DavidLC Odesláno 14. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2024 Pěkný Pepo, jasný, každý to někdy trochu "ladí", taky mám některé cesty k focení . Někde se psalo, že Toyota má dělat velký dojezd/krátké ládování, snad za cca 3 roky. Já teď koumu, jestli Priuse nechat úplně dojezdit, nebo prodat, má 225 tis. Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 14. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2024 (upraveno) před 5 hodinami, DavidLC napsal: Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí No konečne Ty si sa s tými Toykami teda pekne rozšupol... Upraveno 14. června 2024 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 14. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2024 před 5 minutami, wawrik napsal: No konečne Ty si sa s tými Toykami teda pekne rozšupol... No ujela mi ruka ale když miluješ není co řešit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 15. června 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2024 před 14 hodinami, Josef01 napsal: Všechno jde při určitých podmínkách Dobře ty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 V 14. 6. 2024 v 18:03, DavidLC napsal: Pěkný Pepo, jasný, každý to někdy trochu "ladí", taky mám některé cesty k focení . Někde se psalo, že Toyota má dělat velký dojezd/krátké ládování, snad za cca 3 roky. Já teď koumu, jestli Priuse nechat úplně dojezdit, nebo prodat, má 225 tis. Proběhl trochu impulzivní nákup Ravky, tak uvidím jak se z toho vyspím, nějak se mi to kupí . Takové spotřeby jsou na krátkých trasách v létě a většinou z mírných kopečků, celoroční průměr jsem měl kolem 16 kWh/100 km. Dnes mám s Audi Q4 celoroční průměr kolem 20 kWh/100 km., prostě v zimě to 4x4 baští Já tu spotřebu neřeším, ten dojezd je 350-450 km dle počasí a rychlosti a to mi bohatě stačí. Přítelkyně má nově Mercedes EQA 250 a jezdí o 2 kWh/100 km méně, holt menší a lehčí auto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 Jasný, mám trasy kdy to je překvapivě dobrý a s tím pak argumentuju 16 - 20 kWh/100 km je asi v pohodě, mě fakt řeší ten dojezd, mám dení otočku klidně 400km a docela časově našlapáno. Počkám si na to, co bude pro mne bez (zásadních) kompromisů, představa +- 550 reálných km nehledě klima/topení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 Dnes už jsou auta, které 500 dají i v zimě, ale jde o to jakou rychlostí. Někdo má požadavek dálnice 160 km/h v zimě bez zastávky 400 km a to nedá žádné BEV. My dnes jeli 300 km, zastavili jsme na 20 minut na jídlo a nabili 24 kWh a pokračovali. Chtěli jsme mít v cíli kolem 40% a začali jsme na 90%. Takže v pohodě člověk dá 500 km se zastávkou. Pokud někdo jezdí 400 km denně, jí v autě za jizdy a čůrat chodí do příkopu, tak ho pak to nabíjení otravuje, to je jasný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 No bohužel to někdy skoro tak mám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 Pak pro tebe bude ideální diesel..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2024 před 7 hodinami, safi napsal: Pak pro tebe bude ideální diesel..... To jsem už nějak opustil a hybrid mě vyhovuje i na dálky, jsou pak dny kdy se courám po městě. Ty dny kdy jedu hodně jsou tak 3-4 v týdnu. A to i tak třeba zastavuju, jen mimo "civilizaci" - stavby. Tam stojany na el. nejsou. Mě EV nedrásá, jak se píše, ať to nenutí a člověk si vybere, vdolky, holky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2024 Dnes jsem byl na první technické po 4 letech provozu. Nemám ji, protože se auto nepodařilo technikům dostat do režimu, kdy se maximálně vytočí motor. U tohoto auta míra stlačení pedálu a otáčky spalovacího auta nejsou přímo úměrné. Ve Strašnicích se na STK snažili, volali do Dekry, volali do Mitsubishi.. ale bez úspěchu. Ale vrátili mi peníze. Takže velký respekt za snahu. Toyota hybridy prý nejsou problém, Mitsubishi hybridy ano. Už jsem objednán v autorizovaném servisu na STK a technickou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 25. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2024 Hmm, tak bude za pár let sranda s manželčiným myšákem Honda Jazz, tam je to obdobné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 před 10 hodinami, safi napsal: Dnes jsem byl na první technické po 4 letech provozu. Nemám ji, protože se auto nepodařilo technikům dostat do režimu, kdy se maximálně vytočí motor. U tohoto auta míra stlačení pedálu a otáčky spalovacího auta nejsou přímo úměrné. Ve Strašnicích se na STK snažili, volali do Dekry, volali do Mitsubishi.. ale bez úspěchu. Ale vrátili mi peníze. Takže velký respekt za snahu. Toyota hybridy prý nejsou problém, Mitsubishi hybridy ano. Už jsem objednán v autorizovaném servisu na STK a technickou. Tak jim ukaž tohle, to prý pomáhá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 Aha a já na technickou dorazil s baterkou na cca 80%... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 (upraveno) To je skoro raketová věda... @African: Děkuju moc! Upraveno 26. července 2024 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 U hybridu Toyoty musíš udělat řetězec úkonů (zapnout, 2xbrzda, atd.) a pak jsi v režimu, kdy běží jen motor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 před 14 minutami, safi napsal: To je skoro raketová věda... @African: Děkuju moc! Snad to pomůže, poslal mi to kámoš co má taky Hybrida a vozí to sebou když jede na STK, každopádně někde to jsou prý taková jelita že ani návod nepomůže Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 Ty jo když vidím, jaký problém je zcela banální věc, tak to bude neskutečná zábava až se na tom něco vysype Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 (upraveno) Prostě autorizovaný servis. Naštěstí moje Mitsubishi nemá převodovku, turbo ani filtr pevných částic, takže je jednodušší než RAV4, ale až se něco pokazí, tak to bude zábava Upraveno 26. července 2024 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2024 Včera v Praze jsem viděl poprvé naživo novou generaci Mitsubishi Outlander. Bílá barva. V protisměru, takže žádné foto. Ukrajinská značka. Naživo bomba. Ale asi to byla klasická 2,5 litru bez PHEV. Auto působí jak vysmátý zápasník sumo, kterému zaskočila půlkilová sushi rolka. Foto z netu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se