African Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 před 8 hodinami, Petr11 napsal: Afri tak ještě koukni na PRE. Ceny nižší než u Innogy. +kratší fixace Já bych radši asi také u nekoho ověřeného, Innongy má zbytek rodiny, Eon šlapal taky na jedničku, každopádně mi výhodný fix výchází lépe u Innogy, asi možná blbě koukám, kolik tam vidíš ty distribuci GasNet? Ještě jsem si všiml nějáké hlášky že fix končí k 31.12. což je takové úplně nejhorší možné datum, protože když fix tak na celou topnou sezonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 My jsme to řešili v posledních měsících dost intenzivně. Vyšlo mi, že uzavírat v této době nějakou smlouvu je nesmysl. Aktuálně jdou ceny dolů a i nadále s největší pravděpodobností půjdou. Takže bych to nechal na dobu neurčitou bez fixace a smlouvu řešil v létě. Nejnižší ceny vždy byly v srpnu, kdy jsou nejmenší ceny dané i tím, že většina průmyslových podniků má celozávodní dovolenou. Aktuálně mi rozdíl mezi fixovanou a nefixovanou cenou dělal ročně při spotřebě 8 MWh cca 4 tis. a to za to nestojí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 O Innogy mi ani nemluvte, po tom, co mamince zvedli plyn z 2600 na 7000 a mi ted neco podobneho s elektrinou. Ze 1700 na 3860,- mesicne. Kdyz sem dal u mamky vypoved, najednou 4300... Vcil budu u sebe resit tu elektriku. Jim fakt jebe. >:-(((((. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 před 13 minutami, Jarett napsal: My jsme to řešili v posledních měsících dost intenzivně. Vyšlo mi, že uzavírat v této době nějakou smlouvu je nesmysl. Aktuálně jdou ceny dolů a i nadále s největší pravděpodobností půjdou. Takže bych to nechal na dobu neurčitou bez fixace a smlouvu řešil v létě. Nejnižší ceny vždy byly v srpnu, kdy jsou nejmenší ceny dané i tím, že většina průmyslových podniků má celozávodní dovolenou. Aktuálně mi rozdíl mezi fixovanou a nefixovanou cenou dělal ročně při spotřebě 8 MWh cca 4 tis. a to za to nestojí ... Já mám spotřebu 30 Mwh, takže bych u nefixovaného tarifu prodělal minimálně nějáká pěkná Seika Neříkám dlouhé, ale ten rok minimálně já musím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 30 ? Co s tím děláš ? My máme na elektřinu všechno, topení, vaření, svícení atd. Navíc v případě topení el. je spotřeba v domácnosti v zimě o dost vyšší, než v létě, takže bych se zamyslel i nad tím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Afri, plyn PRE 1270Kč/MWH. fix do konce 2025 JJ řešit to v srpnu je asi ideální, ale to by mi nesměla končit smlouva v květnu. Myslím, že PRE je trojka co do velikosti na trhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Před hodinou, Jarett napsal: 30 ? Co s tím děláš ? My máme na elektřinu všechno, topení, vaření, svícení atd. Navíc v případě topení el. je spotřeba v domácnosti v zimě o dost vyšší, než v létě, takže bych se zamyslel i nad tím. Vždycky jsem měl rád velký prostor, takže vytopit 25 místností něco stojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 před 44 minutami, African napsal: Vždycky jsem měl rád velký prostor, takže vytopit 25 místností něco stojí tak to ti nezávidím to uklízení My máme 192m2 a přijde mi to zbytečně velký ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 volala pani z Innogy, el dražší než PRE, tam není co řešit. Plyn o pár desetikorun levnější, ale zase dražší měsíční poplatek. ale s tvou spotřebou to může být jiné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 před 3 hodinami, Jarett napsal: tak to ti nezávidím to uklízení My máme 192m2 a přijde mi to zbytečně velký ... Manželka se nenudí, to je pravda, výpomoc z Afriky ale odmítla Máme ty metry vlastně i podobné, akorát že my ve třech podlažích Občas hraju s děckama na schovávanou a bez šance....spíš sami časem vždycky vylezou, protože začnu vydávat strašidelný zvuky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2024 Mě to teď v srpnu bude čekat s elektřinou. Konči mi u ČEZ predkovidovej fix za super peníze, tak jsem zvědavěj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2024 Já uvazuju, ze bych utekl od CEZu do spotu. Mam sice fix do konce roku, ale pri soucasnych cenach na spotu i pri zapocitani pokuty pro CEZ jsem nekde na -8k za rok. Na druhou stranu ted uz bude leto a na podzim, kdo vi co bude. Nekde jsem cetl nejakou analyzu, ze letos ceny s klesajici tendenci, ale 2025 se ocekava nejaky narust, protoze od 1.1.25 nejaje zmeny v legislative s povolenkama. Pak by davalo asi snysl udelat nejaky fix na podzim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 V 13. 3. 2024 v 7:07, Gustaf napsal: Mě to teď v srpnu bude čekat s elektřinou. Konči mi u ČEZ predkovidovej fix za super peníze, tak jsem zvědavěj. Není nad osobní kontakt, opět mě EON poslal nějáké dražší nabídky při prodloužení smlouvy, tak jsem zavolal paní co mě naposledy měla na starost a na pohodu. Prý je to všechno individuální, hodně se bere celková spotřeba, tak mi to udělala ještě mírně výhodnější a na rok zase happy. Veškeré nabídky mám přehlížet a u každého konce smlouvy předem volat osobně jí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Dfens to pěkně popisuje: https://dfens-cz.com/chcete-levnejsi-plyn-tak-si-o-nej-reknete/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 Pánové, jede tady někdo elektřinu na spotu? Jak je to s elektroměrem? Předpokládám že potřebuji mít chytrý elektroměr, co odečítá po 15 minutách. Jak je to se spotem a FVE? Máte někdo? Předem díky na za zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 před 2 hodinami, African napsal: Není nad osobní kontakt, opět mě EON poslal nějáké dražší nabídky při prodloužení smlouvy, tak jsem zavolal paní co mě naposledy měla na starost a na pohodu. Prý je to všechno individuální, hodně se bere celková spotřeba, tak mi to udělala ještě mírně výhodnější a na rok zase happy. Veškeré nabídky mám přehlížet a u každého konce smlouvy předem volat osobně jí. No, jsem zvědavěj, kde skončím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 před 1 hodinou, Gustaf napsal: No, jsem zvědavěj, kde skončím Jsem byl úplně v klidu připraven přejít k Innogy, protože byli výhodnější. Všechno udělají za tebe, takže o nic nejde, deset minut on-line času navíc a hotovo. Eon vyšel vstříc, jede se dál....ale stejně je nechápu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 před 6 hodinami, Kotlick napsal: Jak je to se spotem a FVE? Máte někdo? Předem díky na za zkušenosti. Spot nic moc, přecházím na "pevnou cenu", u MND mi to vychází lépe. Měl jsem loni Entri, vyšlo to za 00nic (průměr 1kč/kwh) u MND prozatím 2x více. Poplatky podobné. Ale přeprodej v rámci FVE imho ideal moc neplánovat, raději to co nejvíc využít (voda, v budoucnu komunitní e.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2024 před 5 hodinami, African napsal: Jsem byl úplně v klidu připraven přejít k Innogy, protože byli výhodnější. Všechno udělají za tebe, takže o nic nejde, deset minut on-line času navíc a hotovo. Eon vyšel vstříc, jede se dál....ale stejně je nechápu Jo, jako je to na pohodu...s plynem jsem skákal sem a tam no a teď bude show znova... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 28. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2024 před 13 hodinami, p3k napsal: Spot nic moc, přecházím na "pevnou cenu", u MND mi to vychází lépe. Měl jsem loni Entri, vyšlo to za 00nic (průměr 1kč/kwh) u MND prozatím 2x více. Poplatky podobné. Ale přeprodej v rámci FVE imho ideal moc neplánovat, raději to co nejvíc využít (voda, v budoucnu komunitní e.). Jaký máš elektroměr? Už ten chytrý co měří po 15 min? Nejedná se mi primárně o prodej přebytků, spíše naopak o nabíjení auta popř. baterky v době nízkých cen, kdy nebude svítit dost na FVE. Jsem zatím ve fázi teoretických úvah. Budu dávat FVE a elektro auto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se