Bert Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Rozumím a díky. Já myslel, jestli třeba ta 36 nemá nějaký problém se sklem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 4. března Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března Ja obecně nedoporučuju kupovat kapesní zoomy, měl jsem dva, už ani nevím co to bylo za značku ale cena kolem 1500,-. Za prvé ten mechanismus moc nevydrží, za druhé se to při větším zoomu prakticky nedá udržet v ruce a optická kvalita je o řád horší než u pevného skla., 8x25 Vortex Solo mám poslední cca dva roky a maximální spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 17 hodinami, Juraj11 napsal: Tak třes v ruce ještě moc velkej nemám Ale vážně,těm číslům moc nerozumím Jen hledám něco malého,skladného. Něco co mi na cca 500m dokáže ukázat a přesvědčit dítě,že se jedná o srnku a ne krtinec Na měsíc s tím vidět nepotřebuji,stačí když si budu moc prohlížet mladé robky ve vedlejší dedine Sent from my iPhone using Tapatalk To první je přiblížení, "zvětšení", zdá se víc lepší, ale v tom víc musíš víc "hledat" a udržet to... To druhé číslo je tak trochu o světelnosti, večer s větším o chvilku líp koukáš. Větší, hůře skladný. Osobně bych šel do 7 nebo 8x25. Mám i varábl bi 10-40 × 63 a je s tím štelování... a vlastně 7x50 je praktičtější... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Já to tady řešil nedávno, objednal jsem Vortex 8x25 a 8x36. Moje oko v tom pokoukání nenašlo zásadní rozdíl, vyhrála velikost do kapsy.. vzal jsem 8x25. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Borci, na to klepání doporučuji "provázkový stativ" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Nebo hned po ránu dva panáky rumu, aby ten třes přešel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 57 minutami, JakubS napsal: Já to tady řešil nedávno, objednal jsem Vortex 8x25 a 8x36. Moje oko v tom pokoukání nenašlo zásadní rozdíl, vyhrála velikost do kapsy.. vzal jsem 8x25. To je další faktor, kdo co vidí @geometr Jj, po třech jsem oční chirurg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března (upraveno) před 3 hodinami, Bert napsal: Borci, na to klepání doporučuji "provázkový stativ" V otevřeným terénu jdu do polokleku a opírám si loket o koleno, v lese o strom. Podobně jak s kulovnicí... Upraveno 5. března uživatelem Americkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Alebo lepší mobil dnes zvládne priblíženie 10x a má aj stabilizáciu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března před 6 minutami, Leopold napsal: Alebo lepší mobil dnes zvládne priblíženie 10x a má aj stabilizáciu To už máme 1. dubna? Tedy vzhledem k použité slovenčině: 1. apríla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března (upraveno) A ukazuje čas. E: to Leopold Upraveno 6. března uživatelem Americkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Ťažko súdiť nemám ho ajfon 15 pro sa chváli s 5 x opticky a až 25x digitálny zoom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Leopolde, prosím, nedělej ze sebe ještě většího pitomce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Tak je možnosť aj ďalekohľad s stabilizáciou obrazu . Ale čo som ich mal v ruke ani jeden nebol veľkosťou do vrecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Jsem opravdu rád, že jsi ustoupil od nepříliš chytré myšlenky srovnávat optickou výkonnost monokularu s dírou např 36 mm s mobilem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oliver333 Odesláno 13. září Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září Ahoj všem, občas jedu do přírody do alp nebo na dovču do Řecka a přemýšlím o nějakém malém monokuláru. Je opravdu tak velký rozdíl v kvalitě mezi např. : https://www.armed.cz/dalekohled-monokular-10x25-cerny-mil-tec/ a https://www.armed.cz/monokularni-dalekohled-solo-monocular-8x25-vortex/ Odpovídá docela velký cenový rozdíl i kvalitě nebo bude nějaký monokulár za cca. 500 Kč stačit? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 13. září Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září Z plného slunce zobrazují všechny více méně stejně, ale jak se trochu zešeří rozdíly jsou markantní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikca Odesláno 13. září Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září Mam ten vortex pred tim jsem mel nejaky kram za par stovek a je to velky rozdil v kvalite zobrazeni. Ale treba je mil-tec dobry… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oliver333 Odesláno 13. září Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září Díky moc vypadá to, že vyhraje Vortex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 13. září Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září Při výběru dalekohledu je třeba zohlednit i věk pozorovatele. Při věku 50+ není nutno kupovat dražší světelný dalekohled, ktery je lepší při horších svetelnych podminkach. ( říkali experti fy Srb & Štys v roce 1938).. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se