Přejít na obsah

běhání

Doporučené příspěvky

@guzmic tak určitě, při běhu to chce hodinky na každou ruku, taky to tak dělám. 
ty Polary vypadají skvěle (teda hlavně na té ofiko fotce). Mají také výškoměr? Myslím, že pro tebe docela zajímavá funkce. No a myslím, že vzdálenost, tempo, nebo tep nejsou úplně nezajímavé ukazatele, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele borci, jsem spokojený, začíná se mi to líbit.... myslel jsem, že mi na ruce budou vadit, že jsou velký, ale ani prd, dobrý to je. 🙂

Kontrolní otázka, je mi 36... měřím 183 cm a mám cca 80 kg

hodinky mi ukazují nad 160 už červený tepy.... je to reálné?

dnes jsem běžel 5 km fakt podle hodinek a vlastně furt jsem byl lehce nad ideální hodnotou.... posledních 500 m jsem zabral na 100% a dostal jsem se skoro na 200

běh zpět průměr zase asi 165.

jinak na těch 5.5km jsem se dostal +460m výškových.

IMG_20210527_143943.jpg

IMG_20210527_143933.jpg

Odkaz ke komentáři

Nastavení tepových zón je u Polaru dost individuální a jejich automatika je v tomhle dost přísná. Nejlepší by bylo si někde nechat změřit anaerobní práh a podle toho si pak zóny nastavit. Nebo si udělat nějaký test na jeho stanovení, je toho plný internet. V mém případě mám červenou u běhu od 176, je mi 45 let a 188cm a 83kg.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, guzmic napsal:

Hele borci, jsem spokojený, začíná se mi to líbit.... myslel jsem, že mi na ruce budou vadit, že jsou velký, ale ani prd, dobrý to je. 🙂

Kontrolní otázka, je mi 36... měřím 183 cm a mám cca 80 kg

hodinky mi ukazují nad 160 už červený tepy.... je to reálné?

dnes jsem běžel 5 km fakt podle hodinek a vlastně furt jsem byl lehce nad ideální hodnotou.... posledních 500 m jsem zabral na 100% a dostal jsem se skoro na 200

běh zpět průměr zase asi 165.

jinak na těch 5.5km jsem se dostal +460m výškových.

Jo, tak 160 není úplně málo, ale podle tepu bych se vůbec neřídil, je to k ničemu. Každý to má jinak (dneska běh do kopce s kolegy a 1 měl přes 190, zatím co já byl na 145) a taky záleží na rozpoložení. Kdysi jsem se tím také dost řídil, ale akorát šel výkon dolů, od té doby co to úplně ignoruji a řeším pouze tempo, tak je líp :). 

Jinak o tomto i zmiňuje Jason Koop v knize Základy ultramaratonského tréninku a myslím si, že on tomu rozumí mnohem více, než většina z nás. Navíc 460 výškových na 5,5km je solidní kopec pro běh a tam tepy hned letí nahoru. 

Odkaz ke komentáři

já to zas tolik neřeším, jen jsem to dnes sledoval, když už mi to tam vypisuje. 🙂

Přemýšlím, že ještě zkusím někdy zas vyběhnout jen na lehko, bez tel. a muziky, jen hodinky.

Jen mě mrzí, že už mi v run-log nebudou naskakovat kilometry...

Odkaz ke komentáři

V 25. 5. 2021 v 13:34, wawrik napsal:

No neviem... Tie mechaniky doteraz boli viac kúl :) Asi som zostal jediný, čo nebehá so športovými hodinkami.

taky se tomu bráním:) Běhám jen s digoškama (Casio G-Shock 5610 a nebo  prcky Casia F-91W), jedu spíše na délku běhu.

Odkaz ke komentáři

Kdyby si chtěl někdo zkusit bezeckou etapu přezkoušení Horské služby v Jeseníkách. 

Výběh od chaty HS Červenohorské sedlo. Limit žadatelů/čekatelů je hodina 20 minut. 

Já letos běžel poprvé.

edit: 

- první fotka je export z mapy.CZ do Garminu

- druhá je z dnešního reálného běhu.

Nevim kde je chyba toho 100m rozdílu v nastoupaných metrech. 🤷🏿‍♂️

12EAD09A-01F1-44BB-B5DD-403BF5D9591B.jpeg

82EBBB1F-F175-4173-BBEC-D5580228D3FA.jpeg

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...