Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Do hodiny sportu netřeba ani voda, ani nic jiného... Všechno lepší před aktivitou a pak po jejím skončení. A zátěž navíc je zbytečná. Na delší trati to může dávat smysl, na 5 km ne. Své pohnutky mi vysvětlovat nemusíš; snažím se ti poradit z mnohaleté sportovní zkušenosti. Jak s informacemi naložíš, je tvoje věc. 🍻

Upraveno uživatelem redd
  • Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno
před 2 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Chápu, vestu bych mít ani nemusel, ale proč ne? Doma, když jsem trénoval, bylo dost vedro a párkrát jsem se i na těch 5 km napil z flašky, co jsem měl v ruce a nebo když jsem běhal s hůlkami, flašku jsem měl v ledvince, která mi poskakovala a blbě se to z ní vyndávalo. Tohle je pro mne komfortní řešení. Návleky jsem chtěl vyzkoušet a musím říct, že měly nejspíš částečný vliv na to, že jsem zrychlil čas - pro mne byl běh bez nich a s nimi obrovský rozdíl, vůbec jsem to nečekal

Vesta není zátěž, určitě ne proti ledvince, se kterou jsem běhal doma. Váží pár deka, perfektně sedí, vůbec o ní nevím a přístup k pití za běhu je komfortní. Na tuhle trasu jsem z ní vyndal hydrovak a dal do náprsních kapes jen malé lahvičky. Kdybych dal mobil do těchhle kraťasů, poskakovalo by to, což by mne otravovalo nehledě k tomu, že by mi brzo skončily u kolen a rozbil bych si hubu. Nad těmihle detaily přemýšlím a doma je zkouším - tohle pro mne bylo rozhodně nejlepší řešení. PS: S vestami běželi i lidi co skončili pár set míst přede mnou..😀

Pokud ti to tak vyhovuje, já si vestu beru jen na 15km a víc, jinak si strčím mobil do kapsy jednu přesnídávku sebou, kapesníčky a hotovo, vždy mne štvaly klíče, ničili kapsy, tak jsem si  z temu koupil návlek na klíče na ruku a mám pokoj

Odesláno
před 2 hodinami, redd napsal:

Do hodiny sportu netřeba ani voda, ani nic jiného... Všechno lepší před aktivitou a pak po jejím skončení. A zátěž navíc je zbytečná. Na delší trati to může dávat smysl, na 5 km ne. Své pohnutky mi vysvětlovat nemusíš; snažím se ti poradit z mnohaleté sportovní zkušenosti. Jak s informacemi naložíš, je tvoje věc. 🍻

Každé rady si vážím a je možné, že k tomu dospěju také. Ale z mého srpnového běhání, kdy bylo párkrát vedro a já byl vděčný za vodu, které jsem sice moc nevypil, ale lil si ji na hlavu jsem si odnesl dojem, že je lepší vodu mít než nemít. Teď v Jizerkách bylo chladněji a na pití jsem si za těch 5 km ani nevzpomněl. Časem výbavu určitě vychytám.  

Odesláno
před 8 hodinami, alky napsal:

Pardon, se zeptám blbě, ale tohle mi nějak uniká, jak to myslíš?

Tak příští rok mi bude 50 a už delší dobu si říkám, jak dlouho ještě chci / mohu závodit. Dříve jsem si říkal, že budu závodit dokud Jagr bude hrát….ale skončil nějak brzy chlapec 🙂

no a pak jsem potkal Bronco Billy na Western States, kde měl diskuzní panel se Scott Jurek na téma sport & závody ve vyšším věku a když jsem ho slyšel, tak jsem si říkal, že “only the sky is the limit”

• Díky 1
Odesláno

Myslím, že závody v pokročilém věku mají svou výhodu. V tréninku se totiž nikdy tak "nezmáčkneš", takže roste pravděpodobnost, že umřeš u toho, co máš rád 🙃

Odesláno

Mám dotaz - chceme si s Mončou chodit zaběhat i v zimě. Bude mokro, sníh, plískanice. Navíc se nám běžecké boty osvědčily i pro nordic walking a to budeme v zimě dělat taky. Existují nějaké trochu vyšší běžecké boty a navíc voděodolné? U Hoky jsem našel dvoje vyšší boty,  jedny se mi ale nezdají voděodolné a ty druhé určitě budou, ale zase s nimi asi nepůjde běhat. Díky za radu a tipy.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Anacapy som skúšal teraz nedávno, ale moc mi nevyhovoval ten tvar podrážky - špička strašně zdvihnutá hore. Na behanie je to asi fajn, ja som to chcel ako náhradu za moje staré turistické Haglofsy. Chodiť sa v tom chodilo pekne, ale jakmile som sa zastavil na mieste tak mi to prišlo strašně nestabilné až mi to bolo nepríjemné a tak som ich vrátil a nakoniec si nechal Terrexy za polovičnú cenu :D 

Odesláno
před 34 minutami, Ivan Lelák napsal:

Mám dotaz - chceme si s Mončou chodit zaběhat i v zimě. Bude mokro, sníh, plískanice. Navíc se nám běžecké boty osvědčily i pro nordic walking a to budeme v zimě dělat taky. Existují nějaké trochu vyšší běžecké boty a navíc voděodolné? U Hoky jsem našel dvoje vyšší boty,  jedny se mi ale nezdají voděodolné a ty druhé určitě budou, ale zase s nimi asi nepůjde běhat. Díky za radu a tipy.

Ty prvni modre mas s Goretexem, takze by mely byt odolne. Proc by v nich neslo behat?

Odesláno

Jenom shrnu můj úhel pohledu, co se tu diskutovalo.

Na aktivitu do 1,5 hodiny neberu nic, ani pití.

Běhat v kotníkových botech jsem tedy nikdy nezkoušel. Já používám i v zimě to co v létě. Do sněhu většinou krosovky. Sice se promočí, ale při pohybu to nevadí a doma se vysuší.

Odesláno
před 1 minutou, Beet napsal:

Jenom shrnu můj úhel pohledu, co se tu diskutovalo.

Na aktivitu do 1,5 hodiny neberu nic, ani pití.

Běhat v kotníkových botech jsem tedy nikdy nezkoušel. Já používám i v zimě to co v létě. Do sněhu většinou krosovky. Sice se promočí, ale při pohybu to nevadí a doma se vysuší.

pod to se podepíši 

Odesláno
Před hodinou, AndyAaron napsal:

Ty prvni modre mas s Goretexem, takze by mely byt odolne. Proc by v nich neslo behat?

Nevím, jak vidím kotníkové boty, mám pocit, že v nich pořádně běhat nejde..

Odesláno

Si clovek rika, jak ti vojaci behaji v kanadach nebo zephyrech :D 

Behat v nich urcite jde, otazka je, jestli je to pohodlne a jak je to srovnatelne s nizkyma botama ;) 

Souhlasim ale s Beetem. Na kratke vybehy "okolo baraku" nepotrebujes mit specialni nepromokave boty. Budes zahraty, chvilka mokra nevadi a pak to dosusis.

Odesláno
před 6 hodinami, JakubJ napsal:

Anacapy som skúšal teraz nedávno, ale moc mi nevyhovoval ten tvar podrážky - špička strašně zdvihnutá hore. Na behanie je to asi fajn, ja som to chcel ako náhradu za moje staré turistické Haglofsy. Chodiť sa v tom chodilo pekne, ale jakmile som sa zastavil na mieste tak mi to prišlo strašně nestabilné až mi to bolo nepríjemné a tak som ich vrátil a nakoniec si nechal Terrexy za polovičnú cenu :D 

No já je mám na turistiku, ne na běhání. Dvoje nízké a dvoje ty vyšší 😉.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...