Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
49 minutes ago, kuncák7 said:

Meleš stejný kraviny a snizujes názor jiných. Argumentace proti je na úrovni hospodských řeči- tvá citace, a dosahuje úroveň jako tvé argumentace. Tak si snižuj názory druhých jinde. Tvou volbu nesnižuju ani nerozporuju, ale tvé argumentační fauly si nech pro někoho jinýho.

Jo a pokud se někdo řídí moudrama tady- pro i proti, tak to potěš koště.

Promiň, ale já jsem jenom psal o tom, že tyhle ultimativní řeči o tom, jak EV nejsou vhodná pro nikoho jsou prostě nesmysl. Sám jsem psal, že to není pro všechny. 

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
49 minutes ago, ATOM said:

A kolik tech rodin z te poloviny si muze dovolit elektromobil za milion ? Asi tolik co novy outback ze ?

Však fabie i i30 a spol jsou stále v prodeji, ne? A ty víš, co bude za 10 let? Děláte jako kdyby lidi neměli možnost volby.... 

• Like 1
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)

To je zase debata jako na seznamu. Jako kdyby místní členové nebyli zvyklý, že si někdo koupí primky a jiný pateky. Mluvime o EV autech v cenách 800+ a nechápu srovnávání s auty mimo tuhle cenovou skupinu. Proč někdo nedokáže pochopit, že někoho baví EV a jiného benzín? Že to není o dojezdu, či nabíjení apod. Taky zde nevidím debatu o tom, že si někdo ťuká na čelo, že si někdo koupí hodinky s rezervou 40 hodin, když je běžná rezerva 70 nebo i 120 hodin. Flame tady vždy vyvolají stejní lidé, včetně nenávisti a zášti, gentlemani, že?

Upraveno uživatelem Josef01
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 59 minutami, Mr. Sandman napsal:

Promiň, ale já jsem jenom psal o tom, že tyhle ultimativní řeči o tom, jak EV nejsou vhodná pro nikoho jsou prostě nesmysl. Sám jsem psal, že to není pro všechny. 

To tu ale nikdo nepsal. Ta auta mají primárně sloužit ve velkých městech pro zlepšení ovzduší a pro ne není infrastruktura ( tvá, za mě fabulace ohledně obyvatel co eventuálně mohou nabíjet ve svem - v ČR žije jen ve 40ti největších městech přes 42 procent všech obyvatel, ne všichni v paneláku ). Od příštího roku skončí výhoda bezplatného parkování a sám jsem zvědav, jak se to promítne ( byla to např. V Praze hlavní motivace pro řidiče ). A pár dalších věcí 

Flame tady vyvolává kdekdo, třeba i hloupejma narážkama na benzínové motory atd. Nemluvím o až trapném vyzdvihování jednoho, ať je to jeho hobby nebo je za to placenej - to už není na tvůj post.

Upraveno uživatelem kuncák7
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Flame tady vyvolávají lidi idiotskejma a arogantníma poznámkama typu "Zajímalo by mě rodinné spalovací auto za 400 tis., to bude asi nádhera"

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
před 1 hodinou, ATOM napsal:

Jake ultimatni reci a moudra. Tak me ukaz elektromobil za 400 tisic, ktery bude nabijen vyhradne na verejnych nabijeckach a jehoz provoz bude levnejsi nez klasicky spalovak a bude mit dojezd 1000 km a muze v rodine plnit funkci univerzalniho auta. Ne kazdy si muze auto nabijet zadarmo v praci nebo doma, nebo za 4,50kc.

Tak me ukaz ICE za 400 tisic, jehoz provoz bude levnejsi nez BEV a bude mit dojezd 1000 km a muze v rodine plnit funkci univerzalniho auta.

tady to je fakt zas jak v Kokotově stokrat vyvracene picoviny a stejne se tady dycky sejde parta co si bude vzajemne tahat za čuraky a papouskovat furt dokola ty stejne sračky o dieselech čistících vzduch (zkuste si vygooglit proč je Evropa doslova jediný kontinent, kde se jezdí na naftu, ne trh to fakt nezaridil), o baterkach, ktere vydrží prinejlepsim přes zimu o apokalypsach u nabijecek...

Doslova nikdo tady netvrdí, ze EV nemají sva specifika a své chyby. o tom dá racionálně bavit a hledat cesty, jak využít potenciál platformy na maximum a zároveň vyuzit všechny její prednosti, což může být přínosné pro všechny.

Anebo se můžeme furt dokola tocit v kruhu furt těch stejnych picovin a naskakovat furt na ty stejne hovna.

chlapci, chapu vás nikdy si to nekoupíte, v pohodě, vase volba. Je tady hromada dalsich vlaken, kde se muzete realizovat. Pokud chcete neco probrat, neco vas zajima, z neceho mate obavy a pristupujete k problematice s otevrenou myslí, je tady dost lidí, kteří nemají zkušenosti z autofora ale z reálného života, určitě vám rádi pomůžou. A pak tak, dostává pomáhá si to zkusit.

Psal jsem to stokrat, jsem clovek, co ma rád auta. Auta mam rad, protoze jsou zábavné. Zábavné jsou proto, ze maji emoce, které jim ve velké většině propůjčuje to, ze jezdí na mrtvé dinosaury. Se zábavnými auty se jezdí pro zábavu, podobně jako na motorce.

To ale v žádném případě neznamená, ze všechny auta jsou zábavné a tedy musí jezdit na benzín. Naopak drtivá většina není a drtivá většina lidí nejezdí zábavnými auty a přes vsechno své "autickarstvi" neví, jak zábavné auto vypadá. Ne Cupra Furmentor nebo RSo to fakt není, natoz tdifčipu. Drtivá většina aut jsou obyčejné dopravní prostředky, u dopravního prostředku je primární užitek v ekonomice jeho provozu a pohodlí, které poskytuje. Jak vychází ekonomika provozu jsem tady daval, víc uz k tomu nemam, snad jen to, ze firmy, které na to maji lidi a umí počítat, to pochopily, a proto treba Pozorovatel vyfasoval to, co vyfasoval. Ať se mu to líbí, nebo ne, čisla prostě nelzou. Nebo si fakt myslite, ze firmy maji nějaké ekologické subvence, kdyz si vezmou na operak BEV místo spalovaku? Už to by pro vyvozeni závěru k tomu, ktera platforma vychází levněji mělo stačit, navíc to přináší další lokální benefity, jako treba to, ze se i ve městech bude klid abude se dát dýchat (zkuste si zajet do libovolného norského mesta, ten rozdil je fakt neuvěřitelný).

• Like 3
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 4
Odesláno

@kuncák7 reagoval jsem na tohle: EV momentalne neni schopny nahradit plnohodnotne auto se spalovacim motorem a buhvi kdy bude.

Tohle je ultimativní blbost, vždy záleží na co to auto máš, že? Mě EV plnohodnotně nahradila dvě ICE. A podle MMR je v RD 44% obývaných bytů... 

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
před 5 minutami, Mr. Sandman napsal:

@kuncák7 reagoval jsem na tohle: EV momentalne neni schopny nahradit plnohodnotne auto se spalovacim motorem a buhvi kdy bude.

Tohle je ultimativní blbost, vždy záleží na co to auto máš, že? Mě EV plnohodnotně nahradila dvě ICE. A podle MMR je v RD 44% obývaných bytů... 

Napsal to presne. "TOBĚ"

Maro,Josef, Sandman. Ogari snad nemate v realnem svete moc vliv, doufam.😂

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

@Frantik koukám že tebe nenávist čiší, už několik let, neměl bys to tady číst...

Jenom zopakují, "nejvíc rozumí EV autům ti, kteří s nimi nejezdí"

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 2
Odesláno
před 30 minutami, Mr. Sandman napsal:

No, sorry, ale to je pravda. A furt jde o 2 veci - dojezd a rychlost tankování / dobijeni. Ceny se uz pomalu srovnavaji. Ale jak "nenabiju" svejch cca 600 km (poctivych 600km) za 5 min., a to na kazdy benzince, tak proc bych kupoval EV? EV jsou tu pres 120 let a furt v tomto tahaj za kratsi konec špagety, a je otázka, zda se to nekdy vubec srovná.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 1 minutou, odjinud napsal:

No, sorry, ale to je pravda. A furt jde o 2 veci - dojezd a rychlost tankování / dobijeni. Ceny se uz pomalu srovnavaji. Ale jak "nenabiju" svejch cca 600 km (poctivych 600km) za 5 min., a to na kazdy benzince, tak proc bych kupoval EV? EV jsou tu pres 120 let a furt v tomto tahaj za kratsi konec špagety, a je otázka, zda se to nekdy vubec srovná.

Tak tohle se srovná, tomu věřím i já. Nabíjecí doba se snížila za poslední cca 5-8 let hodně zásadně ( nemluvím o nabiti doplna ). A míst na nabijeni přibude do dvou let jen v Praze o tolik, že se ti o tom nezdálo ( už teď umí skoro 1/9 všech sloupu veřejného osvětlení nabíjet 2 elektrovozy )- bohužel to vazne na panu H.

Odesláno

Komu jde o rychlost nabíjení? Stejný debaty byly o tom, že počítač nastartuje o 20 s později, nebo TV o 10 s později a je to hrozný životní opruz, nedá se s tím prostě žít. Tenhle životní spěch je něco, co naši civilizaci zabilo.

Odesláno

No asi všem, ne?

Ja kdyz prijedu vecer k benzince, a ceka me pak 300-500 km domu, tak chci to hned, ne ze budu dobijet pul hodiny - hodinu (to fakt neni 20 sekund).

Mnohokrát mit misto spalovaku EV, tak uz bych to proste nedal; uz bych tam musel nekde prespat.

Modelovy pripad - skoncis v nemeckych termalech pozde vecer, v aute jsi okolo 20.30, je prosinec, zima, tma, nedele vecer a domu to mas 200 km a rano jdes do prace... no a v nadrzi mas 10l benzinu... s spalovakem zastavis na jedne z mnoha benzinek u hranice, za 5 min. natankujes, das kafe a zachod a jedes dal.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Kvůli rozdílu 20 minut musíš někde přespat? 

Zrovna tak můžu vymyslet modelový příklad, že jsem dojel domů na rezervu a ráno budu muset úplně na druhou stranu 15 km tankovat a ztratím 30 minut času, kdybych měl EV tak ráno vyjedu s "plnou."

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
1 hour ago, ATOM said:

Napsal to presne. "TOBĚ"

Maro,Josef, Sandman. Ogari snad nemate v realnem svete moc vliv, doufam.😂

Tak já nevím, ale ty jsi psal o tom, že EV jsou nepoužitelná. Já jsem reagoval na to, že to neplatí pro všechny, takže tobě tam vypadlo to "pro mě"...

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Jsem si všimnul, že nejvíce řeší nabíjení majitele ICE. Zrovna ten příklad s termály v Německu. Hodně bych se divil, kdyby tam nebyly stojany na pomalé nabíjení... 

Já nabíjení neřeším, do 400km to zvládnu na jedno nabití a více v kuse najedu tak 4x ročně. Tím že celý rok jezdím za výrazně nižší náklady než ICE a na tu benzinku nemusím ani jednou, mě to, že někde na 20 minut zastavím vůbec netrápí. Psal jsem to tady dneska asi 4x, EV není pro všechny a jestli někdo potřebuje jezdit těch 400 a více km několikrát týdně, diesel bude lepší. Jenže většina lidí takhle nejezdí, že..?

• Like 1
  • Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)

No, nechci se do toho moc plést a přilévat olej do ohně, ale já tu elektriku mám a ty nevýhody oproti spalováku teď pociťují na vlastní kůži.

A ano, je to dojezd (papírově 600 a reál 400 v létě), doba nabíjení (kdy jsme s rodinou seděli dvakrát za den jak pitomci 30 minut u nabíječky, protože třeba jídlo jsme si chtěli dát prostě jinde) a hledání nabíječek samotných (velké rozdíly ve výkonu).

Takové starosti jsem se spalovákem neměl (natankuji a jedu do háje) a to mám za sebou jen dovolenou v Krkonoších.

Až přijdou služebky s nájezdem za den 400 - 800 - 1200 km (od Děčína po Košice + Mnichov nebo Hamburk), tak to bude teprve sranda 😁

Ale na druhou stranu ten elektro kopanec v prázdném autě mě fakt baví. I to, jak na startu podělám 99% aut 👍😎

Přecejen z 0-100 kolem 6s a ohromný krouťák vodspoda je znát 😁

Upraveno uživatelem Pozorovatel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...