Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přemejšlím, jestli je lepčí běhat denně 5km, nebo obden 10.

Co myslíte?

No nejlepší by bylo běhat každý den 10 kiláků a o víkendu něco delšího. Alespoň já bych si to tak přál. Bohužel realita je jiná. :)

Dnes ráno jsem dal 10 kiláků volně v kopcích za 53. Pohoda.

Odesláno

Dneska ráno Cooperův test 2,45 km. Na začátku běhání jsem měl 1,9 :-)

Mě by zajímalo jestli bych byl schopný dát coopera nad 3km jako kdysi. Nevím nevím. Musím to někdy zkusit.

Dnes ráno 12.36km za 56:01 (desítka byla za 45:38). Šlo to kupodivu celkem hladce. Po dlouhé době jsem měl dobrý pocit z běhu.

Odesláno

Nechci si tu zakládat blog :D, ale v pondělí jsem začal s aplikací C25K (Couch to 5k). No jelikož jsem už dobrých pár let nic nedělal, líbilo se mi, že apka je hodně beginner-friendly a rozhodl jsem se konečně začít. Teoreticky bych za 8 týdnů (běhá se 3x týdně a postupně se navyšuje) měl uběhnout v kuse 5km. Většina z Vás to má nejspíš na rozehřátí, ale pro mě by to bylo fakt něco :) Tak držte palce!

Odesláno

Nechci si tu zakládat blog :D, ale v pondělí jsem začal s aplikací C25K (Couch to 5k). No jelikož jsem už dobrých pár let nic nedělal, líbilo se mi, že apka je hodně beginner-friendly a rozhodl jsem se konečně začít. Teoreticky bych za 8 týdnů (běhá se 3x týdně a postupně se navyšuje) měl uběhnout v kuse 5km. Většina z Vás to má nejspíš na rozehřátí, ale pro mě by to bylo fakt něco :) Tak držte palce!

kazdy nejak zacinal. Ja to ted po mnoho lete pauze zazivam znova. Kdyz jsem delal triatlon tak to behalo samo a mel jsem pocit, ze je jedno jestli bezim, nebo jdu ( ve vyklusu) ted mam problem zabehnout delsi trat v kuse a jsem na km o minutu a neco pomalejsi:( ale to se zase zlepsi. Hlavne, ze kolena zatim drzi a to i pres podstatnr vetsi vahovou zatez:) musel jsem kvuli nim na rok skoncit a pak nejak nebyla motivace. Kolo v pohode, plavani stejne spatne :) ale ten beh je strasny.
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak vedro pominulo, je čas vyběhnout :)

Po měsíci bez běhání to docela šlo, po pětikilometrovým rozběhu jsem zkusil zaběhnout

ten Cooperův test a 2337 metrů podle gps v takovém vlnkovatém terénu na horách,

čekal jsem to o dost horší. Udělal jsem obrázek jak se sluší a patří zde na fóru, akorát

hodinky jsem musel doma domalovat :D

Odesláno

Tak vedro pominulo, je čas vyběhnout :)

Po měsíci bez běhání to docela šlo, po pětikilometrovým rozběhu jsem zkusil zaběhnout

ten Cooperův test a 2337 metrů podle gps v takovém vlnkovatém terénu na horách,

čekal jsem to o dost horší. Udělal jsem obrázek jak se sluší a patří zde na fóru, akorát

hodinky jsem musel doma domalovat :D

Coopra nemůžeš behat v horách. Jedine na oválu jinak to nemá vypovídací hodnotu. ;-)

Odesláno

Coopra nemůžeš behat v horách. Jedine na oválu jinak to nemá vypovídací hodnotu. ;-)

Ale má - Tom ví, že na oválu při menší teplotě by to bylo lepší.. :-)

Odesláno

Jeremy, on 17 Srp 2015 - 09:18, said:

Ale má - Tom ví, že na oválu při menší teplotě by to bylo lepší.. :-)

Tak jedině tak. :)
Odesláno

To bylo takový spontánní rozhodnutí, mám nainstalovanej runkeeper a na běhání si nastavuju každých

5 minut "hlášení" o čase a uběhnuté vzdálenosti. A sešlo se to že se ozvalo 35 minut, rovných 5 km uběhnuto,

tak mi to blesklo hlavou, přede mnou jakž - takž rovinatý úsek, tak jsem si pohlídal těch 12 minut.

Jak bude solidní počasí i dole pod kopcem tak vyzkouším rovinu, mám vyhlídnutý takový pěkný tréninkový

úsek podél líné řeky co má 10km, už se těším na podzim až se tam dostanu :)

Odesláno

Tak jsem si udělal radost a koupil si emerickej běhací vodohospodářskej baťůžek a jsem nadšenej...

Zřejmě začnu časem běhat víc nad 10km, tak se bude hodit..

Kromě toho, že je hezkej a pěkně sedí na zádech bez blemcání, má tři úžasný fíčury:

- když se za pár babek koupí filtřík, dá se do toho nalejt i voda z přírodních zdrojů (to teda nevyužiju, ale hardcore survivalisti možná jo)

- vodu z tý hadičky člověk necucá, ale je tam pod tlakem, takže stříká (do pusy, na hlavu, na ostatní, na boty, na kolo.. :-)

- dá se vobrátit naruby a strčit do myčky, což u normálních camelbaků moc nende :-D

http://www.geigerrig.com/hydration-packs/rig-guardian.html

Dá se koupit i v CZ, od spousty zpravidla pumpičkářskejch e-shopů.

Odesláno

Ahoj,

prosím o radu - je nutné na zimní běhání ve městě kupovat krosky? Nebo se to da přežít se silničníma botama, a když je nasněžíno, tak zůstat doma u krbu?

Odesláno

maty, on 19 Srp 2015 - 14:22, said:

Ahoj,

prosím o radu - je nutné na zimní běhání ve městě kupovat krosky? Nebo se to da přežít se silničníma botama, a když je nasněžíno, tak zůstat doma u krbu?

Do města bych krosky neřešil ani v zimě. Když je led, tak obout nesmeky a ty obuješ i na objemovky.
Odesláno

No jsem zvědavej, jak mi to půjde v zimě.. (mám strach spíš o průdušky a o krk).. Uvidíme, snad se během podzimu drobet otužím.. :-D

Odesláno (upraveno)

V zimě mi to jde celkem bez problému, rukavice a čepice musím mít bezpodmínečně, dlouhé elastáky, a pak funkční mikinu popř. s větrovkou. Pokud ale leží sníh, tak mi to celkem klouže, popř. se boty promočí. A mám pravidlo, že běhám pokud není -5 a méně :)

Upraveno uživatelem maty
Odesláno (upraveno)

V zimě se běhá hlavně objem a obecná vytrvalost, takže víc na pohodu. Mám vyzkoušeno, že do -7 stupňů se mi dejchá nosem dobře, pak už to chce šátek nebo něco přes pusu a nos. Jinak běh v zimě je úplně v pohodě, pokud člověk běhá celej podzim, tak se na to adaptuje. Na běžkách taky člověk běhá v zimě. Jinak do města (asfalt, nezasněžené zpevněné cesty) stačí silniční boty. Mě ale víc baví vyrazit někam do přírody, když je lehce nasněženo, ale umrznuto, a to chce už krosový boty.

Upraveno uživatelem redd
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...