+HH a kousky a přímo mezi nima zamíchané tyhle “ojeby zalevno”? Chápu že hranice mezi inspirací, napodobeninou a fejkem můžou být někdy nejasné - ale právě od toho by tady měli být hodinek znalí moderátoři (a ne “robot”), když už se inzerentovi nedostává onoho bájného “gentlemanství” a pravidla si zkouší vykládat po svém. Kdyby tomu naopak měli nechat volný průběh, mohl by Bert inzerci přesměrovat rovnou na bazos.cz
Dez123 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 Pokud má značka patent na design, ať si to řeší s výrobcem. Mám za to, že homage nijak neodporuje naší legislativě. A zakazovat něco, aby se člověk, kterej utratí ranec za hodinky cítil lépe? Tímhle stylem by se mohli zakázat všechny smartphony, protože vypadají všechny skoro stejně. Největší paradox jsou ceny, zatímco okopčený telefon udělá rozdíl pár tisíc, u hodinek je to najednou extrém, kdy za cenu jednoho náhradního dílku tahu jsou celé hodinky. A blbý je, že západ daroval číně všechny své technologie v rámci úspory nákladů a teď se díví, že je tam místní kluci využívají. Co je mnohem horší než homage, jsou frankenclony, kdy je část hodinek origo a část kopie. Tipnul bych si, že za pár let pozná rozdíl pouze AD dle vyraženého čísla a hodinky bez papírů budou neprodejné.
xbraj19 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 @Dez123 jestli funguješ v režimu "co neni nelegální je v pořádku" bez ohledu na etiku a základy slušnosti, tak jsem rád, že s tebou nemusím mít nic do činění. 1) A o cenu hodinek vůbec nejde, to je pouze laciná výmluva. 2) Porovnávat hodinky s telefony je zcela mimo místu (já vlastě ani nevím co je to ten "okopčený telefon"). 3) Jak jsem psal už jinde v dnešní době není problém cokoliv vyrobit, ale něco vymyslet a to stojí peníze. Si vem, že takový Spring Drive vymýšleli Japonci patnáct let, než šel do prodeje a to není zadarmo.
Dez123 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 1) Kdyby ty hodinky stály stejně, tak by o cenu jistě nešlo, ale jelikož je tam cca 100k rozdíl, tak bych nezanedbával. 2) Nekonečný spor ohledně okopírování designu iPhonu Samsungem opět míří k soudu – Letem světem Applem (letemsvetemapplem.eu) 3) Na Spring Drive jistě existuje patentová ochrana Ono je to výhodné, si vezmi, kdyby si každý mohl prodávat jen to, co sám vymyslí, nebo bys z každé prodeje platil autorovi poplatek.
kamilb Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 V 13. 5. 2021 v 14:33, Dez123 napsal: 1) Kdyby ty hodinky stály stejně... 2) Nekonečný spor ... 3) Na Spring Drive ... Ono je to výhodné, si vezmi, kdyby si každý mohl prodávat jen to, co sám vymyslí, nebo bys z každé prodeje platil autorovi poplatek. Rozšířit 1) No to je fakt, koupíš tu sračku za zlomek ceny s pocitem žes s nima vyjebal. 2) Tuším byla řeč o Hodinkách ne o eplvoč. A proto ti to motá 3) To číňan hned tak dělat nebude protože by si zadřel třísku. Počká dalších deset let let než tomu Seiko vychytá mouchy. Pak to teprv skopčí a určitě to přistane to na stole někomu kdo bude kroutit hlavou proč ti šmejdi za to chcou takový ranec.
xbraj19 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 (upraveno) Vidím, že jsi vůbec nechytnul hlavní myšlenku. 1) "homage" se dělají i levnějších hodinek, kde rozdíl v ceně je o řád nižší (quartz tuňáci) , takže o stotisících to fakt není. 2) Když už srovnáváš telefony - tak rozdíl v ceně může být taky v desetitisících (podobně jako hodinky) 3) Ale to vůbec není o patentu, SD byl jenom příklad, jde o základní myšlenku, že něco vymyslet není zadarmo (a to platí u všeho). Edit: Kamil byl rychlejší Upraveno 13. května 2021 uživatelem xbraj19
nickolas Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 Ja to obcas prirovnavam k situaci, kdy po koncertu Stounu, se mi kolega prisel vysmivat, jak s tim vyjebal, kdyz se dival z pole pres plot a mel stejny zazitek jako blbec ja, ktery jsem si koupil predrazeny listek.
nickolas Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 A ve finale ma pravdu. Nikdo do nej nezduchal, pil si vlastni levnou vodu, ze zidle a s dalekohledem toho jiste videl vic nez ja a zakazany to neni.
xbraj19 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 @nickolas že já se ti začnu posmívat, že sis koupil GS předražené kvarztky
Dez123 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 V 13. 5. 2021 v 15:23, kamilb napsal: 1) No to je fakt, koupíš tu sračku za zlomek ceny s pocitem žes s nima vyjebal. 2) Tuším byla řeč o Hodinkách ne o eplvoč. A proto ti to motá 3) To číňan hned tak dělat nebude protože by si zadřel třísku. Počká dalších deset let let než tomu Seiko vychytá mouchy. Pak to teprv skopčí a určitě to přistane to na stole někomu kdo bude kroutit hlavou proč ti šmejdi za to chcou takový ranec. Rozšířit 1) Důvody k nákupu mohou být různé. 2) Nebyly tam eplvoč, ale boj o patent. 3) Pokud to legislativa umožňuje, nevidím problém. V 13. 5. 2021 v 15:41, xbraj19 napsal: Vidím, že jsi vůbec nechytnul hlavní myšlenku. 1) "homage" se dělají i levnějších hodinek, kde rozdíl v ceně je o řád nižší (quartz tuňáci) , takže o stotisících to fakt není. 2) Když už srovnáváš telefony - tak rozdíl v ceně může být taky v desetitisících (podobně jako hodinky) 3) Ale to vůbec není o patentu, SD byl jenom příklad, jde o základní myšlenku, že něco vymyslet není zadarmo (a to platí u všeho). Edit: Kamil byl rychlejší Rozšířit 1) Ano, důvody mohou být různé. Např. když chceš želvy v bronzu, tak máš u Seika smůlu. 2) Dal jsem to jako příklad, protože to byla podobná kauza. Jablíčkář si myslel, že všechno, co připomíná iPhone je jeho fake. 3) Jasně že není, proto taky prvních pár let má výrobce ochranu. Kdyby mohl stále vyrábět pouze autor, tak by dodnes nebylo jiné auto, než od Karl Benz. Kolik by asi existovalo diverů, kdyby si Rlx patentoval všechny prvky subů?
xbraj19 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 To asi nemá cenu, tak zkusím naposled 1) bronz OK, ale proč nerez, který se dělá i v originále 2) určitě sis všimnul že šlo o porušení několika patentů a Samsung musel zaplatit pokutu. 3) A všiml sis, že každý to auto vyvíjel jiné. Diverů by existovalo podobné množství i bez Subů, zkus si nastudovat něco o potápkách (zmíním jenom ty hlavní - Panerai, Seiko, Doxa, Longines)
dlubix Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 Dez123 tvl nedej se. Homaz ruleuzz!
xbraj19 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 A mě nikdo nepovzbudí? Už mi docházejí síly a argumenty V 13. 5. 2021 v 16:45, nickolas napsal: Yes! Rozšířit
Tichus Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 V 13. 5. 2021 v 16:56, Dez123 napsal: 1) Ano, důvody mohou být různé. Např. když chceš želvy v bronzu, tak máš u Seika smůlu. 2) Dal jsem to jako příklad, protože to byla podobná kauza. Jablíčkář si myslel, že všechno, co připomíná iPhone je jeho fake. 3) Jasně že není, proto taky prvních pár let má výrobce ochranu. Kdyby mohl stále vyrábět pouze autor, tak by dodnes nebylo jiné auto, než od Karl Benz. Kolik by asi existovalo diverů, kdyby si Rlx patentoval všechny prvky subů?No, vony by spíš neexistovaly ty suby, nebo se pletu?
Dez123 Odesláno 13. května 2021 Nahlásit Odesláno 13. května 2021 V 13. 5. 2021 v 17:07, xbraj19 napsal: To asi nemá cenu, tak zkusím naposled 1) bronz OK, ale proč nerez, který se dělá i v originále 2) určitě sis všimnul že šlo o porušení několika patentů a Samsung musel zaplatit pokutu. 3) A všiml sis, že každý to auto vyvíjel jiné. Diverů by existovalo podobné množství i bez Subů, zkus si nastudovat něco o potápkách (zmíním jenom ty hlavní - Panerai, Seiko, Doxa, Longines) Rozšířit 1) Nevím, třebaže mají safír s AR...zkus udělat dotazník a dát ho do vlákna majitelům homage, můžeme si tu udělat microstudii. 2) Ano, tak to v právním státě má fungovat. 3) Já to myslel tak, že patentovat se dá třeba i to, že mají hodinky WR, což Rlx měl, patent přímo na Oyster, psal to korunce. Cenzura internetu mi prostě vadí, chápu, že je to teď v módě, co se nehodí tak zakázat, zvlášť když k tomu není ani legislativní opora. FB už tohle dotahuje k dokonalosti. Nejkrásnější je, že proti "čínský kopírkám" chcete použít čínské totalitní praktiky. Jako by nestačilo to prostě přejít a majitele nechat žvanit na svém malém písečku, stejně jako většina přechází vtipy od Lynxe.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se