Ohm-Aztec Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 (upraveno) Seiko oživilo řadu King Seiko a myslím, že to nevypadá vůbec zle: Kalibr 6R31 Délka nátahu: 70 h Průměr: 37 mm Lug to Lug: 43,6 mm Tloušťka: 12,1 mm WR: 100 m A konečně plný dýnko! Zdroj: https://www.seikowatches.com/au-en/products/discovermore/spb283j1 Upraveno 25. ledna 2022 uživatelem Ohm-Aztec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 No jsem zvědavý, co z téhle řady všechno vyleze. Z obrázků mě to zatím moc nechytá, ale co není, může být. Dýnko je fajn. Jen s tím strojkem by mohli něco udělat. Teda něco, měli by ho trochu vyladit. Rezerva dobrá, ale přesnost +25/-15, to moc nechceš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaB Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Tvl to je jak SUR311 nodate a s jiným tahem. Za 1.700 EUR...? Marně přemejšlím o tom, kam to zařadit. Re-edice s GS strojkem to není, a oproti Pressage atp. je to zase nesmyslně drahý. Kdyby to nemělo ten nápis King Seiko na cifru, neštěkne po tom pes IMHO... Zase dojení historie. Obecně by mi asi bylo milejší, kdyby v týhle cenovce byly radši Coctaily jakožto nový a zajímavý modely. Když o tom tak přemejšlím, měl bych si asi nějaký koupit, dokud je to aktuální řada a ne za 2 roky reedice za 100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 25. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Cena my nepřipadá nějak přehnaně vysoká... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 (upraveno) Na první pohled: Tak to jsou teda dost divné hodinky. Pouzdro je super, cifr taky a koncovky tahu taktéž. Tah ve velikosti rozvodového řetězu je divný a strojek by si KS zasloužily rozhodně lepší než 6R, který dávají do hodinek za polovinu. Tady by se krásně hodil 8l21 a navíc by to i logicky navazovalo na původního ducha GS vs KS. Na druhý pohled - když člověk zkousne ten strojek za 50 tak to budou na nošení pěkné hodinky Upraveno 25. ledna 2022 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 před 59 minutami, xbraj19 napsal: Na druhý pohled - když člověk zkousne ten strojek za 50 tak to budou na nošení pěkné hodinky Ved to. To uz aj Sellita SW 200-1 elabore je presnejsia. A tieto Seikostrojky maju povest, ze idu od buka do buka. Viem, viem, nekupujes si mechanicke hodinky, aby si mal presny cas, ale aspon urcity stupen stability nepresnosti by som pri tejto cene ocakaval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Se strojema to máte těžký- dát tam 6L nebo 8L tak to bude stát 90tis, takhle z toho udělali luxusnější Presage, což vzhledem k historii řady dává i smysl. A navíc pokračujou v trendu "nejdřív limitka s 8L a pak obyč s 6R". Jestli se za tuto cenu budou prodávat ukáže až čas, celkově tenhle model určitě necílí na masy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 (upraveno) před 32 minutami, sashator napsal: Se strojema to máte těžký- dát tam 6L nebo 8L tak to bude stát 90tis To je právě ono. Historicky KS strojky částečně vycházely z GS, a tady by dával smysl, ten 8l strojek. Ale problém je cena, kdy se s 8l strojkem blížíš k ceně základních mechanických GS. Chybí jim prostě strojek, který by byl lepší než 6r a levnější než 8L a hodil by se přesně do takovýchto hodinek. Taková střední třída, která není limitkou, s dobrým strojkem, super zpracováním a cenou klidně mezi 50-70tis. Tam bych si přesně tyhle King Seiko představoval. Edit: doporučuju mrknout na Fratello, tm mají fotky a vypadají moc pěkně. Upraveno 25. ledna 2022 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emiliano Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Já tam teda nekoušu ten mega nápis KING SEIKO v té dolní půlce cifru. Nějak mi to proporčně nesedí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 KING SEIKO by měli mít kalibr z řady 8xx, stejně jako Marine Mastery... A ne 6XX kalibr... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Ten napis King Seiko pusobi na me taky jako pest na ok. Dynko je povedene, ale osobne bych radsi pruhled na strojek. Strojek 6r mam v SARBech, ktere i jinak vypadaji prakticky stejne. Suma sumarum, za me jen predrazene SARBy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 (upraveno) před 1 hodinou, xbraj19 napsal: Chybí jim prostě strojek, který by byl lepší než 6r a levnější než 8L To je on, léta neměnný refrén Seikopísničky Možná by argumentovali tím Soprodem, teda vlastně 6L, ale naceněnej ho mívaj stejně jako osmičky. Refén teda netřeba měnit edit: sorry, @sashator to už vlastně řek, blblě jsem se kouknul. Upraveno 25. ledna 2022 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Za mna dobre. Chvalim ze tam nenapchali priehlad. Existovat model s decentnou otocnou lunetkou, tak by som uz odistoval srajtoflu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 A schází mi tam datum… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 před 22 minutami, safi napsal: A schází mi tam datum… To je jejich největší plus, že tam právě není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Přidám pár fotek zapůjčených z Fratellowatches Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 No, nazivo nejsou zas tak hnusny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Chtělo by to zelenou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Zelenou s pivem? Ten tah mi nesedi. Ale to je len moja vina... Tieto dizajny su mi jednoducho cudzie... Najlepsi je klasicky oystertah.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 25. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 (upraveno) Na živých fotkách jsou ještě povedenější. Ten tah teda působí trochu robustněji, něž by se hodilo, ale celkově prostě paráda. Jenom škoda, že tah nemá nějakou formu mikroregulace. Ty články jsou poměrně velké... Upraveno 25. ledna 2022 uživatelem Ohm-Aztec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se