Přejít na obsah

běhání

Doporučené příspěvky

@ismit tak to sem nečekal 😳

@Prochy68Hoka4ever bezne udělám za rok 4-5 páru bot, takze za ty roky už sem vyzkoušel kde co, proste když nektery co koupím v rámci nějakýho oživení a nefungujou tak je přesunu mna easy běhy kde se dá prezit v čemkoliv…. majoritní je Hoka

@milhauszn rozumím a souhlas, každému funguje něco jiného, u mě dlouhodobě funguje tlumení, resp když beham něco ostřejšího na ovale, tak beru nižší tlumení, nebo tretry, v trailu tlumení, hlavně u delších sebehu je to znát, silnice v tréninku tlumení a pokud závod tak karbonovej plat a hromada tlumení 😂 před par lety kdy byly třeba maratonsky boty prakticky bez tlumení sem mel vždycky úplně rozsekany nohy i několik dnů, co Hoka a pak Nike a Adi přišly s tlumenýma botama a ještě navrch s karbonem uvnitř, tak i po závodech nohy víceméně bez nasledku (nemluvím o svalové únavě) Co sem si přenesl z barefoot světa jsou pětiprsty ponožky, to je naprosto geniální věc která mě kompletně zbavila puchyru, používám je cca 3roky a na beh už bych jinou ponozku nevzal 😉 

@brownwld jako jim dost o tom žádná a nějak se neomezuju, resp ono se to omezí tak nějak samo, těžko si das večer nějakou prasárnu když mas ráno jít třeba 20km s 1km převýšením, nebo intervaly na ovale atd, ale přes den a po běhu víceméně cokoliv a mam při 185cm mezi 71-73kg víceméně stabilně. Ono zase ono tělo je přizpůsobivé, postupně se naučí pracovat a šetřit energii, zároveň při delších aktivitách celkem umí pracovat s tukem atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Ajaj napsal:

@sido- pětiprsty ponožky jsem ještě nevyzkoušel. Co používáš prosím tě za značku?

zkusil sem asi tři značky a nakonec sem zůstal u Injinji což sou nějaký amici z californie a na moje nohy fungujou bezvadne a vydrží fakt hodně v podstatě při těch loňských 4k km sem to odbehal ve 4ech párech, dvoje silnější dvoje slabší na léto a hádám ze to i letos zvládnu bez nákupu dalších :) https://www.injinji.com, daj se v pohodě koupit v čechách. Minulej rok sem s nima dal B7 a ještě dva delší traily a supr, žádný puchyr….

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, Ajaj napsal:

Díky. Vyzkouším. Používáš pak ještě přímo na prsty vazelínu nebo nějaký krém?

na silnici výjimečně, v trailu vždy, hlavně kvůli sebehum kde sem mel parkrat fakt nepříjemný puchyre…. před par lety sem byl ve státech na hard rocku a všichni tam mazali nohy tímhle https://squirrelsnutbutter.com tak sem okoukal, koupil a je to fakt pecka a mimo jiný to krasne voní a mazu to i všude jinde kde jsou problémy s opruzeninama, odreninama a max spokojenost, i když mimo nohou já na odreniny atd moc netrpim, naštěstí, jen v evropě horší dostupnost, ale dá se to vyřešit…. predtim sem používal mesickovou od Dr. Popov bo je ze sadla, případně vazelina, ale jak rikam, od doby co sem objevil tu veverku nic jiného nechci 🙋‍♂️

Odkaz ke komentáři

Super. Díky moc. Právě jsem objednal oboje, tak jsem zvědavý.

btw - ty budeš nějakej krutýs. Políbiĺ’s tenkrát ve státech kozu? 😎

já se snažím už 6 let dostat na Western States. Příští rok už tam budu mít 64 lístků, ale trpělivost a síly už nějak dochází 🥴

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Ajaj napsal:

Super. Díky moc. Právě jsem objednal oboje, tak jsem zvědavý.

btw - ty budeš nějakej krutýs. Políbiĺ’s tenkrát ve státech kozu? 😎

já se snažím už 6 let dostat na Western States. Příští rok už tam budu mít 64 lístků, ale trpělivost a síly už nějak dochází 🥴

věřím, že budeš spokojený, jediný kde může být trochu diskomfort, je v teplotách pod -10, to me v tom prsty mrznou vic než v normálních ponožkách, ale to se děje fakt výjimečně. 

Ne 😪 od 50mile sem blil jak alik a skončil sem na 80, kde mě místní felčar stopnul. Na WS sem se taky chtěl podívat, ale 2x v životě stejný štěstí mít nebudu, na ten HR sem se dostal naprostou náhodou, přes kamarádku, která je ve státech tak trochu ultra hvězda 😇 A jelikož potřebuju vždy nějaký jasný cíl, tak si vybírám jen to kde buď můžu rovnou kvalifikačním výsledkem, nebo prostě si to včas koupit... Letos bych chtěl jít TransAlpine run, to je 8denní etapovka, čistě zážitkově, kámoš byl vloni na TransRockies, což pořádá stejná parta lidí a bylo to prej skvělý, tak když mě to letos bude bavit v Alpách zkusím příští rok tenhle, když to naplánuješ včas, nemusíš řešit loterii atd. jen prostě zacvakáš balík, zase ale ten zážitek je pecka, 8 dnů, jen ty a hory a nemusíš na nic jiného myslet....

tak držím palce, 64 už je fajn, jednou to klapne 😉

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, ismit napsal:

@sidoall right! a jaký máš teda osobák na silniční stovce, na Spartathlonu, nebo Ultrabalatonu?

silnicni ultra nejsou pro me, je to porad stejnej pohyb a to bych zdechnul, takze na silnici mam z tech delsich jen marathon PB 2:46:50

Odkaz ke komentáři

V 5. 1. 2023 v 9:25, ismit napsal:

ok, prům tempo 3:57 (neměl jsem zatím ani na desítce), to je teda moc pěknej čas, jsi fakt dobrej!

diky, není to špatný, samozřejmě sem spokojenej, byla to taková meta, mít všechny distance od 10 po marathon v tempu pod 4min…. každopádně dost pravděpodobně už nikdy takhle rychle nedám, s ohledem na věk a tu strašnou drinu kterou příprava na marathon představuje si myslím ze už ho ani nepobezim, takový ten marathon turismus nebo z mého pohledu jen za účast, to mě neláká, to ty kopce mě teď baví moc 😉🙋‍♂️

Odkaz ke komentáři

V 3. 1. 2023 v 19:17, Ajaj napsal:

@sido- pětiprsty ponožky jsem ještě nevyzkoušel. Co používáš prosím tě za značku?

Tak to přišlo. TVL to je divný. Nebo mám jen strašně křivý prsty 😂. Přišlo mi, že se do toho soukám 5 minut

90102432-FFDD-4964-BC23-A3C91522583E.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Ajaj napsal:

Tak to přišlo. TVL to je divný. Nebo mám jen strašně křivý prsty 😂. Přišlo mi, že se do toho soukám 5 minut

90102432-FFDD-4964-BC23-A3C91522583E.jpeg

pecka! první feeling sem mel taky takovej divné 🤘🥳 tu veverku z amazonu, nebo mas něco lepšího?

Odkaz ke komentáři

Borci, nějaký tajný tip na začátek sezóny, chtěl bych se trochu posunout a nabrat i nějakou rychlost. Bude mi 38 mám 182cm/80kg

chci běhat tak 3-4x za týden většinou 10-15km nemůžu se dostat na lepší časy než desítka pod 54 😞

mám zařadit posilovnu, nebo jednou za týden intervaly? (vůbec nevím jak to běhat)

já prostě jdu před barák a běžím.

Odkaz ke komentáři

Zkusil bych treba cerpat z knizky od Skorpila maraton za 100 dni, jsou tam rozepsany treninky a urcite by sis to mohl nejak modifikovat. Ja bych zkusil intervaly, kratsi treninky s vyssim tempem a postupne pridavat vzdalenost, ale tady jsou vetsi odbornici co ti poradi.
Hlavne nehazet flintu do zita, ja zacal behat po 45, 178cm a kolem metraku a i s timhle jsem se dostal pod 50min na desitku. Kdyz vidim to tve prevyseni co behas, ty se musis dostat pod 40

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

U mě jsou dva velký problémy, dělám na směny a o víkendech a mám rodinu, takže toho času fakt není moc.

Ale něco musím trochu změnit, to jsem poznal na konci roku. 

Nejlepší desítku jsem běžel na školním oválu na jaře.

A 30.12. večer jsem šel běhat jen normálně kolem řeky do města a zpět.

Běžím cca kilometr, potom je segment dva kilometry, otočka zpět a ještě jednou celý.

Říkám si: zkusím si naplno ty dva segmenty.

Jeden jsem dal za 4:45 km a druhé kolo asi za 4:55 a celkově jsem těch deset neběžel vůbec zle, asi druhý čas, což moc nechápu, když jsem mezi těmi segmenty fakt fest zpomalil.

Ale při tomto běhu jsem měl fest dobrý pocit, možná to bylo střídání intenzity, že to byla větší zábava.

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu co jsi “naběhal” minulý rok, tak bych moc neřešil a snažil se donutit jít běhat 4-5 týdně (vše na pohodu až pomalu). Pokud vydržíš 2 měsíce, tak tam zařaď 1x týdně interval a sem tam tempový běh.

Škorpila ti Prochy dobře doporučil. Pokud nemáš, tak ti ten trénink mohu ofotit.

P.S. většina lidí (včetně mě) řeší kraviny. Já měl i on-line trenéra (i když to mělo přínos), ale kdyby jsme se donutili pravidelně běhat (a já pořešil imunitu, co mě pokaždý vypne jakmile utáhnu šrouby) tak jsme na tom líp než hledat nějakou kouzelnou radu.

P.S.2 výhoda tréninku na desítku je, že nemusíš honit nějaký strašný objemy. Čemuž se u těch mejch ptákovin nemohu vyhnout (respektive můžu ale pak trpím jak zvíře)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...