Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

...Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví jejich typ ...

To se náhodou ví naprosto přesně. :smile_anim: Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté.

Jak už napsali kolegové, hodinky jsou to sice české, ale uvnitř tiká japonský (ne nutně japonské výroby) strojek s automatickým nátahem Miyota 8215, který je u primek přeznačován na PRIM kalibr 72.

Z obrázku je vidět, že ti na nich chybí jedna důležitá součástka - černý plastový otočný kroužek s číslicemi (tzv. luneta).

post-9612-086199700%201356279149.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se náhodou ví naprosto přesně. :smile_anim: Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté.

Jak už napsali kolegové, hodinky jsou to sice české, ale uvnitř tiká japonský (ne nutně japonské výroby) strojek s automatickým nátahem Miyota 8215, který je u primek přeznačován na PRIM kalibr 72.

Z obrázku je vidět, že ti na nich chybí jedna důležitá součástka - černý plastový otočný kroužek s číslicemi (tzv. luneta).

post-9612-086199700%201356279149.jpg

Nene, těmhle se stále říká Prim Sport 2 - protože jsou v pouzdře Prim Sport 2. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

-------------------------------------------------------------------------

Přikláním se k názoru Honzy.Manty.

Jedná se o PRIM SPORT II automaty.

A ještě dotaz: "Nemáš nějaké další katalogové fota hodinek PRIM z období po roce 89?"

Předem díky :notworthy:

Odkaz ke komentáři

-----------

Přikláním se k názoru Honzy.Manty.

Jedná se o PRIM SPORT II automaty.

A ještě dotaz: "Nemáš nějaké další katalogové fota hodinek PRIM z období po roce 89?"

Předem díky :notworthy:

Mrkni do vlakna "soubory ke stazeni" - vseobecna diskuze

Edit: tablet

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Rád bych požádal znalce hodinek Prim o identifikaci hodinek v příloze. Pouzdro se mi zdá zajímavé, ještě jsem takové neviděl.

Předesílám, že nejsem žádný znalec, takže je možná tohle pouzdro úplně běžné rolleyes.gif

post-23824-014977100 1362834446.jpg

Upraveno uživatelem JaVo1
Odkaz ke komentáři

Rád bych požádal znalce hodinek Prim o identifikaci hodinek v příloze. Pouzdro se mi zdá zajímavé, ještě jsem takové neviděl.

Předesílám, že nejsem žádný znalec, takže je možná tohle pouzdro úplně běžné rolleyes.gif

Jsi znalec, protože jsi poznal, že tohle pouzdro je celkem běžné :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

říká se tomu polštářek, hádej proč?

Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo více o těchto primkách? (omlouvám se za kvalitu fotky) Na dýnku - šroubovacím - mají jen staré logo prim a nápis nerez ocel. Kalibr 0101

A co by jsi o nich chtěl vědět víc, napsal jsi o nich sám skoro vše :). A z typu strojku a čísla strojku lehce určíš i datum vzniku - cca 1959-1960. V pouzdru s dýnkem nerez ocel vím asi o 5-ti modelech, patří k těm nejvíce prehistorickým a méně obvyklým.

Odkaz ke komentáři

Chlapíci.. jedná se o originální korunku z dilen PRIM?? Párkrát už jsem na ni narazil, ale jen na fotce. V chromovaném i zlaceném prvedení. Nebo se jedná o nějakou univerzální náhradu. To vnější odražení na korunce se mi docela líbí, ikdyž ke konkrétnímu modelu mi moc nepasuje.

post-17158-0-68727500-1363378553_thumb.jpg

post-17158-0-86673000-1363378585_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...