Přejít na obsah

Etika pro čínomily

Doporučené příspěvky

před 21 hodinami, gargamel napsal:

CHRONOGRAF1 má očividně supr zdroje, ze kterých čerpá své skvělé vědomosti, kterými nás tu pak zásobuje. Posuzovat hodinky podle plastovýho sklíčka je hodno učiněnýho uhrmachrznalce 👌😄

Hej CHRONOGRAF1e, hlavně si tekupuj třeba Moony 🤣🤣🤣

No nic, du spát 🙂😄👍

Moony nejsou můj šálek kávy, a hesalit jsem nechtel. Ale PO mám. Odborníku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 219
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja bych to zde v “podpalubi” nechal. Tahle diskuze je svym zpusobem zabavna a ve finale prospesna pro vsechny strany. Takovy stret svetonazoru v kulisach sveta hodinek.
Ten stret neni o stupni technicke zkopirovanosti toho ci onoho vzoru. Je to stret “zapadniho” a “vychodniho” pojeti.
Vychodni pojeti ma na prvni pohled vetsinu trumfu v ruce (cena prace, zlepsujici se zpracovani, statem dotovana logistika apod). Na druhy pohled ma sve inherentni slabiny jako neschopnost normalniho predavani moci, krev na rukou, neduveryhodnost.
Ale zapad stale zustava necinne v soku zirat coze se to deje, proc je vse 99% china?
Hlavne ruce pryc od nasich zavedenych znacek/totemu/symbolu uspechu, mam rolex a mercedes, vime? S hlavou po krk zasunutou v prdeli.
Presto jsem rad ze ziju na zapade jsem optimista a verim ze hlavu z te prdele jednou vytahneme.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 48 minutami, CHRONOGRAF1 napsal:

Na Tebe ale nemám.. ;)

Mi se vzdycky libila ta rikanka, ze kdyz ti jeden clovek rekne, ze jsi vul, tak mu strel. Kdyz ti to rekne ale uz treti, mel by sis koupit seno ;)

Ono internet je podivne misto, ale tady v tech aspon trochu hodinkovych tematech to nekdy bylo fajn. A hlavne vyhoda je, ze spousta lidi se tady osobne zna. Nejake kecy o foru gentlemanu atd. Me vzdy spis srali. Ale pouzivas styl diskuze jako na novinkach. Prijde mi to zbytecny a uprimne lidi co se berou vazne na netu a potrebuji ukazovat svoje ego mi vzdy prisli k smichu... tak se na to uz vykasli. Uprimne je to skoro stejne trapne jako co psal kmk na zacatku, jen zastaval jiny "nazor". 

Upraveno uživatelem vojta1
Odkaz ke komentáři

Čínomrdi, upozorňuji Vás, že ještě spolu s ostatními moderátory přitvrdím, protože to, co jsou někteří z Vás schopni propagovat, potažmo ostatní ponoukat ke koupi,  je už neúnosné. Co mám říct na níže uvedený obrázek? Snad jen tolik, G-SHOCK je registrovaná ochranná známka, která opravdu nepatří Číňanům. A taky to, že borec bude žrát měsíc ovoce.

xaozu.JPG

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, CHRONOGRAF1 napsal:

" Záleží jen na tom, co si objednáš a jak si to zkontroluješ. " můžu se zeptat co jsi tímhle myslel ??

a pak děkuji za radu ke studiu, motám se aktivněji okolo hodinek už 25let a pokud to půjde rád si dám ještě jedno čtvrtstoletí navíc.

Myslel jsem tím, že stejně jako neznávám čínské fejky či napodobeniny jakéhokoliv druhu, tak zároveň nezuznávám názor, že co se vyrobí v Číně je automaticky šmejd. Polovina věcí v našich domácnostech je dnes vyrobená v Číně. Výrobu si tam zadávají renomované evropské či americké firmy a záleží jen na tom, jaký si nastaví standard a jestli si výrobu zkontrolují sami a nebo to nechají zkontrolovat Číňana. Byl jsem se podívat na čínském veletrhu v Guanghzouh (Kantonu), který tam probíhá dvakrát ročně přes 60 let, viděl jsem tam expozice firem, které vyrábějí pro renomované evropské, americké i české firmy - co si vzpomínám, tak třeba Hannah - tedy věci, které si kupujeme v Rockpointu.

A co se týče studia - tak jsem Tě nechtěl urazit, ale zdálo se mi, že třeba co se týče Sea Gullu a tedy čínských hodinek, tak se úplně neorientuješ.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Ahoj, trochu to tady vykopu z hrobu. Pro každý pohled jsem tu našel argumenty pro i proti ale pro mě byl i osvěžují pohled mojí nové ženy. Ta hodinkám docela propadla ( za půl roku 10 ks a loví další) a z té Čajny také něco ochutnala (samozřejmě nejenom). 

První vlaštovka čajny u nás doma má dámskou velikost 36mm potápky designově inspirované SKX. Proč píšu inspirované? Protože kromě jiných rozměrů ty hodinky nemají komplikaci dne v týdnu, nemají plechovou ale keramickou lunetu. Vypadají k světu - a to pomíjím mantru vlákna "za ty prachy". Kromě specifikace, která je lepší než vzor (strojek Seiko NH35 je na vyšší úrovni než 7S26, safírové sklíčko také považuji lepší než minerální a i když to výrobce nezmiňuje tak je vzhledem k čitelnosti cifru podezírám z vnitřního antireflexu, tu lunetu jsem zmínil) ale i zpracování je lepší - luneta perfektně lícuje a má solidní a přesný chod, strojek je seřízený do 5s za den atd. Zkrátka nedovolil bych si to nazvat prachsprostou kopírkou s jiným logem. Omlouvám se, ale fotku nemám právě po ruce ale bude-li zájem pošlu. 

A teď k tématu - mám doma čínomilku se zvrácenou etikou? Nemyslím. Hodinky SKX Seiko se jednak už nevyrábí a jednak by plně nesplňovaly zadání, které moje žena měla. Ten design se jí líbí, parametry vyhovují a o nějakém "příběhu" se v případě SKX zrovna nedá mluvit. Důvodem nákupu Číny v tomto případě nebyly finance ale prostě "it ticks all the boxes" a není se zač stydět. V závěru svého výlevu si dovolím otázku - je amorální koupit si inspirovaný produkt, který převyšuje kvalitou originál? 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, klobadysek napsal:

Ahoj, trochu to tady vykopu z hrobu. Pro každý pohled jsem tu našel argumenty pro i proti ale pro mě byl i osvěžují pohled mojí nové ženy. Ta hodinkám docela propadla ( za půl roku 10 ks a loví další) a z té Čajny také něco ochutnala (samozřejmě nejenom). 

První vlaštovka čajny u nás doma má dámskou velikost 36mm potápky designově inspirované SKX. Proč píšu inspirované? Protože kromě jiných rozměrů ty hodinky nemají komplikaci dne v týdnu, nemají plechovou ale keramickou lunetu. Vypadají k světu - a to pomíjím mantru vlákna "za ty prachy". Kromě specifikace, která je lepší než vzor (strojek Seiko NH35 je na vyšší úrovni než 7S26, safírové sklíčko také považuji lepší než minerální a i když to výrobce nezmiňuje tak je vzhledem k čitelnosti cifru podezírám z vnitřního antireflexu, tu lunetu jsem zmínil) ale i zpracování je lepší - luneta perfektně lícuje a má solidní a přesný chod, strojek je seřízený do 5s za den atd. Zkrátka nedovolil bych si to nazvat prachsprostou kopírkou s jiným logem. Omlouvám se, ale fotku nemám právě po ruce ale bude-li zájem pošlu. 

A teď k tématu - mám doma čínomilku se zvrácenou etikou? Nemyslím. Hodinky SKX Seiko se jednak už nevyrábí a jednak by plně nesplňovaly zadání, které moje žena měla. Ten design se jí líbí, parametry vyhovují a o nějakém "příběhu" se v případě SKX zrovna nedá mluvit. Důvodem nákupu Číny v tomto případě nebyly finance ale prostě "it ticks all the boxes" a není se zač stydět. V závěru svého výlevu si dovolím otázku - je amorální koupit si inspirovaný produkt, který převyšuje kvalitou originál? 

Za mne to amorální není, ale spousta lidí to bere jinak, i kdyby tzv. fejk byl sebekvalitněji vyroben😜.

Odkaz ke komentáři

Jenže to, co popisuje @klobadysek není žádný fejk. Pokusím se pro svoji odpověď využít otázky, kterou kolega položil: "V závěru svého výlevu si dovolím otázku - je amorální koupit si inspirovaný produkt, který převyšuje kvalitou originál? " ...

Za mne: Rozhodně není amorální si koupit inspirovaný produkt. Je ale zcela amorální srát na hlavu originálu, a prsit se tím, jak dotyčný vlastně s originálním výrobcem vyjebal. A to je právě to, čeho se tady skupina lidí (mnou přátelsky nazývaná jako čínomrdi) dopouštěla. Takže z mého úhlu pohledu je u Klobadýsků vše ok 🙂

O fejcích se snad nemusíme bavit. Definice jasná, a fejkonošům řezat ruce.

Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, Bert napsal:

Jenže to, co popisuje @klobadysek není žádný fejk. Pokusím se pro svoji odpověď využít otázky, kterou kolega položil: "V závěru svého výlevu si dovolím otázku - je amorální koupit si inspirovaný produkt, který převyšuje kvalitou originál? " ...

Za mne: Rozhodně není amorální si koupit inspirovaný produkt. Je ale zcela amorální srát na hlavu originálu, a prsit se tím, jak dotyčný vlastně s originálním výrobcem vyjebal. A to je právě to, čeho se tady skupina lidí (mnou přátelsky nazývaná jako čínomrdi) dopouštěla. Takže z mého úhlu pohledu je u Klobadýsků vše ok 🙂

O fejcích se snad nemusíme bavit. Definice jasná, a fejkonošům řezat ruce.

Hm, maj pravdu, feyk nebo fejk tam být neměl-ale ten feyk se mi líbí víc-mohli bysme to tu používat😜.

Odkaz ke komentáři

V 11. 1. 2022 v 13:10, Bert napsal:

Čínomrdi, upozorňuji Vás, že ještě spolu s ostatními moderátory přitvrdím, protože to, co jsou někteří z Vás schopni propagovat, potažmo ostatní ponoukat ke koupi,  je už neúnosné. Co mám říct na níže uvedený obrázek? Snad jen tolik, G-SHOCK je registrovaná ochranná známka, která opravdu nepatří Číňanům. A taky to, že borec bude žrát měsíc ovoce.

xaozu.JPG

Jen tak do nich😀👍👍

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Dámy a pánové. Po poradě se stávajícími i budoucími moderátory konstatuji, že se čínské prodejní, nákupní, a výměnné sekce přesouvají mezi ostatní hodinky. Zdůvodnění. Zdejší číňané, již mají rozum. Díky všem. Administrativní úprava čínského vlákna proběhne dnes.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...