Kotlick Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 2 hodinami, Gustaf napsal: Od zítra mi bude dodávat plyn Eon namísto ČEZu... mám dotaz.... mám vyfotit plynoměr, aby věděly oba dodavatelé stav kvůli odečtu nebo si sem někoho pošlou sami? Jde mi o to, abych určitou část dodávky neplatil oběma.... díky Při změně dodavatele plynu mi přišel email od Gasnetu: V souvislosti se změnou dodavatele plynu k datu 08.01.2025, probíhající na Vašem odběrném místě..... si Vás dovolujeme informovat o možnosti nahlášení kontrolního samoodečtu prostřednictvím webové aplikace mobilní samoodečty. Aplikace je k dispozici na webové adrese www.mobilnisamoodecty.cz nebo na Google Play pod názvem Samoodečet spotřeby zemního plynu. Nejzazší termín pro nahlášení kontrolního samoodečtu k datu 08.01.2025 je 15.01.2025. Vámi nahlášený samoodečet přispěje ke správnému vyúčtování spotřeby k datu změny stávajícího dodavatele za nového dodavatele plynu. Výše uvedenou aplikaci můžete využít kdykoliv v průběhu platnosti smlouvy o sdružených službách dodávky plynu pro hlášení kontrolních a fakturačních odečtů. Více informací naleznete na stránkách aplikace. V případě dotazů je Vám k dispozici zákaznická linka 555 90 10 10. Děkujeme za spolupráci. S pozdravem GasNet, s.r.o. Bylo to easy a přišlo mi potvrzení do mailu, že odečet evidují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Jj, díky... už jsme volal na ČEZ...tam udělám v apce samoodecet dneska a pošlu to před Messenger i na Eon.... Takže cajk. Díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 6 minutami, Gustaf napsal: Jj, díky... už jsme volal na ČEZ...tam udělám v apce samoodecet dneska a pošlu to před Messenger i na Eon.... Takže cajk. Díky všem Zaregistruj se na EON Energie 24, tam to máš všechno pod palcem, i jednoduchý samoodečet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Samoodečet určitě udělat, já ho neudělal a pak jsem měl nedoplatek 20k, než se dělal bežný odečet, to mi pak posílali zpět 19k jako přeplatek. Ty jejich odhady jsou úplně mimo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 5 hodinami, African napsal: Zaregistruj se na EON Energie 24, tam to máš všechno pod palcem, i jednoduchý samoodečet. Jj, tam už jsem zaregistrovanej od minule, když jsem u nich byl asi 15dni parádně reagují i přes Messenger. Prakticky okamžitě @Dez123 jo, tak znají i mojí předchozí spotřebu, takže zálohy nastaví podle toho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 52 minutami, Gustaf napsal: Jj, tam už jsem zaregistrovanej od minule, když jsem u nich byl asi 15dni parádně reagují i přes Messenger. Prakticky okamžitě @Dez123 jo, tak znají i mojí předchozí spotřebu, takže zálohy nastaví podle toho. A co, ČEZ o tebe nezkoušel bojovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Ne, vysrali se na mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna Ti distributoři jsou fakt úplně vykradený. Teď jsme u EONu. SMlouva je na dědu, který mi dům daroval, takže můžu smlouvu přepsat bez sankcí. Celkem jsem i byl ochotný zůstat u EONu. Jenomže oni mi dali horší ncenu než co nabízí novým klientům. Toto napsali: Je pravda, že tarify pro nové zákazníky bývají levnější. I ostatní dodavatelé rozlišují mezi tarify pro nové a stávající zákazníky a snaží se nové zákazníky nalákat výhodnými cenami. Na trhu to tak běžně funguje a netýká se to jen oblasti energií – můžete se s tím setkat i u mobilních operátorů nebo třeba v bankovnictví. Může být proto zavádějící, když se ceny tarifů pro nové a stávající zákazníky, kteří zůstávají u naší společnosti, srovnávají mezi sebou. Když ale naše ceny porovnáte s tím, co byste platili u jiného dodavatele, uvidíte, že jsou jedny z nejvýhodnějších na trhu. Zákazníkům vždy dáváme férovou cenu, která odpovídá dlouhodobé situaci na trhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 32 minutami, Gustaf napsal: Ne, vysrali se na mě To je mazec, ČEZ je marnej už delší dobu Tatovi končila elektrika u Innogy a jak skákali. Sice to taky zkusili, klasika, o nic se nestarejte, všechno zařídíme, budete to mít za 3500,-....dva telefonáty a tentokrát výjimečně dokonce i bez výpovědi, a myslím že dali na dva roky 2800,-Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna před 6 minutami, African napsal: To je mazec, ČEZ je marnej už delší dobu Tatovi končila elektrika u Innogy a jak skákali. Sice to taky zkusili, klasika, o nic se nestarejte, všechno zařídíme, budete to mít za 3500,-....dva telefonáty a tentokrát výjimečně dokonce i bez výpovědi, a myslím že dali na dva roky 2800,-Kč. Taky jsem čekal minimálně nějakou snahu.... No, nebylo nic.... Ještě jsem u nich s elektrikou, tam mám konec fixu někdy v létě. Tak jsem zvědavěj.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 3 dny odebírám plyn od eonu, teď se mi ozval ČEZ s nabídkou.... zítra ještě budou volat, jak jsem se rozhodl. Do 15 dní můžu ještě couvnout. Plyn – obchodní část 930 Kč (1 125,30 Kč s DPH) = individuální cena za 1 MWh 99 Kč ( 119,79 Kč s DPH) = stálá měsíční platba 1 rok nebo do 31. 12. 2024 = délka fixace 1 500 Kč = bonus pro Vás Dementi, to nemůžou udělat rovnou? Nechápu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 3 hodinami, Gustaf napsal: 3 dny odebírám plyn od eonu, teď se mi ozval ČEZ s nabídkou.... zítra ještě budou volat, jak jsem se rozhodl. Do 15 dní můžu ještě couvnout. Plyn – obchodní část 930 Kč (1 125,30 Kč s DPH) = individuální cena za 1 MWh 99 Kč ( 119,79 Kč s DPH) = stálá měsíční platba 1 rok nebo do 31. 12. 2024 = délka fixace 1 500 Kč = bonus pro Vás Dementi, to nemůžou udělat rovnou? Nechápu Standardní postup, alá zkusíme Vás nejdříve okrást 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Jj, samozřejmě ze sebe udělám blba, ale zítra jim to odsouhlasim. Rozdíl je velikej...a eonu sem se ptal, jestli nesníží a ty řekli, že mám nejvýhodnější nabídku... takže bohužel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 18 minutami, Gustaf napsal: Jj, samozřejmě ze sebe udělám blba, ale zítra jim to odsouhlasim. Rozdíl je velikej...a eonu sem se ptal, jestli nesníží a ty řekli, že mám nejvýhodnější nabídku... takže bohužel. Neuděláš, takhle to prostě funguje...blb je ten co jim odkývne první nabídku. Nejhorší na tom je, že celý tento systém míří na hůře se orientující skupiny jako jsou třeba důchodci A pokud vyrukuje Eon s lepší nabídkou, tak jim to podškrábni zase, ať se z toho klidně poserou 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna (upraveno) Právě...celou dobu nic... začneš odebírat jinde a hned se můžou posrat. Ale rozdíl 4kila na mwh a bonus 1500kc na účet se neodmítá...no.. Souhlasím, je smutný, že to funguje právě takto.... Upraveno 20. ledna uživatelem Gustaf 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 19. února Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února (upraveno) UPOZORNĚNÍ: NÁSLEDUJÍCÍ TEXT OBSAHUJE VULGARITY, NEVHODNÉ PRO DĚTI MALDŠÍ 16. LET A CITLIVĚJŠÍ JEDINCE. Byl jsem na Innogy přepsat elektriku ohledně chalupy. Chalupa původně mámy, teď už dávno moje. Jde o rekreační chalupu, máma tam tudíž nikdy nebydlela. Z nějakých důvodů byla elektrika doposud psaná formálně na ní. V pondělí jsem byl s plnou mocí na Innogy, aby zařídili přepis od ČEZ. Teď mi volá slečna z Innogy (miomochodem slušná a ochotná), že to ČEZ zamítl, s poukazem na to, že s mámou máme stejný příjmení (sic). A že ČEZ si myslí, že to může bejt nějakej účelovej přepis (nevím teda v čem...). A prej se musí doložit, že máma bydlí jinde. Skutečnost, že zde nikdy nebydlela, resp. nebyla hlášená, protože jde o chalupu nestačí. Skutečnost, že k chalupě jí nic formálně neváže (není vlastník ani oprávněný z věcnýho břemena a pod.) taky nikoho nezajímá. Třešnička je, že máti bydlí cca 100 km daleko, ovšem v domě, kterej patří otci = jejímu manželovi, takže tam na LV taky nefiguruje. Tak mi slečna poradila, ať si máma s tátou třeba napíšou fiktivní nájemní smlouvu, tj. jakože máma je ve svejch 82 letech v nájmu o svýho manžela. Uff. Tvl to jsou takový zajebaný, vypatlaný zkurvenci, že jim není rovno. Takže já teď musím na zasranej ČEZ a mám trochu obavy, že byť jsem v zásadě povahy mírné a citlivé, pošlu tam někoho přinejmenším do prdele, protože takováhle zpíčenina se jen tak nevidí. Upraveno 19. února uživatelem warann 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 19. února Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února Co je jim ku*va do toho, co je účelem přepisu nebo proč ho děláš? Nebo mají někde přesně definovaný podmínky, za jakejch můžeš osobu u odběrnýho místa měnit a posléze i měnit dodavatele? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 19. února Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února Jim jde o tzv. Únik ze smlouvy. Dneska podepisu smlouvu na dva roky s pevnou cenou. Za rok dojde k významnému zlevnění, ale já platím dle smlouvy pořad stejně - draze. No a tak bych si řekl, že to přepisu na manželku, respektive ona si založí novou - výhodnější smlouvu. A tak by to šlo dokola. Což oni nechtějí. Takže vyvázat že smlouvy se můžeš při prodeji, smrti atd... Pokud by si chtěl zachovat stávající podminky a ceny a jen by ti šlo o změnu osoby, tak to asi problém nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 19. února Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února @papun já tomu - i když neochotně - rozumím, ale tady k převodu došlo. Je to moje, mámy tam formálně není nic, hlášená tam není a nikdy nebyla a fakticky tam taky nebydlí. Takže např. já bych to na ní zpětně přepsat jen tak asi nemohl. No nic, buď se domluvíme nebo dáme výpověď - 3 měsíce navíc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 19. února Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února Tvé konkrétní situaci celkem rozumím. A myslím si, že jsi v právu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se