Přejít na obsah

Dalekohled

African

Doporučené příspěvky

Ja obecně nedoporučuju kupovat kapesní zoomy, měl jsem dva, už ani nevím co to bylo za značku ale cena kolem 1500,-.

Za prvé ten mechanismus moc nevydrží, za druhé se to při větším zoomu prakticky nedá udržet v ruce a optická kvalita je o řád horší než u pevného skla.,

8x25 Vortex Solo mám poslední cca dva roky a maximální spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Juraj11 napsal:

Tak třes v ruce ještě moc velkej nemám emoji3.png
Ale vážně,těm číslům moc nerozumím emoji2369.png
Jen hledám něco malého,skladného. Něco co mi na cca 500m dokáže ukázat a přesvědčit dítě,že se jedná o srnku a ne krtinec emoji1787.png
Na měsíc s tím vidět nepotřebuji,stačí když si budu moc prohlížet mladé robky ve vedlejší dedine emoji6.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

To první je přiblížení, "zvětšení", zdá se víc lepší, ale v tom víc musíš víc "hledat" a udržet to... To druhé číslo je tak trochu o světelnosti, večer s větším o chvilku líp koukáš. Větší, hůře skladný. Osobně bych šel do 7 nebo 8x25. Mám i varábl bi 10-40 × 63  a je s tím štelování... a vlastně 7x50 je praktičtější...

Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, JakubS napsal:

Já to tady řešil nedávno, objednal jsem Vortex 8x25 a 8x36. Moje oko v tom pokoukání nenašlo zásadní rozdíl, vyhrála velikost do kapsy..  vzal jsem 8x25.

To je další faktor, kdo co vidí 🙂

@geometr Jj, po třech jsem oční chirurg 😀

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Bert napsal:

Borci, na to klepání doporučuji "provázkový stativ" 🙂

V otevřeným terénu jdu do polokleku a opírám si loket o koleno, v lese o strom. Podobně jak s kulovnicí... 😀

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Leopold napsal:

Alebo lepší mobil dnes zvládne priblíženie 10x a má aj stabilizáciu 

To už máme 1. dubna? Tedy vzhledem k použité slovenčině: 1. apríla?

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj všem,

občas jedu do přírody do alp nebo na dovču do Řecka a přemýšlím o nějakém malém monokuláru. Je opravdu tak velký rozdíl v kvalitě mezi např. :

https://www.armed.cz/dalekohled-monokular-10x25-cerny-mil-tec/

a

https://www.armed.cz/monokularni-dalekohled-solo-monocular-8x25-vortex/

Odpovídá docela velký cenový rozdíl i kvalitě nebo bude nějaký monokulár za cca. 500 Kč stačit?

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Z plného slunce zobrazují všechny více méně stejně, ale jak se trochu zešeří rozdíly jsou markantní

Odkaz ke komentáři

Při výběru dalekohledu je třeba zohlednit i věk pozorovatele. Při věku 50+ není nutno kupovat dražší světelný dalekohled, ktery je lepší při horších svetelnych podminkach. ( říkali experti fy Srb & Štys v roce 1938)..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...