Xenomorfus Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 African: Presne! Si zase pripadam jako v divokych devadesatkach :-D. Nejak to ten rok a pul preklepu a pak se snad situace trochu stabilizuje. Elektrinu mam do konce roku. Myslel sem, ze mi to konci nejak stejne, ale je tam ten fix jinak. A uz ted mi z Centropolu nabizel kW pod 4 koruny. Takze vlastne za to, co mam od Innogy normalne este pred zdrazenim. Mam jen vysoky tarif, jen svitim, zasuvky a sporaky a mam ted kW od Innogy za 3.89,-. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 (upraveno) Jen si ulevim, protože se energetikou tak nějak živim. Je rozdíl mezi distributorem (provozovatel distribuční soustavy) a dodavatelem (obchodníkem), je rozdíl mezi kW a kWh. Hrozně mě to bije do očí. Není ČEZ jako ČEZ. Distributor je například ČEZ Distribuce (vlastní a provozuje dráty). Obchodník ČEZ Prodej (nakupuje a prodává elektřinu, resp. dodává). Ceny ČEZ Distribuce jsou regulovány, ceny ČEZ Prodej ne. Upraveno 9. května 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 Co to mění na tom, že to jsou šmejdi co se vymlouvají na válku a burzu v Lipsku. Být jeden z největších exportérů elektřiny v EU , vyrábět jednu z nejlevnejších elektřin v EU a prodávat čechům jednu z nejdražších elektřin v EU je hnus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 Čistý zisk za rok 2021 byl 9,9 miliard za rok 2022 přes 80 miliard, no masakr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 Ty cisla mi nejak nesedi.. jen dividenda CEZ za 2021 byla 26 miliard.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 V 9. 5. 2023 v 21:01, Xenomorfus napsal: African: Presne! Si zase pripadam jako v divokych devadesatkach :-D. Nejak to ten rok a pul preklepu a pak se snad situace trochu stabilizuje. Elektrinu mam do konce roku. Myslel sem, ze mi to konci nejak stejne, ale je tam ten fix jinak. A uz ted mi z Centropolu nabizel kW pod 4 koruny. Takze vlastne za to, co mam od Innogy normalne este pred zdrazenim. Mam jen vysoky tarif, jen svitim, zasuvky a sporaky a mam ted kW od Innogy za 3.89,-. Tak mě borci z ČEZU vrací 13.000,- za minulý rok a hned mi nastavili nové zálohy ze 4.500,- na krásných 11.000,- abych prý vyšel Ještě že jsem tu výpověď na poslední chvíli ukočíroval a poslal je do míst patřičných, EON mě nastavil 5.000,- a měl bych vyjít....uff. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 To jsou hororové story. Jaká je obrana proti nesmyslným zálohám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Před hodinou, safi napsal: To jsou hororové story. Jaká je obrana proti nesmyslným zálohám? Můžeš si nastavit poloviční a na konci roku jim padesát litrů doplatit Né, samozřejmě nejlepší najít dodavatele z nejvýhodnější cenovou nabídkou a využít toho.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Neexistuje nic take ako nezmyselna zaloha. Existuju len nezmyselne ceny. Zaloha sa pocita z aktualnej ceny a minulorocnej spotreby. Ak planujes vyrazne setrit spotrebu (napr prechadzas z elektrokotla na uhlie) tak si mozes zalohu znizit, ale ak nie, tak ako pisu vyssie budes mat akurat na konci roka masivny nedoplatok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 Nejradši bych chtěl zálohy 0. Zaplatím co spotřebuju.. Nechci poskytovat “půjčky” CEZu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 A zkusils jakou nejmensi si muzes nastavit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas Odesláno 11. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2023 před 5 minutami, petr_cha napsal: A zkusils jakou nejmensi si muzes nastavit? Počkám na vyučtování a pak na to vlítnu..:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 15. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2023 ahoj, má někdo zkušenosti s bezdodavatele.cz? mám od nich nabídku na plyn a nevypadá to zle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 17. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2023 ČEZ už se právě ozval se super novou nabídkou fixace pouze na rok a jsou na tom stále o poznání hůř než co mám od E-on. 2168,-Mwh. Jsou prostě marný....a jak jinak než že začnou hovor obchodní osekanou částí, která je moc líbivá Upřímně bacha na ně na zmetky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 17. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2023 před 49 minutami, African napsal: ČEZ už se právě ozval se super novou nabídkou fixace pouze na rok a jsou na tom stále o poznání hůř než co mám od E-on. 2168,-Mwh. Jsou prostě marný....a jak jinak než že začnou hovor obchodní osekanou částí, která je moc líbivá Upřímně bacha na ně na zmetky.... To máš za plyn? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 17. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2023 před 1 hodinou, Tobi napsal: To máš za plyn? Jop, akorát jsem to špatně podal, od Eon mám 1760,-Mwh, a ČEZ dnes nabídl na oplátku nový tarif protože jsem vypověděl smlouvu právě těch výše zmíněných 2168,-Mwh rok fixace. Měla by to být jejich nejlepší cena po zlevnění..... všechno stále špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 Zdarec, potrebuju radu. Nerad tyhle veci resim, ale zacinam si pripadat ne jako zakaznik, ale jako sulin, to me vzdy spolehlive vybudi k akci, zde tedy polemika/dotaz: Pro chalupu na Palave mam jakozto naivni patriot dodavatel MND, jelikoz tam i tezej atd... nikdy jsem nemel zadny fixace, vzdy zakladni cenik, topim/platim... Nicmene soucasny zkladni cenik me nuti se zamyslet, jelikoz je MWh nad vladnim stropem (soucet jednotkovych cen 3727Kc/MWh!). Coz je v dnesni konkureci smesny me prijde. Tak, a nejaka chytra hlava z MDN vymyslela od dubna produkt Plyn z prvni ruky se stropem ( skor jako nazev doom metalove kapely z koncentraku), kde maji spotove ceny (aktualne soucet j.c. 2568Kc/MWH), cenik se muze menit na mesicni bazi... zni to jakoze rozumna varianta pro toho, kdo se neboji a nesere v sini, ok. Co vnimam jako problem, ze (a to se z webu nedozvite) se neni mozne vratit pak jiz na zakladni cenik...neni cesty zpet....toto vnimam jakozto problem, protoze pak uz jedina volba je odejit asi k EONu... je je otazka, jestli rovnou, nebo Plyns es tropem zkusit a odejit pokud to zacne byt nevyhodny... JAk to vnimate? Je problem ve me? MOc to resim? Mam zustat na soucasnym nesmyslu, jit do koncentraku, nebo k eONu? Dik za jakykoliv nazor.... vyse uvedene jsem nejenom vycetl, ale i si overil telefonatem na infolinku MND... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 moje zkusenosti s poskytovateli elektriny a plynu rikaji, ze pristi dum bude ostrovni system a se*u na ne. presne ten silny pocit, ze si vubec nepripadam jako zakaznik, mam totiz taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 Seamaster: Sel bych pryc. Mi taky nakonec Centropol podlezl vsechny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2023 před 11 minutami, Xenomorfus napsal: Seamaster: Sel bych pryc. Mi taky nakonec Centropol podlezl vsechny. Ale asi bude muset smlouvat jako ty, protože v aktuálních cenících je už Centropol dražší jak celej slavnej ČEZ a je tak vlastně jeden z nejdražších. Nejvýhodnější 1,5 rok fixace Distribuce GasNet za 2306,00Mwh, to je brutál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se