Bert Odesláno 22. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2023 Ad Bazoš, ano, přesně tak to je. Pár dalších nápadů, co jsi sem napsal, se mi líbí. Dík.
Pepino777 Odesláno 22. února 2023 Nahlásit Odesláno 22. února 2023 Idealne reseni, ktere bude jednoduse pouzitelne i v mobilni verzi. Podpis uzivatele na mobilu nevidim. Nejlepe by to z meho pohledu asi resilo dalsi tlacitko vedle "Quote".
safi Odesláno 22. února 2023 Nahlásit Odesláno 22. února 2023 Určitě se dají vymyslet elegantnější řešení, ale ... stojí peníze. Někdo musí chronomag upravit a někdo tyto úpravy musí provozovat. Pokud nejsme ochotni @Bertovi přispět vyššími desítkami tisíc (spíše nižšími stovkami tisíc) na požadované úpravy chronomagu a další tisíce měsíčně platit za provoz úprav, tak se prostě musíme rozloučit se SZ.
Radek124 Odesláno 22. února 2023 Nahlásit Odesláno 22. února 2023 @safi snad dělá ve státní správě, jinak by tady s prominutím neharašil utrácením statisíců (a vlastně proč ne miliónů?) za prkotiny zvládnutelné v řádu desítek minut Jedna věc je jednoduchým skriptem "přiohnout" k zobrazení kontaktních údajů uživatelů popisky statusových políček + skrytí jejich obsahu pro nepřihlášené návštěvníky/spamboty (což by se možná hodilo i bez DAC7). Mnohem víc mě u Bertem zmiňovaných právníků překvapuje výklad preferující potlačení SZ (které technicky nepředstavují nic jiného než výše navrhovaný webmail na vlastním serveru - na který by se mělo vztahovat i listovní tajemství, což je snad zatraceně vyšší právní norma než tenhle nedopečený vlhký sen financů), ve prospěch dalšího poskytování prostoru+databáze pro vlákna vysloveně určená k veřejnému obchodování (centralizovaná nabídka zboží+cen+kontaktů = platforma). Chápu že pro nezanedbatelnou skupinu uživatelů je inzerce primární věc, kvůli které na Chronomag lezou - ale bojovat s legislativním paskvilem generálním zákazem soukromých zpráv mi na veřejném internetovém fóru přijde stejně mimo, jako obrana před "kulturním obohacováním" ze strany opálených amatérských chirurgů zákazem seker, nožů a minisukní PS - jen pro připomenutí: Pro účely DAC7 se platformou rozumí jakýkoli software, včetně webových stránek nebo jejich částí, a aplikace, včetně mobilních aplikací, přístupné uživatelům a umožňující prodejcům připojení k jiným uživatelům za účelem provádění cílené činnosti pro tyto uživatele, a to přímo nebo nepřímo.
nickolas Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 A není možné přesunout celou prodejní sekci na jinou domenu, na ktere budou viset ty inzeraty ale nebude tam mozne komunikovat? Tady budou videt odkazy a po kliknuti se otevre nove okno. Asi by to bylo technicky moc narocne?
safi Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 před 6 hodinami, Radek124 napsal: @safi snad dělá ve státní správě, jinak by tady s prominutím neharašil utrácením statisíců (a vlastně proč ne miliónů?) za prkotiny zvládnutelné v řádu desítek minut Jedna věc je jednoduchým skriptem "přiohnout" k zobrazení kontaktních údajů uživatelů popisky statusových políček + skrytí jejich obsahu pro nepřihlášené návštěvníky/spamboty (což by se možná hodilo i bez DAC7). Mnohem víc mě u Bertem zmiňovaných právníků překvapuje výklad preferující potlačení SZ (které technicky nepředstavují nic jiného než výše navrhovaný webmail na vlastním serveru - na který by se mělo vztahovat i listovní tajemství, což je snad zatraceně vyšší právní norma než tenhle nedopečený vlhký sen financů), ve prospěch dalšího poskytování prostoru+databáze pro vlákna vysloveně určená k veřejnému obchodování (centralizovaná nabídka zboží+cen+kontaktů = platforma). Chápu že pro nezanedbatelnou skupinu uživatelů je inzerce primární věc, kvůli které na Chronomag lezou - ale bojovat s legislativním paskvilem generálním zákazem soukromých zpráv mi na veřejném internetovém fóru přijde stejně mimo, jako obrana před "kulturním obohacováním" ze strany opálených amatérských chirurgů zákazem seker, nožů a minisukní PS - jen pro připomenutí: Pro účely DAC7 se platformou rozumí jakýkoli software, včetně webových stránek nebo jejich částí, a aplikace, včetně mobilních aplikací, přístupné uživatelům a umožňující prodejcům připojení k jiným uživatelům za účelem provádění cílené činnosti pro tyto uživatele, a to přímo nebo nepřímo. @nickolas Státní správa - nestraš, tam nevkročím ani za milion. Byla to nadsázka, abychom si uvědomili, že majitel bude mít s tímto zákonem jen a jen náklady.
safi Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 (upraveno) před 1 hodinou, nickolas napsal: A není možné přesunout celou prodejní sekci na jinou domenu, na ktere budou viset ty inzeraty ale nebude tam mozne komunikovat? Tady budou videt odkazy a po kliknuti se otevre nove okno. Asi by to bylo technicky moc narocne? Obávám se, že i na to zákonodárce pamatoval, protože v ustanovení zákona není napsáno "realizována", ale "usnadněna". Úvodní ustanovení "...která je usnadněna prostřednictvím platformy provozované oznamujícím provozovatelem platformy...." A pro úplný zákaz SZ hovoří i další ustanovení v části "Protiplnění". "pokud je její výše oznamujícímu provozovateli platformy známa nebo by mu mohla být známa při vynaložení přiměřeného úsilí.". Problémem je opravdu spojení prodejce a kupujícího, protože pokud na platformě je jen nabídka hodinek, nebo jsou na ná uvedené odkazy (z pohledu zákona přesměrování), tak se na oznamovací povinnsot vztahuje výjimka. "Platformou podle odstavce 1 není software, který bez dalšího zásahu do provádění oznamované činnosti umožňuje pouze a) zpracování platby ve vztahu k oznamované čin- nosti, b) uživateli zařadit oznamovanou činnost do na- bídky nebo ji propagovat, nebo c) přesměrování nebo převedení uživatele na platformu." EDIT: Podle komentářů v odborném tisku má tato směrnice řešit hlavně tento problém: V současnosti totiž orgány daňové správy členských států EU nemají dostatek informací k tomu, aby mohly správně vyměřit daň z příjmů dosažených obchodní činností prováděné prostřednictvím digitálních platforem, jako jsou Liftago, Airbnb, Uber, Bolt aj. Upraveno 23. února 2023 uživatelem safi
safi Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 @Bert: Dívám se na důvodou zprávu a zde je jedna zajímavá věta: Dále zákon vymezuje pojem „provozovatele platformy“, kterým může být právnická osoba nebo jednotka bez právní osobnosti (avšak nikoliv osoba fyzická), které uzavírají s uživateli platforem (prodejci) smlouvy o zpřístupnění alespoň části platformy tak, aby bylo umožněno jejich spojení s uživateli, pro které jako prodejci budou provádět oznamovanou činnost. Pojem „prodejce“ je vymezen tak, že se jedná o uživatele platformy, který vykonává nebo hodlá vykonávat oznamovanou činnost. Může se jednat o právnickou i fyzickou osobu, i jednotku bez právní osobnosti. Nejsem právník, proto mám dotaz: Vzniká registrací na chronomagu a vznikem uživatelského účtu smlouva?
Ondras_CZ Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 jeste se zeptam hloupe... kdyz je to o pravnickych ,,klickach,, co dat do inzeratu, ze hodinky X nabizis za treba 10 000 bodu, nikoliv CZK? Vubec tu nebudou penize zmeninovane a jedna se o pravnickou klicku, no ni? treba je to Berte kravina
safi Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 (upraveno) Já jsem si to myslel, už jen z důvodu akceptace podmínek. Jinak dle důvodové zprávy je tato směrnice opravdu zaměřena na prodejce, kteří vyvíjejí soustavnou obchodní činnost na platformách / webových stránkách v jiných zemích. Upraveno 23. února 2023 uživatelem safi
Bert Odesláno 23. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2023 Ano, ale jak jsem již psal dříve: zákonodárce s vaničkou vylil i dítě.
Bert Odesláno 23. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2023 @Radek124 prosím, v tomto vlákně omez své exhibiční tendence. Bohužel věc je o právu, a teprve potom o případných technických řešeních. Rozhodnutí, jestli ponechat SZ, nebo vyloučit prodej, ponech na mně.
geometr Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 Před hodinou, safi napsal: Já jsem si to myslel, už jen z důvodu akceptace podmínek. Jinak dle důvodové zprávy je tato směrnice opravdu zaměřena na prodejce, kteří vyvíjejí soustavnou obchodní činnost na platformách / webových stránkách v jiných zemích. Důvodová zpráva (omáčka plná žvástů) je jedna věc, vlastní norma (jak /ne/obratně je napsaná) pak věc druhá. Výklad soudu pak ještě věc třetí
DavidLC Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 před 3 hodinami, geometr napsal: Důvodová zpráva (omáčka plná žvástů) je jedna věc, vlastní norma (jak /ne/obratně je napsaná) pak věc druhá. Výklad soudu pak ještě věc třetí Ten nejpodstatnější Jestli jde jen o to, dát dopodpisu email (ať už svůj běžný, nebo "milenkovský" a pak pokračovat zase po svém), tak pro mne není co řešit. Ať má (nerejpu) Bert svůj klid. Chápu že když se s tím nějak pere, tak ať si nepřidělává, třeba jen málopravděpodobné, trable....
Bert Odesláno 23. února 2023 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2023 Děkuji, k tomu vyjádření MÁLOPRAVDĚPODOBNÉ trable, bych byl ale skeptický. Tento stát se chová jako totální svině.
DavidLC Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 @BertTeoreticky málopravděpodobné, leč možné, to zní líp ?
safi Odesláno 23. února 2023 Nahlásit Odesláno 23. února 2023 @geometr a @DavidLC: Když si zákon dočteme do konce, tak zjistíme nejen výši pokut, ale možnost FU po tobě vyžadovat kauce a je definována i péče řádného hospodáře při ověřování "prodejců" - třeba i přes registry... hrozný opruz. Tak, jak je norma napsaná, tak je dost obtížně objevitelná a soudit se s FU kvůli hobby projektu fakt nedává smysl.
DavidLC Odesláno 26. února 2023 Nahlásit Odesláno 26. února 2023 V 23. 2. 2023 v 18:31, safi napsal: @geometr a @DavidLC: Když si zákon dočteme do konce, tak zjistíme nejen výši pokut, ale možnost FU po tobě vyžadovat kauce a je definována i péče řádného hospodáře při ověřování "prodejců" - třeba i přes registry... hrozný opruz. Tak, jak je norma napsaná, tak je dost obtížně objevitelná a soudit se s FU kvůli hobby projektu fakt nedává smysl. No právě, když jde o prd a je to nejasné, proč si přidávat.... myslím že pracovní život nakládá dost, ve volnu bych radši ženy, víno, zpěv... no spíš už prášky,vodu,ticho
Doporučené příspěvky