Tikal Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 (upraveno) Nevím kam to napsat, nechci už plevelit v chlubírně IGEN a zakládat vlákno mi přijde zbytečné.Jedná se o to, že jsem v neděli pořídil synkovi IGENY a celý den šly bez problémů, ráno jsem je nezkontroloval,protože jsem spěchal do práce a po příchodu z práce stáli na třičtvrtě na 12 ,ale vteřinovka běžela, po vytažení korunky a pootočení na celou,přecvaklo datum. Hodinky jsem seřídil na správný čas a při kontrole v cca 23.15 bylo vše OK, ale ráno to bylo stejně jako předešlý den... O co se asi jedná, je to něco zásadního ?je to tento strojek Jinak hodinky cca 20 let ležely v šupleti a datum přecvakává zlehka. Upraveno 17. června 2014 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 17. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 (upraveno) Nevím přesně jak to popsat, nicméně problém je z druhé strany od rafiček pod ciferníkem a datumovým mechanismem je hřídel a na ní je nalisovaný hodinový kolo a to prokluzuje. Já jsem to řešil zmáčknutím jemnými štípačkami na cit, aby nedošlo k deformaci a mohla tím prolézt hřídel vteřinovky. Možná jsem se spletl v hodinovým kole, ale raději bych to zanesl k hodinářovi. Ten bude určitě vědět vocogoo. Upraveno 17. června 2014 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2014 Díky, půjdou na servis... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 23. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2014 stačí sundat ručky a cifr. datumové ústrojí a "utužit "minutovou trubku. je to běžná záležitost u pilně používaných hodinek. zkontrolovat to můžeš, když vytáhneš korunku a přeřizuješ čas, tak to jde velmi snadno, prakticky bez odporu. Je-li trubka utužená správně a necháš vytaženou korunku, hodinky by se měly za chvíli zastavit.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 24. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2014 Díky, ale takové koule nemám, abych se do toho pouštěl, ale nařizování času jde opravdu velmi snadno... Takže to nevypadá na složitý servis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 chlapi nemůžu najít jak je zajištěn cifr...rád bych jej sundal a nepoškodildík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tea Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Z boku strojku by měly být dva šroubky, každý pro jednu nožičku ciferníku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 (upraveno) je dole, díky Teo! :-) měl jsem to zakryté ve vymezováku... Upraveno 11. května 2015 uživatelem p3k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2016 Zdravím, předně děkuji autorovi za krásnou rozborku na začátku vlákna, obdivuji a smekám. Snad nebudu svým dotazem plemenit vlákno, lze pérovník z cal. 68 použít do cal. 66? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2016 Ano lze. Tyto dva strojky jsou naprosto shodné. Rozdíl je pouze v absenci datumového ústrojí u 66. Další rozdíly jsou v kosmetice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprocha Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2016 Díky moc za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartSt Odesláno 24. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2016 moc pěkné vidět co dokázali mistři cechu hodinářského vymyslet. srdce strojaře radostí zaplesá :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 Hledal jsem jak divej, ale nenasel... tohle mi pripada jako nejvhodnejsi vlakno. Kalibr 68 ma ten +/- bazmek na regulaci. Ta stupnice je vymezena nejakymi jednotkami? Posun o jeden dilek = urcity regulace o urcity pocet minut na 24h, treba, nebo jak to je? Potrbuji zregulovat jedny stare Primky s kalibrem 68, protoze se predbihaji cca o 10 minut denne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 Ne. Je to o citu a pozorování. Finální regulace někdy vypadá tak, že se toho jen dotkneš, pohyb bazmeku nevidíš, ale k úpravě dojde :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 Diky. Takhle to plati u Vostoku, ted uz teda budu vedet, ze to plati obecne, to jsem nevedel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 Počítám Honzo,že stroj je čistý a dobře namazaný!? To předbíhání také můžou dělat nečistoty či špatné mazání,vychozené čepy atp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 (upraveno) No nejlepší je to na vibrografu, ale když ten není, tak jen ladit s citem, jak již bylo řečeno. Já to dělal několik dní a to vždy zhruba po 24 hod. jsem zjistil odchylku a dle potřeby posunul o dibec, natáhl do plna a za 24 hod znovu kontrola. Ono stejně když to nějak nastavíš v klidu, tak je vezmeš na ruku a jdou zase jinak. Chce to mít servisovaný strojek, aby se vylučily možné chyby ve strojku. Upraveno 15. prosince 2019 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2019 Diky vsem za rady. Z nejakeho duvodu tam mam sice tu regulacni packu, ale nikoliv tu stupnici. No, drbnul jsem do toho paratkem, jak se to dela u Amfibii A Bohusu, ne, stroj neni servisovany, aspon ne v poslednich peti letech. Dostal jsem hodinky pred nejakou dobou od brachy jako takovej nostalgickej darek. Ale myslim, ze predtim u hodinare byly. No nic, dam vedet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas8 Odesláno 16. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2019 jestli se mohu připojit, tak určitě vyčistit, jestliže je stroj zahumusený. Pokud se zdá, že by mohl být čistý, tak zkus párátkem lehounce zaviklat se setrvačkou, jestli nemá ulomený čep. Ale jen opatrně !! jelikož mám pochopení i pro neprofesionální a výzkumnický způsob myšlení (nějak se začít musí), tak zkus regulovat. Abych ti ušetřil tak den, dva bádání, tak ti napovím, že pootočením "toho bazmeku" mezi nejbližšími, čárkami uděláš 3,5 minuty (viz obrázek setrvačky od Tikala o pár příspěvků výše). Z toho je patrné, že indexovaný rozsah +/- 3 dílky je zhruba +/- 20 minut. Takovýmto zkracováním / prodlužováním činné délky vlásku ale zahumusunená ložiska nevyčistíš :-)Ale jako začátek vstupu do hodinového strojku - proč ne... Další bude nákup pinzet, šroubováčků a lupy... tak Good Luck ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lobevlad Odesláno 16. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2019 Zdravím. Toto vlákno je jedno z mojich obľúbených, pomohlo mi v začiatkoch keď som sa začal ?rýpať? v strojčekoch. Chcem doplniť debatu o nastavení hodiniek bez vibrografu. V mobile z Androidom mám aplikáciu ?Clock Tuner?. Aplikácia funguje na skúšku pol hodinu, plná verzia 5,49?. Pre rýchle, orientačné nastavenie postačuje, stačí priložiť hodinky k mikrofónu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se