Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, Conrad napsal:

Přišlo mi konečné vyúčtování od ČEZ od kterého odcházím objekt kam nejezdím 1896 Kč Spotřeba elektřiny 2 kW. Volal jsem tam a ptal se proč téměř 2000 při prakticky nulové spotřebě. Řekli mi že je to distribucni poplatek. Namítl jsem že když jsem neměl odběr tak mi nic nedistribuovali a dozvěděl se že tento poplatek platím  i bez odběru protože mám tu možnost. Tedy téměř 2000 za to že je tam elektroměr To je zlodějina nebo ne?

Platíš stálou platbu za dodávku + za rezervovaný příkon podle jističe. Takže tarif D01d a jistič max. 16A je 128 + 36 Kč, tj 2381 ročně i s DPH podle aktuálního ceníku za to že si můžeš rozsvítit žárovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera nabídka z Usetreno.cz.

Dům s D57D, roční spotřeba 7MWh

EON- VT 2940 Kč, NT 2780 Kč, St. pl. 99 Kč, fix 2 roky, vše bez DPH

Máma D01D - spotřeba 2,5 MWh el.

PRE - VT 2640 Kč, St. pl. 109 Kč, fix 2 roky, vše bez DPH

Plyn 14,5 MWh

PRE - 1100 Kč,  fix 2 roky, vše bez DPH

Odkaz ke komentáři

Napsal jsem na ČEZ, že jejich nabídku na plyn neakceptuju, že mi přišla lepší o 300 Kč. Borec mi volá, že co se děje, tak mu říkám novou cenu a on, že s tím neumí nic udělat. 

Jebnu to do srovnávače a tam 1090 Kč/MWh ČEZ. Sice jen na 9 měsíců, ale ani neměl snahu mi to nabídnout.

TVL.

Odkaz ke komentáři

Tvl, tak už jsem vytočenej. Přechod od EONu k MND začal slibně. Před měsícem mi přišel mail, kterej jsem jen prolít, resp. nepřečet celej. Psali v něm, že bylo potvrzeno datum přechodu - dál jsem nečet a pustil to z hlavy.

Nevšim jsem si, že změna dodavatele má proběhnout k 25. 3. 2025! :D 

No, zejtra tam radši zavolám :D.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Zmrdi to jsou jedním slovem... tatíkovi dnes přistál dopis od Innogy ve schránce, že se nemá vůbec od nic starat, jak si ho moc váží jako stálého zákazníka a že stačí jedním podpisem prodloužit smlouvu na 22 měsíců za 1550 Kč /Mwh. Jeden telefonát Innogy, jsme mávnutím proutku na 1320 Kč, další telefon Eon a jsme na 1190 Kč. Dali jsme výpověď a od Innogy během dvou týdnů očekávám nabídku okolo tisícovky Mwh, co se to dnes pohybuje. Nejlepší umělá inteligence na telefonu Innogy, která Vám pětkrát zopakuje, že se opravdu nemusíte o nic starat a stačí podepsat. Zmrdi všech zmrdů jsou dnes ti kšeftaři s energiemi, a věřím že to je jen a pouze proto že jim to náš lázní stát umožní 🤮

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, xbraj19 napsal:

@African Prosím tě, můžeš mi vysvětlit, co má náš stát společného s cenou, kterou ti nabídlo Innogy? Mávnutím proutku ses dostal o 25% níž, takže trh funguje jak má, takže nechápu proč si stěžuješ. 

V našem státě jsou nastaveny obchodní zákony prostě takovým způsobem, aby tě prostě zkusil každý nejdříve oškubat a netýká se to pouze prodejců energií, podívej se třeba na mobilní operátory. Já nevěřím prostě, že tímto způsobem jsou nabízeny energie důchodcům třeba z Rakouska, Německa nebo jiných civilizovaných zemí v EU, prostě nevěřím a je to pouze na státě jaká nastaví těmto gigantům pravidla.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

O jakých obchodních zákonech prosím tě mluvíš? Na trhu s energiema je normální konkurence, takže máš možnost přejít k někomu menšímu a levnějším. Pokud zavedeš regulaci tam, kde není třeba (jako v tomto případě), tak se ti to ve finále zdraží, protože ti malí zmizí a zůstanou ti velcí, kteří to umí udělat taky, aby cena byla vysoká a zároveň v souladu s regulaci. A co se týká nabídek….moji rodiče v 70 letech si dokážou srovnat nabídku s konkurenční a změnit dodavatele a pokud by to nezvládli tak mají většinou děti, kteří jim pomůžou. 

A Německo bych rozhodně jako etanol čehokoliv,  co se týká energetiky moc neuváděl 😀

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, xbraj19 napsal:

O jakých obchodních zákonech prosím tě mluvíš? Na trhu s energiema je normální konkurence, takže máš možnost přejít k někomu menšímu a levnějším. Pokud zavedeš regulaci tam, kde není třeba (jako v tomto případě), tak se ti to ve finále zdraží, protože ti malí zmizí a zůstanou ti velcí, kteří to umí udělat taky, aby cena byla vysoká a zároveň v souladu s regulaci. A co se týká nabídek….moji rodiče v 70 letech si dokážou srovnat nabídku s konkurenční a změnit dodavatele a pokud by to nezvládli tak mají většinou děti, kteří jim pomůžou. 

A Německo bych rozhodně jako etanol čehokoliv,  co se týká energetiky moc neuváděl 😀

Beru, jsem poslední dobou ze všech těch přepichových služeb u nás už poněkud rozesratý, včerejší nabídka smaženého sýru za 280 a červenou fixou nápis přes celou ceduli "karty nebereme, pouze cash" mě na kopci dorazil. Mít fixu, napíšu tam "nasrat pane podnikateli !" 😆 Potřebuji dovolenou jak sůl a vypadnout odsud co nejdál, jinak mi jebne....konečně už brzy :guitar:

Odkaz ke komentáři

Houbes tomu rozumim, ale ona taky asi neni prdel v dnesni nakupovat energie ve velkem na rok, dva dopredu, kdyz nevis, co za soky zas prijde.. kousek nedaleko je valka a vyroba energii je k tomu docela v tranzitni fazi (prechod uhli => plyn => buhvico).... jeste docela nedavno se strasilo, ze neprezijem zimu...

Nektery zavedeny firmy to nechtej jak bohemia energie prodavat s tim, ze to nejak vzdycky koupis na spotu a kdyz bude nejhur tak proste krachnes a na lidi se vybodnes.. :-)

A aktualne se da opravdu s tim rozumne cvicit, takze zatim konkurence docela slusne funguje... je dost jinejch veci na ktery by se dalo nadavat spise.. :-)

Celkovy narust cen energii za posledni 3 roky je "pouhych" 25%..20240702_144131.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...