Honza.manta Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Toto som sa pomylil ,ze zakladny kaliber bol 96-ka! Prepacte.Zakladny kal bol asi 90-ka.Kalibr 90 se nikdy sériově nevyráběl, jednalo se pouze o prototyp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 ...Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví jejich typ ...To se náhodou ví naprosto přesně. Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté. Jak už napsali kolegové, hodinky jsou to sice české, ale uvnitř tiká japonský (ne nutně japonské výroby) strojek s automatickým nátahem Miyota 8215, který je u primek přeznačován na PRIM kalibr 72. Z obrázku je vidět, že ti na nich chybí jedna důležitá součástka - černý plastový otočný kroužek s číslicemi (tzv. luneta). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinar 1953 Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 Tak, taky japonsky strojceh som nevidel, ani nepocul o non.sorry co som omylom uviedol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 To se náhodou ví naprosto přesně. Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté. Jak už napsali kolegové, hodinky jsou to sice české, ale uvnitř tiká japonský (ne nutně japonské výroby) strojek s automatickým nátahem Miyota 8215, který je u primek přeznačován na PRIM kalibr 72. Z obrázku je vidět, že ti na nich chybí jedna důležitá součástka - černý plastový otočný kroužek s číslicemi (tzv. luneta). Nene, těmhle se stále říká Prim Sport 2 - protože jsou v pouzdře Prim Sport 2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 To se náhodou ví naprosto přesně. Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté.------------------------------------------------------------------------- Přikláním se k názoru Honzy.Manty.Jedná se o PRIM SPORT II automaty.A ještě dotaz: "Nemáš nějaké další katalogové fota hodinek PRIM z období po roce 89?" Předem díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 (upraveno) To se náhodou ví naprosto přesně. Výrobce jim říkal PRIM SPORT, typové číslo 72-021-1-6-4-3. My jim tu pro jednoduchost někdy říkáme PRIM SPORT 3 (jako 3. generace). Vyráběly se někdy na konci 90. let a asi ještě pár let poté.----------- Přikláním se k názoru Honzy.Manty.Jedná se o PRIM SPORT II automaty.A ještě dotaz: "Nemáš nějaké další katalogové fota hodinek PRIM z období po roce 89?" Předem díky Mrkni do vlakna "soubory ke stazeni" - vseobecna diskuzeEdit: tablet Upraveno 7. února 2013 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 Jen přihodím fotku - PS2 automat miyota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin3333333333 Odesláno 8. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2013 Jen přihodím fotku - PS2 automat miyota Kdybych dokoupil lunetu a vyměnil sklíčko, vypadaly by parádně. Myslíte, že hodinář bude mít sklíčko na tyto hodiny? Na kolik by tak vyšla výměna? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaVo1 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 (upraveno) Rád bych požádal znalce hodinek Prim o identifikaci hodinek v příloze. Pouzdro se mi zdá zajímavé, ještě jsem takové neviděl.Předesílám, že nejsem žádný znalec, takže je možná tohle pouzdro úplně běžné Upraveno 9. března 2013 uživatelem JaVo1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Rád bych požádal znalce hodinek Prim o identifikaci hodinek v příloze. Pouzdro se mi zdá zajímavé, ještě jsem takové neviděl.Předesílám, že nejsem žádný znalec, takže je možná tohle pouzdro úplně běžné Jsi znalec, protože jsi poznal, že tohle pouzdro je celkem běžné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Rád bych požádal znalce hodinek Prim o identifikaci hodinek v příloze. Pouzdro se mi zdá zajímavé, ještě jsem takové neviděl.Předesílám, že nejsem žádný znalec, takže je možná tohle pouzdro úplně běžné říká se tomu polštářek, hádej proč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Nevíte někdo více o těchto primkách? (omlouvám se za kvalitu fotky) Na dýnku - šroubovacím - mají jen staré logo prim a nápis nerez ocel. Kalibr 0101 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Nevíte někdo více o těchto primkách? (omlouvám se za kvalitu fotky) Na dýnku - šroubovacím - mají jen staré logo prim a nápis nerez ocel. Kalibr 0101 A co by jsi o nich chtěl vědět víc, napsal jsi o nich sám skoro vše . A z typu strojku a čísla strojku lehce určíš i datum vzniku - cca 1959-1960. V pouzdru s dýnkem nerez ocel vím asi o 5-ti modelech, patří k těm nejvíce prehistorickým a méně obvyklým. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Zajímalo by mě kde se to pouzdro vyrobilo, eventuálně v kolika kusech, ale to by byla detektivka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Zajímalo by mě kde se to pouzdro vyrobilo, eventuálně v kolika kusech, ale to by byla detektivka...No kdybys sem pro začátek dal lepší fotky toho pouzdra - rub i líc, tak by to možná pomohlo usvědčit zahradníka mnohem rychleji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Prosím o názor.Prodávaly se tyto hodinky takhle (ciferník/ručky), nebo je to bastlírna? Tiká v tom K66.4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Já mám pocit, že už jsem to přesně takhle viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Prosím o názor.Prodávaly se tyto hodinky takhle (ciferník/ručky), nebo je to bastlírna? Tiká v tom K66.4 Bastl to není. Jedná se o model 66 487 1, který byl zaveden do výroby v roce 1983. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Bastl to není. Jedná se o model 66 487 1, který byl zaveden do výroby v roce 1983. Diky za objasneni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2013 Chlapíci.. jedná se o originální korunku z dilen PRIM?? Párkrát už jsem na ni narazil, ale jen na fotce. V chromovaném i zlaceném prvedení. Nebo se jedná o nějakou univerzální náhradu. To vnější odražení na korunce se mi docela líbí, ikdyž ke konkrétnímu modelu mi moc nepasuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se