Klotzman Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 No s tou pěkností na pohled nevím, já bych býval radši zvolil něco v neutrální barvě, ale co už. Při pohledu zevnitř jsou fakt úplně průhledný, z těch starých bot jsem měl nohy mokrý jak kdybych běžel potokem.Došlap mám víceméně neutrální, na destičce ok, ale když jsem se tam klimbal na jedné noze tak jsem se vlnil jak bajadéra. Tyhle jsou teda pro lidi s pronací, ale vzhledem k tomu, že jsem z nich měl nejlepší pocit, tak jsem to risknul. Doufám, že mi nezkurví nohy. Vypadal jsem jako blázen, když jsem běhal v šolně mezi regálama, abych je prubnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Hoši, běhám něco okolo roku a půl a cca teď 4-5 měsíců se začala ozývat okostice a to dost výrazným způsobem, že musim zastavit a tak minutu pomalou chůzí to rozhýbávat, sem z toho celkem nešťastnej, jelikož se bojim, že se to ozve zanedlouho na závodu :/ tenhle problém mám zhruba tak jednou ze šesti běhů... Nějaký rady, krom mazání fastum gelem apod. gely... ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Tady jsou nějaké rady http://www.behej.com/topic/9644-bolest-holenni-okosticeJá na to naštěstí nikdy netrpěl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Ondras - predpokladám, že si trochu tlačil na pílu a jednoducho si to preťažil + dopad na tvrdý povrch. Nebeháš príliš veľké objemy bez dodržania pravidla trpezlivosti a postupného navyšovania? Lebo toto je najčastejší zdroj príčiny a zvlášť u začínajúcich bežcov. Po dobehu si to okamžite ľaduj a teraz hlavne načas s behom prestaň. Rozhodne to neprepínaj. Potom, si - ak beháš po asfalte - zober odpruženú obuv, aby to tak netrpelo a pomaličky zľahka opäť navyšuj km. Mne pomohlo aj častejšie striedanie asfalt s behaním po tráve vo vnútri bežeckého oválu. Ja som už dávnejšie musel niekoľko dní pred maratónom odhlásiť účasť a neskutočne ma to štvalo, lebo príprava v prdeli, ale teraz viem, že s trpezlivosťou, pravidelným strečingom ďalej dobehneš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 (upraveno) No, běhám zhruba 4krát týdně, obvykle rozmezí 6-10 km, několikrát za měsíc i víc... Běhám nejčastěji kolem řeky, to jest asfaltka a cyklostezky, boty mi pomalu dosluhují, takže stejně koukám po jiných. Upraveno 22. dubna 2014 uživatelem Ondras_CZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Dnes beh 22,400km a po dlouhe dobe (naposledy pred rokem na ultra jsem mel stejny problem) rozedrena trisla.Pritom beham pravidelne i mnozstvi Km, stejne tempo, obleceni a obuv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Dnes beh 22,400km a po dlouhe dobe (naposledy pred rokem na ultra jsem mel stejny problem) rozedrena trisla.Pritom beham pravidelne i mnozstvi Km, stejne tempo, obleceni a obuv. Kup si lékařskou vazelínu. Na delší běhy promastit problematická místa (třísla, podpaží). Někdy se promasťují i chodidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 No, běhám zhruba 4krát týdně, obvykle rozmezí 6-10 km, několikrát za měsíc i víc... Běhám nejčastěji kolem řeky, to jest asfaltka a cyklostezky, boty mi pomalu dosluhují, takže stejně koukám po jiných.Ono to ešte závisí, akým spôsobom dávaš tie dávky, či to moc v tempu nesíliš, či každý tréning nie je len o tom istom...ale ako píšeš, behávaš už cez rok a pol, tak už niečo máš za sebou. Myslím, že to bude z vybúchaných topánok. Daj si trochu pauzu a prezuj :-)) Kup si lékařskou vazelínu. Na delší běhy promastit problematická místa (třísla, podpaží). Někdy se promasťují i chodidla.Jj, tú mi radili mnohí, skúšal som aj masérske olejčeky, ale trápil som sa s tým. Tak som prišiel na to, že najlepší spôsob ako sa toho zbaviť bez patlania sú trochu dlhšie elastické spoďári pod bežecké trenky. Výborne sedia napríklad Ultralight od Moiry, dobre to dýcha a hlavne sa nič pri behu z nich pod triesla neroluje. Mňa to vždy trápilo pri behoch nad 15km, rozodraté až to desne štípalo, zvlášť po dobehu. Odvtedy čo behávam s tými spoďármi, bez problémov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sborez Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Ze zkušenosti musím říct, že rozedrané "mezinoží" nevzniká prádlem, ale samotným třením kůže o kůži a na to je jedině lékařská vazelína. Je to sice zvláštní pocit a doufám, že mě nikdy při běhu nezaskočí jiný běžec, páč by měl značně ulehčenou práci :-) Ale určitě to pomáhá a ani u půlmaratonu se nevracím s rozedřenými ......... Taky samozřejmě záleží na konstituci, když jsem začínal běhat, tak jsem měl stehna jak břicho a to se to panečku dřelo všude. Teď už je to lepší :-) Ale vazelína je vazelína a vřele doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Diky za rady.Vazelinu pouzivam uz nekolik let a i presto doslo k rozedreni asi jsem dnes pouzil malo.Naposledy jsem byl rozedren jak jsem psal po ultra presne 104km od te doby v pohode.Vzdy beham v elast.dlouhych bez trenek cili na "ostro" mozna to je chyba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Tak pod dlhé elasťáky spoďári beriem niečo ako elastické cyklo, ale určené pre beh (Craft). Na spodnom leme majú silikónový prúžok a celkovo dobre držia na stehne = nezroluje sa pod triesla = čím by to bolo ešte horšie. Priedušné Moira zo skúseností len pod maratónky - kraťasy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Osvědčená značka: cyklistické mazání na zadek Sportique Century Riding Cream (bambucké máslo + éterické oleje či co, neucpe kůži tak jak vazelína).A na podrážděnou kůži mazání pro miminka: Ondřejova mast. Normálně mám raději běžecké trencle se suspensorem, ale když je vedro, tak je tam toho textilu nějak moc a dře to, na léto elastické běžecké trenky s nohavičkou (nebo triatloňácké gatě) a namazanej. PS: Tohle je myslím celkem stylovej tisící příspěvek na hodinkovým fóru .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2014 Jj, tú mi radili mnohí, skúšal som aj masérske olejčeky, ale trápil som sa s tým. Tak som prišiel na to, že najlepší spôsob ako sa toho zbaviť bez patlania sú trochu dlhšie elastické spoďári pod bežecké trenky. Výborne sedia napríklad Ultralight od Moiry, dobre to dýcha a hlavne sa nič pri behu z nich pod triesla neroluje. Mňa to vždy trápilo pri behoch nad 15km, rozodraté až to desne štípalo, zvlášť po dobehu. Odvtedy čo behávam s tými spoďármi, bez problémov. Taky nosím pod elasťáky vlastně boxerky s delšíma nohavičkama z funkčního materiálu. Moira nebo Klimatex. A žádné odřeniny se nekonají. Dnes 15 kilometrů a achilovka drží. Jupíí a zároveň to klepu na dřevo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otilrak Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 S odřenými stehny jsem měl dříve také problémy, většinou u běhů nad 25 km. Jednoduše to vyřeší elastické kraťasy. Bych asi neběhal, kdybych se měl pokaždé mazat nějakou vazelínou. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě co... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 (upraveno) Boxerky! To je ten správny výraz, nevedel som si spomenúť Inak ako píše kolega otilrak, patlanie vazeliny pri pravidelnom tréningu je otrava. Zvlášť v lete pri horúčavách to bolo vyslovene...no nepríjemné. Aj tak, čo poznám kolegov bežcov s rovnakým problémom, prakticky všetci prešli s vazelíny na boxerky. Edit: samozrejme, boxerky sa časom tiež prešúchajú, ale pocitovo najlepšie riešenie. Upraveno 23. dubna 2014 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 Po tech letech a ultra Km i spousty mazani zkusim zminovane kratke trenky pod dlouhe elast.kalhoty.Nejake doporuceni ktere vydrzi 3x tydne okolo 20Km.Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2014 Ako to tak citam, tak dnesnych 7km je tu skor na hambu ale aj to potesi ... Skuska novych topanok Lunarglide, neskutocne papuce, az mam obavu, ze su prilis papucoidne, oproti tempovkam F50 nie je o com, ale prekonali aj moje new balance papuce, a to uz je co povedat, uvidime, co zajtra a vikend .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 NIKE LunarGlide v jakekoliv verzi plne vyuzivam 3-4x tydne okolo 20Km a absolutni spokojenost napr.po ultra bez puchyru.Ako to tak citam, tak dnesnych 7km je tu skor na hambu ale aj to potesi ... Skuska novych topanok Lunarglide, neskutocne papuce, az mam obavu, ze su prilis papucoidne, oproti tempovkam F50 nie je o com, ale prekonali aj moje new balance papuce, a to uz je co povedat, uvidime, co zajtra a vikend .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 Po tech letech a ultra Km i spousty mazani zkusim zminovane kratke trenky pod dlouhe elast.kalhoty.Nejake doporuceni ktere vydrzi 3x tydne okolo 20Km.Diky.Craft Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 24. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2014 NIKE LunarGlide v jakekoliv verzi plne vyuzivam 3-4x tydne okolo 20Km a absolutni spokojenost napr.po ultra bez puchyru.tak to rad pocujem, hlavne poslednu cast vety este uvidime, kolko vydrzia zospodu, jedna vychadzka + 7km behu a docela dostali zabrat. inac su to LG+ 4 ... za sranda cenu, tak som ich zobral na skusku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se