sido Posted January 9, 2023 Report Share Posted January 9, 2023 před 2 hodinami, Ajaj napsal: Ja mám ty Ultratrail v karbonu a jsou super. Každopádně doporučuji si před koupí ujasnit, kde je chceš mít připnuté, když je nepoužíváš. P.S. jenom popíchnuti - dobrý hodinky jsou důležitější než klacky. Zvlášť pokud nechceš svojí ultra kariéru rozjet na plný koule. Většinu lidí co vidím na závodech (i venku), tak je stejně neumí používat v plném potenciálu a tak divně je vláčí za sebou / se sebou presne jak pises, podle me vetsina je bere jen na zavod a je znat ze s hulkama nema praxi. Pritom je to fakt skoda, ja uz si to do prudsich kopcu bez hulek nedovedu moc predstavit. Clovek usetri noham dost prace a celkove me to proste prijde mnohem lepsi a kolikrat i bezpecnejsi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted January 9, 2023 Report Share Posted January 9, 2023 A keď sa kopec zlomí a ideš dolu, čo robíš s paličkami - predĺžiš (ak máš také) či poskladáš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajaj Posted January 9, 2023 Report Share Posted January 9, 2023 Já mám speciální pás/ledvinku, kam je zezadu zasunu a naprosto o nich nevím. Má i výhodu, že tam jsou malé kapsy, kam si může dát gely na další etapu od občerstvovačky. dost lidí je připíná na batoh ze zezadu zvenku (je na to i extra futrál). Já jsem ale dost neohebný, takže mi nevyhovuje lovit rukou naslepo někde na zádech můj pás: Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 9, 2023 Report Share Posted January 9, 2023 před 8 minutami, Ajaj napsal: Já mám speciální pás/ledvinku, kam je zezadu zasunu a naprosto o nich nevím. Má i výhodu, že tam jsou malé kapsy, kam si může dát gely na další etapu od občerstvovačky. dost lidí je připíná na batoh ze zezadu zvenku (je na to i extra futrál). Já jsem ale dost neohebný, takže mi nevyhovuje lovit rukou naslepo někde na zádech můj pás: Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. jj téhle pas mám taky, je super, ale hůlky mě tam proste štvou @wawrik když jdu dolu krátký sebeh nevím třeba Ještěd dolu po Skalce, tak nechávám rozložené a ruzne si s nima při sebehu hraju a když vím ze je něco delšího tak je slozim a držím v ruce… obecně mě sebehy hodně baví a dělám při tom dost p…y, už se mě to parkrat vymstilo, ale ta radost z toho ze letis dolu, hupsnes si o kamen, přeskocis kořen atd tak proste mě nedá Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 9, 2023 Report Share Posted January 9, 2023 @Ajaj ten pás vypadá fajn, to bych určitě dokoupil, já minulý rok minimálně 30x na "můj" kopec bral palice, nahoru mi to fakt pomáhalo a zvlášť, když jsem třeba dával druhé kolo. Krátké běhy do deseti km jsou cajk, to mi v ruce nevadí, ale na delší běhy to chci potom nějak řešit. mám tyto, ale ta skladnost je na kočku https://www.sportisimo.cz/crossroad/galloway-carbon/412607/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismit Posted January 10, 2023 Report Share Posted January 10, 2023 (edited) ještě máme co dohánět. Slyšel jsem vyprávět Dana Orálka, že Sorokin je absolutní hříčka přírody a neuvěřitelný talent. A Dan, kterému chybí velká část chrupavky v koleni a běhá pořád velmi dobře, je také hříčka přírody, tj. jasné. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited January 10, 2023 by ismit Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 před 8 hodinami, ismit napsal: ještě máme co dohánět. Slyšel jsem vyprávět Dana Orálka, že Sorokin je absolutní hříčka přírody a neuvěřitelný talent. A Dan, kterému chybí velká část chrupavky v koleni a běhá pořád velmi dobře, je také hříčka přírody, tj. jasné. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. neuvěřitelný, hulit 20ku denně mít metrák a pak v podstatě za par let překonat všechny rekordy neprokantelnyho Courose a to o parnik Chudák Brunner, nebýt Sorokina tak ten Sparthatlon vyhrál, holt smůla ze i ve svém nejlepším období to byl rok kdy se tam s nim potkal Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 @sido Sorikin je borec, fandím mu, ale někde jsem četl, že v mládí sportoval a to chlastací a hulicí období jen byla taková malá kaňka v jeho životě. Je to neskutečný stroj, ty jeho výkony jsou jak z jiné planety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 před 2 hodinami, guzmic napsal: @sido Sorikin je borec, fandím mu, ale někde jsem četl, že v mládí sportoval a to chlastací a hulicí období jen byla taková malá kaňka v jeho životě. Je to neskutečný stroj, ty jeho výkony jsou jak z jiné planety. jednoznačně a uplně stejně je na tom v ženským podání Camille Herron, ta teda nehulila, ale zase se proslavila mimo rekordu na všech možných distancích tím jak se stravuje, na některých ultra si dává v průběhu Tacos a pije pifko... mimochodem tu loni 2022 na Spartathlonu sejmulo auto, což je škoda protože běžela na ženský rekord někde na úrovni nejlepšího času Radka Brunnera, dokonce její výkon na 24h by byl v top 10 mužských výkonů všech dob a po tom co zaběhl Sorokin to neuvěřitelný číslo, tak říkala, že letos jí to matematicky vychází, že by to mohla dát lehce pod 300km což by byla v prvních 5 mužů.... ja si myslím že to jsou mimozemšťani Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 borci dvě otázky: nějaký extra pro a proti Garmin Forerunner 945 vs. fenix 6 chci to jen na běhání nic extra, mapy jsou + a nějaký tajný tip na nové hoky, teď ještě měsíc vydržím s tím co mám doma, ale potom budu muset koupit nové tenisky. 70/30 trail/cesta nic extra rychlého, pohodlí na prvním místě. Torrent 2 mi celkem seděly, mám širokou nohu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajaj Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Hodinky neporadím, protože jedu už řadu let jen Fenix z Hoka můžu doporučit rozhodně Speedgoat na tvůj typ (terén) běhání. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 @Ajaj speedgoat jsem vyřadil, jsou mi fakt úzké a o dvě čísla větší boty kupovat nebudu. Potřebuju něco jako altra lone peak 5 ale ne nulový drop, ten mi nesedí Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyAaron Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Fenix jsou delane robustnejsi s pouzitim titanu, oceli nebo karbonu. Byvaji lehce tlustsi a tezsi. Konkretne Fenix 6 Pro Saphire ma tloustku 14,7mm a hmotnost 72g (titan) nebo 83g (ocel). Jsou to spis outdoor hodinky na vsestranne pouziti.Forerunner modely jsou plastaky delane predevsim na beh. Lehci, tensi, aby to neprekazelo. Konkretne 945 ma 13,7mm tloustku a 50g vahy. Ty rozdily se papirove zdaji nicotne, ale na ruce to poznat je.Zalezi, jestli rad citis hodinky na ruce nebo jestli o nich pri behu nechces vedet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 (edited) @Ajajduble Edited January 11, 2023 by guzmic Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 @AndyAaron nechci o nich radši vědět, takže Forerunner klidně vezmu. díky za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prochy68 Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 (edited) před 34 minutami, guzmic napsal: @Ajaj speedgoat jsem vyřadil, jsou mi fakt úzké a o dvě čísla větší boty kupovat nebudu. Potřebuju něco jako altra lone peak 5 ale ne nulový drop, ten mi nesedí Do terenu mam speedgoat a challenger, challengery jsou urcite sirsi, ale ted uz bude asi nejaka novejsi verze tech challengeru, takze uplne presne nevim, Mozna bych jeste zvazil LaSportiva Akyra. Edited January 11, 2023 by Prochy68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Ahoj, garminy rada FR ideal, pomer cena vykon lepsi nez Fenix a funkce maji stejny, nebudes o nic ochuzeny a plati co pise @AndyAaron... 945 dobry, ale aktualni 955 vyrazne lepsi senzor mereni tepu, proti 2 bodovemu ma 4 bodovy a rozdil je to jak to rict, generacni a snese srovnani s hrudakem 955 maji i solar, takze vydrz baterky spektakularni Boty, tezko rict, noha si vybere sama. Ja beham Hoka Mafate, Norda 001 a ted zkousim Kilianovi NNormal jak Kjerag tak Tomir.... Historicky sem zkusil kde co, ale ty Mafate jsou moje jistota, Nordy sem bral jako na prezuti na 50tem km kdy uz byla trosku nateklejsi noha, protoze jak pise nekdo nademnou tak ty Hoky sou obecne uzsi. Na druhou stranu delaji zrovna u SpeedGoatu tu ver sirsi, tj Wide Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 Před hodinou, sido napsal: 945 dobry, ale aktualni 955 vyrazne lepsi senzor mereni tepu, proti 2 bodovemu ma 4 bodovy a rozdil je to jak to rict, generacni a snese srovnani s hrudakem Fakt? Vrátanie oneskorenia? Tam je iný senzor, ako na Fénix 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 před 21 minutami, wawrik napsal: Fakt? Vrátanie oneskorenia? Tam je iný senzor, ako na Fénix 7? z webu garminu: Forerunner 955 uses the Garmin’s Elevate V4 sensor (same as on the Fenix 7/Epix/FR945 LTE/Venu 2 series) tzn 945 maji starsi senzor ktery byl na Fenix 6 atd. a je proste o generaci starsi, viz muj prvni komentar, je sice model 945LTE ktery uz maji novy senzor, byl to ale jen mezikrok a pokud vim v CR se prakticky nedali sehnat a neplest si s ver. 945 Pro, ktere se prodavaji ale porad maji ten "stary" senzor.... co se tyka spozdeni, jasne to tam je vzdy o neco horsi nez u hrudaku, ale kdyz sem porovnaval hodnoty co dava HP od Polaru a 955 tak se to lisilo uplne minimalne. U Fenixu obecne je problem ta vyssi vaha, takze kdyz ty hodinky neutahnes fakt na tesno, tak proste davaji obcas fakt kraviny, ale zase plati ze tim novejsim senzorem je to lepsi... obecne na tepovku moc nehraju, ale jelikoz sem hracicka, tak sem si hral s kde cim, stejne jako s watmerem (Stryd) ale nakonec stejne nejlepsi ukazatel je znalost vlastniho tela, pripadne kdo by fakt chtel neco na profi urovni, tak se da koupit laktatometr a muzu doporucit si precist toto https://www.mariusbakken.com/training-corner/kenyan-training/kenyan-training-a-practical-guide.html ale mezi nami tohle fakt nikdo z nas nepotrebuje, na druhou stranu kdo chce mit fakt presne udaje, je to jedina cesta, ostatni mereni jsou jen priblizna, ovlivnitelna atd atd Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted January 11, 2023 Report Share Posted January 11, 2023 před 6 minutami, sido napsal: z webu garminu: Forerunner 955 uses the Garmin’s Elevate V4 sensor (same as on the Fenix 7/Epix/FR945 LTE/Venu 2 series) tzn 945 maji starsi senzor ktery byl na Fenix 6 atd. a je proste o generaci starsi, viz muj prvni komentar, je sice model 945LTE ktery uz maji novy senzor, byl to ale jen mezikrok a pokud vim v CR se prakticky nedali sehnat a neplest si s ver. 945 Pro, ktere se prodavaji ale porad maji ten "stary" senzor.... co se tyka spozdeni, jasne to tam je vzdy o neco horsi nez u hrudaku, ale kdyz sem porovnaval hodnoty co dava HP od Polaru a 955 tak se to lisilo uplne minimalne. U Fenixu obecne je problem ta vyssi vaha, takze kdyz ty hodinky neutahnes fakt na tesno, tak proste davaji obcas fakt kraviny, ale zase plati ze tim novejsim senzorem je to lepsi... obecne na tepovku moc nehraju, ale jelikoz sem hracicka, tak sem si hral s kde cim, stejne jako s watmerem (Stryd) ale nakonec stejne nejlepsi ukazatel je znalost vlastniho tela, pripadne kdo by fakt chtel neco na profi urovni, tak se da koupit laktatometr a muzu doporucit si precist toto https://www.mariusbakken.com/training-corner/kenyan-training/kenyan-training-a-practical-guide.html ale mezi nami tohle fakt nikdo z nas nepotrebuje, na druhou stranu kdo chce mit fakt presne udaje, je to jedina cesta, ostatni mereni jsou jen priblizna, ovlivnitelna atd atd laktatometr dle hodnoceni pomer cena vykon treba zde https://www.mixxer-medical.cz/Laktatometr-Lactate-Pro-2-d9999.htm pouzivaji ho na vsech tech klinikach kde Vam za 3k zmeri laktatovou krivku na behatku/kole atd coz samo o sobe je mereni dost povrchni, protoze Vam udelaji kratkych par intrevalu, ale maji z toho skvelej business... Aby to fakt davalo smysl melo by se to mereni opakovat, idealne nekde na draze atd. ale to je fakt jina liga, spis pro nejaky trenery atd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts