Přejít na obsah

Můj život s PHEV a další racionální diskuse o EL autech

safi

Doporučené příspěvky

Pěkný Pepo, jasný, každý to někdy trochu "ladí", taky mám některé cesty k focení 😉😀. Někde se psalo, že Toyota má dělat velký dojezd/krátké ládování, snad za cca 3 roky. Já teď koumu, jestli Priuse nechat úplně dojezdit, nebo prodat, má 225 tis. Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí 😂.

20240613_185513.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, DavidLC napsal:

Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí

No konečne :D

Ty si sa s tými Toykami teda pekne rozšupol... 

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

V 14. 6. 2024 v 18:03, DavidLC napsal:

Pěkný Pepo, jasný, každý to někdy trochu "ladí", taky mám některé cesty k focení 😉😀. Někde se psalo, že Toyota má dělat velký dojezd/krátké ládování, snad za cca 3 roky. Já teď koumu, jestli Priuse nechat úplně dojezdit, nebo prodat, má 225 tis. Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí 😂.

Takové spotřeby jsou na krátkých trasách v létě a většinou z mírných kopečků, celoroční průměr jsem měl kolem 16 kWh/100 km. Dnes mám s Audi Q4 celoroční průměr kolem 20 kWh/100 km., prostě v zimě to 4x4 baští :) Já tu spotřebu neřeším, ten dojezd je 350-450 km dle počasí a rychlosti a to mi bohatě stačí. Přítelkyně má nově Mercedes EQA 250 a jezdí o 2 kWh/100 km méně, holt menší a lehčí auto. 

Odkaz ke komentáři

Jasný, mám trasy kdy to je překvapivě dobrý a s tím pak argumentuju 😀😀 16 - 20 kWh/100 km je asi v pohodě, mě fakt řeší ten dojezd, mám dení otočku klidně 400km a docela časově našlapáno. Počkám si na to, co bude pro mne bez (zásadních) kompromisů, představa +- 550 reálných km nehledě klima/topení.

Odkaz ke komentáři

Dnes už jsou auta, které 500 dají i v zimě, ale jde o to jakou rychlostí. Někdo má požadavek dálnice 160 km/h v zimě bez zastávky 400 km a to nedá žádné BEV. My dnes jeli 300 km, zastavili jsme na 20 minut na jídlo a nabili 24 kWh a pokračovali. Chtěli jsme mít v cíli kolem 40% a začali jsme na 90%. Takže v pohodě člověk dá 500 km se zastávkou. Pokud někdo jezdí 400 km denně, jí v autě za jizdy a čůrat chodí do příkopu, tak ho pak to nabíjení otravuje, to je jasný. 

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, safi napsal:

Pak pro tebe bude ideální diesel.....

To jsem už nějak opustil a hybrid mě vyhovuje i na dálky, jsou pak dny kdy se courám po městě. Ty dny kdy jedu hodně jsou tak 3-4 v týdnu. A to i tak třeba zastavuju, jen mimo "civilizaci" - stavby. Tam stojany na el. nejsou. Mě EV nedrásá, jak se píše, ať to nenutí a člověk si vybere, vdolky, holky 😉

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Dnes jsem byl na první technické po 4 letech provozu. Nemám ji, protože se auto nepodařilo technikům dostat do režimu, kdy se maximálně vytočí motor. U tohoto auta míra stlačení pedálu a otáčky spalovacího auta nejsou přímo úměrné. 

Ve Strašnicích se na STK snažili, volali do Dekry, volali do Mitsubishi.. ale bez úspěchu. Ale vrátili mi peníze. Takže velký respekt za snahu. Toyota hybridy prý nejsou problém, Mitsubishi hybridy ano. 

Už jsem objednán v autorizovaném servisu na STK a technickou. 

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, safi napsal:

Dnes jsem byl na první technické po 4 letech provozu. Nemám ji, protože se auto nepodařilo technikům dostat do režimu, kdy se maximálně vytočí motor. U tohoto auta míra stlačení pedálu a otáčky spalovacího auta nejsou přímo úměrné. 

Ve Strašnicích se na STK snažili, volali do Dekry, volali do Mitsubishi.. ale bez úspěchu. Ale vrátili mi peníze. Takže velký respekt za snahu. Toyota hybridy prý nejsou problém, Mitsubishi hybridy ano. 

Už jsem objednán v autorizovaném servisu na STK a technickou. 

Tak jim ukaž tohle, to prý pomáhá...

Screenshot_20240726-071916~2.png

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, safi napsal:

To je skoro raketová věda...

@African: Děkuju moc! 

Snad to pomůže, poslal mi to kámoš co má taky Hybrida a vozí to sebou když jede na STK, každopádně někde to jsou prý taková jelita že ani návod nepomůže 😂

Odkaz ke komentáři

Včera v Praze jsem viděl poprvé naživo novou generaci Mitsubishi Outlander. Bílá barva. V protisměru, takže žádné foto. Ukrajinská značka. Naživo bomba. Ale asi to byla klasická 2,5 litru bez PHEV. 

Auto působí jak vysmátý zápasník sumo, kterému zaskočila půlkilová sushi rolka. Foto z netu. 

2024_Mitsubishi_Outlander_mfr.thumb.jpeg.f6e2faea6168cc8397bc2c446cdb4eb0.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...