geometr Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Tak zase za tu cenu, jestli je to tak pěkný, jak píšeš (neměl jsem v ruce)...
klobadysek Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Reverzní porro kompakty je v současný době podle mě hodně nedoceněná koncepce, především v ekonomické třídě. Ty jsi z Liberce ne? Mohu nechat vyzkoušet.
geometr Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 (upraveno) Ne ne nejsem, ale děkuji! Já se na něj někde mrknu, až mě to zas chytne a pujdu zkoušet dalekohledy Teď jsem na netu kouknul i na ty modely Papilio III a z tou vyšší odolností by to mohlo bejt teda parádní ve své třídě... Upraveno 28. listopadu 2025 uživatelem geometr
JakubKa77 Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Jelikož bych chtěl, aby se časem naučila sledovat přírodu dalekohledem i dcera, tak asi pro ni bude lepší ten 6,5. Skrz to třepání rukou a jistotu v hledání. Vezmu oba a uvidím. Přinejhorším budeme mít každý svůj 2
klobadysek Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Dej pak vědět, jak se to bude dcerce líbit. Asi to ráda použije na broučky a květiny, takové to objevování s tím je super.
Harwey Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 ze sem clovek vobec lezie, tiez som o stovku lahsi:)
African Odesláno 25. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 On 11/13/2025 at 12:08 PM, Bert said: No, tak to dotáhneme k dokonalosti Celestron StarSense Explorer. A je vymalováno. Tedy v dané cenové relaci. Sestavený, seřízený a zatím jsme jenom koukli jestli si dal soused brusinky na svíčkovou Ale vypadá to dobře, a hlavně ta aplikace jak si říkal je úplně úžasná. Už se těšíme na tajemné pozorování vesmíru, ještě jednou děkujeme za cenné rady Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
Bert Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Jasný. Celestron SSE je zkrátka budoucnost amatérského koukání.
geometr Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 před 44 minutami, African napsal: Sestavený, seřízený a zatím jsme jenom koukli jestli si dal soused brusinky na svíčkovou Ale vypadá to dobře, a hlavně ta aplikace jak si říkal je úplně úžasná. Už se těšíme na tajemné pozorování vesmíru, ještě jednou děkujeme za cenné rady Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To je moc pěkný. Koukal jsem na tuhle řadu a líbí se mi tenhle: https://www.celestron.com/products/starsense-explorer-trade-dx-5-smartphone-app-enabled-schmidt-cassegrain-telescope Potřeboval bych ho někde vidět live...
Harwey Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 V 28. 11. 2025 v 15:19, Harwey napsal: ze sem clovek vobec lezie, tiez som o stovku lahsi:) Papilio II vybaleny, vyskusany, sedi paradne do ruky aj na oci, lahky, na moje slepe oci som zaostril akurat. Diky za dobry tip. 1
wawrik Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Ktorú verziu máš? Vieš ho plíz hodiť na váhu? Nemáš čírou náhodou aj Olympus 8x21 DPC kvôli priamemu porovnaniu?
Harwey Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Olympus nemam Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Huh, skoro dvojnásobok. Škoda. Dík.
Harwey Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Predpokladam, ze zalezi na pouzitych materialoch. 1
African Odesláno 26. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 1 hour ago, wawrik said: Huh, skoro dvojnásobok. Škoda. Dík. DPC má kluk a za ty prašule fajnový, použité materiály levnější, ale optika kvalitní. Každopádně ohledně materiálů, nemázlí se s ním a už nějaký ten rok drží ale samozřejmě pocitově odpovídající ceně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Perkele Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Pánové prosím vás,kde kupujete takové ty gumové krytky na čočky? Dostal jsem pod stromek krásný kapesní Swarovski dalekohled a přední krytky u něj nebyly, tak bych si je chtěl sehnat, abych to nepoškrábal. Našel jsem zatím jen na Amazonu (33mm průměr nasazovacího kroužku, 25mm průměr čočky),ale radši bych něco u nás, kdyby bylo.. díky
African Odesláno 26. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 2 minutes ago, Perkele said: Pánové prosím vás,kde kupujete takové ty gumové krytky na čočky? Dostal jsem pod stromek krásný kapesní Swarovski dalekohled a přední krytky u něj nebyly, tak bych si je chtěl sehnat, abych to nepoškrábal. Našel jsem zatím jen na Amazonu (33mm průměr nasazovacího kroužku, 25mm průměr čočky),ale radši bych něco u nás, kdyby bylo.. díky A byl nový nebo starší? Pokud nový, kontaktuj prodejce protože nevěřím že prodává Swarovski dalekohledy bez krytek.
Perkele Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Nový, krytky jsou u toho jen ty zadní, přední jsem ani na webu výrobce nenašel. Je to tenhle kousek: https://www.swarovskioptik.com/se/en/birding/products/binoculars/cl/cl-pocket/cl-pocket-10x25-ii/5619310
African Odesláno 26. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 1 hour ago, Perkele said: Nový, krytky jsou u toho jen ty zadní, přední jsem ani na webu výrobce nenašel. Je to tenhle kousek: https://www.swarovskioptik.com/se/en/birding/products/binoculars/cl/cl-pocket/cl-pocket-10x25-ii/5619310 A jo, koukal jsem i na rozbalovačku a skutečně je tam nedávají Prošlo mi rukou vcelku dost dalekohledů, ale upřímně bez krytek vidím prvně a zrovna Swarovski, který není z těch nejlevnějších by je asi měl mít. Ty krytky se prodávají i samotné, tak prostě jen hledat. Ale dalekohled jako takový bude super, tak užívej
geometr Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Tyhle malý dalekohledy je pokaždý nemívají. Swarovski originální ktytky nejspíš ani nedělá. Třeba ten malej Zeiss Victory (přímý konkurent, stejná cenová) nemá ani jedny, jestli si dobře pamatuju.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se