JR_2010 Posted November 16, 2023 Report Share Posted November 16, 2023 U drtivé většiny dodavatelů lze smlouvy na dobu určitou předčasně ukončit, při automatický prolongaci je to i trochu jednodušší. Je jenom třeba si spočítat, jestli se to vyplatí, u cen zafixovanejch na vysoký částky určitě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlick Posted November 16, 2023 Report Share Posted November 16, 2023 Myslím, že při změně ceny se dá vypovědět vždy. Nevím jestli se to týká i regulované složky. Tak jakmile bude známá cena za regulovanou složku a příjde ti něco od dodavatele, tak si to dobře pročti, tam bude určitě napsané jestli můžes odstoupit od smlouvy protože nesouhlasíš s cenou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdenek1307 Posted November 16, 2023 Report Share Posted November 16, 2023 Já jsem v těchto věcech tak nějak nedůvěřivý a opatrný. Možná shodou náhod a okolností se mi právě díky tomu před dvěma roky podařilo velice dobře projít tou plynovou krizí. Prostě jsem zafixoval a pak to letělo nahoru. Teď začínám od nuly a zrovna u plynu mi nikde nic extra líp nevychází. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted November 16, 2023 Report Share Posted November 16, 2023 Ten eon si poptával? Z velkých hráčů vychází asi nejlépe.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 (edited) Tak ČEZ se mi teď ozval s nabídkou na plyn, po tom co obdržel výpověď a přechod k EONu... Co si o myslíte? OS: Dobry den, mrzi nas Vase vypoved smlouvy na dodavku zemniho plynu. Mame pro Vas nabidku na 1 rok s cenou 1390 Kc/MWh bez DPH a stalou mesicni platbou 89/99/128 Kc bez DPH dle typu spotreby. A bonusem navic 1500 Kc. Mate zajem? U EONu mám teď mít 1550 bez daně na 2 roky + 130kc pevná sazba... Edited December 18, 2023 by Gustaf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Americkej Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Jako když Ti mafie nabízí "slevu" na výpalným Tvýho obchodu. Už jim utíká moc lidí. Dobře jim tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 No, aspoň třeba ještě Eon upraví nabídku. Mám jim dát vědět, jestli se mi stávající dodavatel ozve akorát jim nefunguje přihlášení do klientského portálu....kokotum. A to mě sere a to u nich ještě ani nejsem Ta nabídka ČEZu mě láká, že je to fix jen na rok..u EONu na 2 roky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Mám od EON plyn i elektriku a při nárůstu distribuce mi stoupla elektřina o 800 ročně a plyn o 1800 ročně čekal jsem to horší Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Mě ČEZ nenavyšil elektriku vůbec..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 (edited) Tak jsem nabídku ČEZu poslal EONu.....jsem zvědavej na výsledek.... Edited December 18, 2023 by Gustaf Link to comment Share on other sites More sharing options...
par-pa Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Tak hodně štěstí, já posílal EONu konkurenční nabídku co jsem dostal už ve čtvrtek a zatím se neozvali. Zítra zase budou volat z Innogy a přemlouvat mě ať zůstanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Když se neozvou, tak vezmu nižší nabídku ČEZu a zůstanu...s fixem na rok..zda se mi to rozumných Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dokusan Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 před 17 hodinami, Americkej napsal: Jako když Ti mafie nabízí "slevu" na výpalným Tvýho obchodu. Už jim utíká moc lidí. Dobře jim tak. Přesně tak, já to řešil v r8jnu a nebyli mi schopni nic nabídnout. Po téměř třech měsících, když od 1.1. přecházíme k eonu se ozvali se stejnou nabidkou jak dostal Gustav. Poslal sem je někam. A paní sem řekl ať se ozvou příští rok v září Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Myslím si, že se dnes s EONu ozvou....budu referovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted January 1, 2024 Report Share Posted January 1, 2024 Tak sem zvědavej, jestliže mně zítra vypnou plyn.... zatím se nikdo neozval. ČEZ že to stáhnou zase k sobě, Eon s protinabidko (platbu nesnížili,nale nabídli 2500kc cash back). Od té doby žádné zprávy Naposledy od ČEZ, že teda 14dnu budu u EONu, ty mně to vyuctujou a pak přestoupím zpět k nim. Krásně jsem se do toho zamotal Link to comment Share on other sites More sharing options...
par-pa Posted January 1, 2024 Report Share Posted January 1, 2024 To mi povídej, já se do toho zamotal úplně stejně. Teď mi Innogy i EON tvrdí že mi dodávají plyn. O 14 dnech nikdo nic neříkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted January 1, 2024 Report Share Posted January 1, 2024 No mně mají dodávat od zítra, kdy končila fixace u ČEZu. Sjednal jsem si Eon, ale pred 12 dny se ozval ČEZ s protinabidkou, tak jsem souhlasil... začli to vyřizovat. Ale už to pryč nestihnou do 2.1. tak až asi od 14.1. ale žádný papír na to nemám, ani Eon se nevyjádřil, že by bylo nějaký ukončení smlouvy, co jsemnu nich podepsal....Tak nevím Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paw Posted January 2, 2024 Report Share Posted January 2, 2024 Já vábení ČEZu odolal a zůstal u EONu. Mezi svátkama přišel mail od ČEZu, ať udělám samoodečet kvůli vyúčtování a včera přišly od EONu SMS o tom, že dodávaj a že přijde mail s infem ohledně záloh, placení, atd. Čekal jsem, že v době odeslání SMS už budu mít mail ve schránce, ale doteď nic nedorazilo. Tak čekám kdy co přijde a jestli nebudu rovnou s první platbou opožděn Link to comment Share on other sites More sharing options...
antitomas Posted January 2, 2024 Report Share Posted January 2, 2024 Mě přišel den přes silvestrem mail od ČEZ, že mi v únoru končí fixace na elektřinu a že mi jako věrnému zákazníkovi nabízí super cenu při přechodu na dobu neurčitou. Prošel jsem jejich ceníky, porovnal s konkurencí (EON, PRE, Innogy) a jsou suverénně nejdražší. Tak jsem dnes udělal online smlouvu u EON (mám tam už plyn), za online sjednání je v mém případě bonus 2 000 Kč, který vyplatí do 90 dní od začátku distribuce. Předpokládám, že jako v případě plynu vytáhne poslední den trvání smlouvy ČEZ nějakou super nabídku, do té doby nebudou komunikovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted January 2, 2024 Report Share Posted January 2, 2024 Dneska mně Eon napsal, že odebírám od nich plyn.... tyvle já už nevím. Za chvíli se zase ozve ČEZ musím udělat do 9.1. samoodecet.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts