Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera s vodním chlazením noční rekord. Dohrabal jsem se na 5 km pod 5min na kilometr. A to jsem začínal s tempem 7:30 na km, v únoru.. Mám radost.. :-)

To seš dost dobrej,já nemám problém přidávat kilometry,ale zrychlit se mi nedaří:-(Přitom kopce dávám relativně v klidu,ať běžím po rovině nebo kopce,čas mám furt stejnej.A když zrychluju,tak jsem vyflusanej.Prostě 5 km dám za 27 minut a nazdar,přitom 10 dám v tom samým tempu:-( Samozřejmě mě asi trošku brzděj cigarety.

Odesláno

Tenhle tejden je v Tchibo ve znamení nás běženců.

Něco jsem tam koupil, jen varuju před sluchátkama - chtěl jsem je, ale hrajou totálně na hovno. Sice se to dalo za 300 čekat, ale takovou hrůzu jsem v životě neslyšel.

Jinak hadry asi OK.

Odesláno

Tenhle tejden je v Tchibo ve znamení nás běženců.

Něco jsem tam koupil, jen varuju před sluchátkama - chtěl jsem je, ale hrajou totálně na h...o. Sice se to dalo za 300 čekat, ale takovou hrůzu jsem v životě neslyšel.

Jinak hadry asi OK.

Dik za typ....snad sa trafim do velkostí.

Odesláno

323GT/to právěže neprovádím a jsem si toho vědom,díky za odkaz,prostuduju a začnu.

Jsem na tom asi podobně. Zaběhnu si svých 8 nebo 10 a časy koukám skoro na minutu jako vloni.

Tak jsem početl, poučen vyrazil na tréninkový 6km "fartlek".

Kuva.

Něco na tom rozhodně je, dal jsem si 1,5 km rozběh, a pak ze dám 2,5 střídavě rychle a volně a 2 na výklus. To jo, po 4 jsem byl hotovej a docela mě bolí nohy. Po dlouhé době mě i píchalo v boku při běhu, těch 6 jsem nedal.

Dobře mi tak. Těch 5 kilo navíc za poslední 2 měsíce taky bude hrát roli ;)

Odesláno

Je to záležitost, která opravdu funguje. Jen je potřeba při střídání úseků s vyšší tepovou frekvencí zvolnit tak, aby se po něm vždy tep vrátil do hodnot aerobního pásma. Protože pokud se to přežene, tak tep zůstane ve vysokých hodnotách a trénink je neefektivní. Člověk se akorát zbytečně vyřídí.

Odesláno

Intervaly opravdu fungují, já mám táhlý kopeček, nic moc prudkého a dám si ho třeba 5x po sobě, minutka nahoru, minutka a půl dolů, to se vydýchám a zklidním a můžu nanovo. Nebo třeba 20vteřinové "sprintíky" na rovince, potom tak minutku na zklidnění.

Odesláno (upraveno)

Tak predevcirem takto-1 km rozbeh,2 naplno,vydech 20 sekund,3 naplno,vydech,4 naplno,vydech,5 naplno,vydech 6 pomalu ke kopci,pak ctyri sprinty do kopce v klidu dolu.Pak uz jen pohodovy 2 km domu.Na kopci jsem myslel,ze me vyleti hercna:-)Domu jsem pribehl vyrizenej.

To jeste s bolesti svalu z predeslyho dne z fitka.

Upraveno uživatelem panedge
Odesláno

Ten interval mezi úseky si dej s klidem 5-6 minut, a úseky nemusej být v pyramidě .-)

Zastavení na 20" Tě akorát vyvede z rytmu, celé to nejde brát jako intervalový trénink.

Ale 1+2+3+4+5+6+2= 23 km skoro celéí v tempu + sprintíky, to už je sakra trénink .-)

Odesláno

Běháte raději ráno či večer?

Já byl včera po dlouhé době večer a musím říct, že to bylo velké utrpení...

Odesláno

Já přes týden večer/v noci, po uspíní dětí, takže po 20,00 a jde to. O víkendech dopoledne/odpoledne po polích kolem vesnice.

Přes zimu budu chodit na pás od 6:00...

Shnuto - když jdu ráno, tak je celej den lepší a když večer, tak se mi zase parádně usíná :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...