Seamaster Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 Ja tusil, ze to mas velky, ale ne ze az tak! Super pocin, tohle se da fakt nazvat sbirka! Drzim palce i do budoucna. Momega mission box te nelaka? Asi pred 10 lety jsem ho videl snad za 34k USD, ale to uz davno nebude pravda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 Notyvole. Respekt!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarylVanHorne Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Masakr Tohle je opravdu nádherný i šílený zároveň RESPEKT Link to comment Share on other sites More sharing options...
EpsteinBarr Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Tak ja som si dal nacas od nedele, pekne vsetko podrobne prezriet a precitat. Na toto cele je skoda akychkolvek slov. Proste jedna obrovska parada. Klobuk dole pred znalostami, vytrvalostou a samozrejme, vynikajucim vkusom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Krása střídá nádheru, tohle je sen, škoda že jsem chudý žebrák. Máš to krásný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenik77 Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Veliká paráda, to se jen tak nevidí, blahopřeju!! (a fakt se, prosím, domluv s někým ohledně nafocení, je to škoda to mít jen takhle. a hlavně pak to sem šupni znovu, ať se můžeme kochat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponorka9 Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Tak to je moc pěkná soupravička Máš můj upřímný obdiv, gratulace. Umím si představit, co za tím je času a energie (finance nechávám stranou, to je každýo věc). Co mi ale nedá nezmínit - a tato sbírka mi to jen potvrzuje - je neskutečná snaha Omegy ždímat tuhle ikonu co to dá a někdy i víc. Nemůžu si pomoct, ale počet limitek téměř popírá výraz limitovaná edice a tak nějak degraduje základní provedení .... A to ze mě fakt nemluví závist Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecenator Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 F A M O Z N I! Jsem si myslel, ze mas speedmasteru vic a ze je to tvoje srdcovka, tohle ale predcilo me predstavy.. Diky a blahopreji k uzasne kolekci Link to comment Share on other sites More sharing options...
M3maniac Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 Chlape to je solidní důchodové připojištění, moc pěkná sbírka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid_A Posted November 2, 2022 Report Share Posted November 2, 2022 uzasna kolekce!!! moc gratuluju Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcmaniax Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 Vůbec jsem netušil, že v ČR něco takového je. To je skutečně famózní sbírka, vzhledem k hodnotě by si to zasloužilo udělat okolo toho nějaký muzeum, stoupneš si tam a začneš vybírat vstupný Proběhlo to někde na Fratellu atd.? Imo je to unikát i v rámci světových kolekcí. Jak řešíš zabezpečení, dá se tohle vůbec pojistit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 podobnu otazku mam tiez, omegaforum, alebo aj mimo for asi obsahuje podobne naladenych typkov s podobnymi zbierkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjace Posted November 3, 2022 Author Report Share Posted November 3, 2022 Díky pánové za pěkná slova. Reaguji postupně na Vaše dotazy: @Seamaster Omega Space Missions Set 23 hodinek v Omega kufříku by mě moc lákala. Ale mám cca 6-7 let nastavený Google Notifications na klíčové slovo, které obsahuje referenci kufříku, ale bohužel se objevuje na prodej jednou za pár let na velkých aukcích a ceny jsou děsivé... Chvilku jsem zvažoval, když se mé sbírání limitek blížilo naplnění, že se přesunu na Space Missions a udělám si ten set 23 hodinek sám. Ale raději jsem cuknul a kašlu na to Jeden kus ovšem ve sbírce mám (Apollo 9 Space Mission), to byla neodolatelná nabídka od člena Omegaforums z Německa, který za velice fér cenu prodal NOS full-set. Každopádně člověk nikdy neví. Sbírku mám fakticky komplet, z pohledu toho co jsem se rozhodl sbírat, tak je to trochu smutné, když člověk nemá co honit Třeba na ty Space Missions ještě dojde... @ponorka9 Úplně v pohodě, já s tebou v zásadě souhlasím. Nejhorší pak bylo období okolo roku 2016, kdy Omega chrlila snad víc než 10 limitek ročně. Absurdních limitek. Na druhou stranu to mám postavené především na limitkám k výročím vesmírných programů (to byl můj hlavní cíl) a tam si myslím, že to smysl dává a že jsou (většinou) i hezky provedené. @xcmaniax Nikde na Fratellowatches nebo na jiném serveru informace o sbírce neproběhla a ani to neplánuji. Zveřejněním tady na chmagu jsem chtěl dát něco zpátky místní komunitě, která na sbírce má svůj podíl. Ne jen tím, že pár kusů je od místních členů, ale i tím, že můj zájem o hodinky chmag vždycky pomáhal rozvíjet a i tady jsem se naučil spoustu věcí a dozvěděl hodně zajímavostí. A v žádném případě se nejedná o unikát v rámci Evropy nebo snad celého světa. Skuteční sběratelé, a jsou i v ČR, jsou o level dál, to si nic nenalhávejme. Akorát to nikde neukazují. Doporučuji se třeba kouknout na rozsáhlý fotoreport z akce bratrů Roye a Saši Davidoff ve Švýcarsku, v roce 2015. To mi jdou oči šejdrem, když se na ty fotky koukám a prohlížel jsem si tu fotogalerii snad už 20x za posledních 5 let... To je něco neskutečného. @xcmaniax @Harwey Co se zabezpečení a pojištění týče. Na to z principu nemohu odpovídat Ale pevně věřím, že je vše zabezpečené dobře. Riskovat ztrátu sbírky, či její znehodnocení, nehodlám. Co v této souvislosti stojí za zmínku, že Omega má moderní boxy (myslím tím od zhruba roku 2000 dál) u těch limitek šíleně obrovské. Ale šíleně. Pak to vyvrcholilo boxem pro Moony pro poslední referenci, který je giga. Nedá se to srovnávat se sbíráním Rolexek, které mají tak krásnou, malou a hlavně skladnou krabičku. Všem: vlastně si pohrávám s myšlenkou udělat i setkání v úzkém kruhu, kde bychom se mohli sejít, pokecat a dal bych rád k dispozici všechny hodinky k vašemu zkoumání. Už jsem si o tom i s pár lidmi psal. Kdybyste někdo měl zájem o takové setkání (asi ne letos, spíš někdy na jaře), v oblasti Praha/Střední Čechy, klidně mi napište. Možná se mi něco podaří zorganizovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcmaniax Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 Díky za odpověď. Vždycky mám trochu smíšené pocity, když se někde na Hodinkee, Instagramu atd. ukazují ty obří sbírky a vlastně netuším jestli je za tím jen to, že ten člověk má prostě jen zdroje co mu to umožní (a tedy ostatní ho jen poplácávají za to, že něco koupil a je to zrovna trendy), nebo je za tím celoživotní cesta a nadšení, což je tento případ a je to úplně výborný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VintageLover Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 Nejsmysluplnější hodinková sbírka na CZ/SK scéně za mě. Jinak tady odkaz na fotogalerii Davidoff brothers jak je zmíněno výše. http://www.db1983.com/the-ultimate-speedmaster-exhibition Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sphinxx Posted November 3, 2022 Report Share Posted November 3, 2022 Krásná sbírka hodinek, teda prohlížel jsem si to snad pětkrát a je to krásné vidět takto pohromadě. Tady je fakt škoda, že zápasíš s focením, protože si dovedu představit, že by z toho mohlo být TOP vlákno. Sbírka je to opravdu skvostná, nicméně díky i za tyhle fotky, radost pohledět. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romachac Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Uzasny, krasne cteni a diky za fotky. Nemam slov Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Kdyby jste potřebovali na tu akci uklízečku/ ochranku/ nebo třeba obsluhu, tak dejte vědět. Budu dělat cokoliv, abych se mohl zúčastnit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladar91 Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Nádhera, díky za osvětu a koule s tím vyjít ven, o spoustě limitek jsem neměl tušení. Máš k těm Alaska project i ten červený puk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjace Posted November 6, 2022 Author Report Share Posted November 6, 2022 před 4 minutami, Vladar91 napsal: Nádhera, díky za osvětu a koule s tím vyjít ven, o spoustě limitek jsem neměl tušení. Máš k těm Alaska project i ten červený puk? Díky. Samozřejmě, součástí balení Alaska Project je krásný bílo-červený řemen na suchý zip a červené hliníkové pouzdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts