Přejít na obsah

Montgomeryho trable s 62MAS

Montgomery

Doporučené příspěvky

Ač dlouhá léta registrován, jsem spíše čtenářem těchto stránek. Nyní však již samostatné vlákno musím založiti, neb stihnul mě strašlivý hněv Boha Seikuse, který hroznou kletbu na perovník a vlásek můj uvrhnul, a ti na věky věků přesný čas odměřovati mi odmítli. 

Opravdu začínám věřit na duši, kterou bezpochyby strojek 6R15 disponuje, neboť fyzikálními zákony takové počínání vysvětliti již se nedá.

Tedy abych potěšil chronomagora, který ve mě hřímá, a kteroužto stránku pravděpodobně po babičce jsem zdědil, před rokem zakoupil jsem sobě hodinky SPB051J1, do kterých jsem se vskutku zamiloval. Pouze drobná chybička, a sice jejich chod -25 vteřin denně. Jelikož se v čase mého hrdého nošení hodinek odchylka nelepšila, neváhal jsem, a hodinky na záruční seřízení jsem odeslal. Tedy servis č.1. 

Hodinky se mi po nějakém čase navrátily, a já doufal, že nyní již budou dokonalé. Ó hloupý ty člověče! Kletba uvalena. Hodinky přidaly, +25 vteřin denně stalo se jejich standardem. Avšak ještě jeden vrtoch si vymyslely, a sice, že se budou zastavovat. Téměř každou noc - po celodenním nošení, kdy jsem provozoval svůj oblíbený sport kancldiving, pilotování vozu a též gaučink, to vše prokládané hrou na kytaru a dalšími činnostmi, ale jen takovými, při kterých je jen malé rizoto poškrábání hodinek - se mé hodinky uvolnily natolik, že se zastavily. A já je pak téměř každé ráno oživoval korunkou. Tedy odeslal jsem hodinky na záruční servis č.2.

Servis se uchýlil k výměně strojku. Bohužel však nedošlo k výměně kletby. Hodinky ubraly a začaly chodit -25 vteřin denně, tak jako tenkját. A zastavování přes noc se jim zalíbilo natolik, že už u toho zůstaly. Tedy zhruba každou druhou noc. Rozhodl jsem se zachovat klid a jejich počínání tiše toleroval, asi půl roku. Pak jsem to ale nevydržel, a hodinky odvezl, tentokrát osobně, na záruční servis č.3. A v obchodě jsem požádal o změnu servisu, neboť ten první jsem podezříval z nedobré práce.

Mé hodinky v servisu strávily 2 měsíce, a dle protokolu byly testovány 50 dní, byly ukládány do natahovače, byly též nošeny na ruce. Během této doby se závada neprojevila - je tedy jasné, že kletba se týká pouze mé osoby. Byla naměřena rezerva chodu 52 hodin. Na vibrografu byl strojek seřízen na +4 vteřiny, testováním v různých polohách tento chod potvrzen, hodinky zabaleny a navráceny do obchodu, kam jsem si je opět osobně přijel vyzvednout. Vzal jsem sebou svojí ženu, a ta na mé doporučení zakoupila sobě hodinky Seiko Presage se strojkem 4R35.

To bylo dne 27. ledna, a odteď to bude mít rychlý spád. Tento den jsem odchylku nezjistil. 28. ledna večer jsem zjistil -30 vteřin, seřízeno. 29. ledna jsem zjistil - 90 vteřin!!! 30. ledna ráno - hodinky stály. Uvedl jsem je v chod a seřídil. 31. ledna ráno, -90 vteřin. Uchýlil jsem se k drastickému kroku a použil jsem na ně aplikaci Watch Accuracy. Ta ukázala přesnost chodu -135 vteřin. Začal jsem hodinkama máchat ve směru rotoru a pokusil se je tak maximálně dotáhnout. Docílil jsem dle aplikace chodu -20 vteřin. 1. února ráno -60 vteřin. Přišel mi natahovač. Večer jsem do něj hodinky uložil. Ráno 2. února jsem zjistil, že ho žena vytáhla ze zásuvky. Hodinky stály. 3. února ráno už natahovač zůstal v zásuvce, hodinky běžely, - 60 vteřin. 4. února ráno, hodinky v natahovači, - 60 vteřin. Na tomto místě bych rád zdůraznil, že hodinky nosím každý den, od rána do večera. 5. února ráno, hodinky v natahovači, - 60 vteřin. Odpoledne jsem se šel vrtat v autě, takže jsem hodinky položil na stolek. Po práci je opět nasadil.  6. února ráno, hodinky v natahovači, - 60 vteřin. Odpoledne jsem šel opět pracovat na autě, hodinky na stolek. Večer, unaven, jsem si hodinky nenasadil. Říkám si, dávám je na každou noc do natahovače, tentokrát je tam nedám. 7. února ráno - co myslíte. Hodinky stály! ------Já ty hodinky nenávidím! Miluju je, ale taky je nenávidím. Nosím je každý den, každou noc je dávám do natahovače. Jednou jsem je tam nedal a oni se zastavily. Nenávidím je. Už je do servisu dávat nebudu. Objednal jsem si hodinářské nářadíčko na aliexpresu. Vidím svojí budoucnost následovně: buď se ze mě stane hodinář samouk, nebo potulný kejklíř se šíleným výrazem ve tváři.

------------------------------------------

V mezičase, o hodinkách mé ženy - Seiko Presage. Koupila si je, občas je nosí, většinou leží na stole. Ještě se nezastavily.

go-crazy-reaction.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 67
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pěkně ti to psaní jde, bude dobrý, když z tebe bude méně mlčící člen :D

Jinak nepíšeš, kde jsi servisoval, ale za mě jsem měl stejnou zkušenost a ukázala se z toho kletba neschopnýho a ulhanýho hodináře a taky byly 2 a každej v jiným hodinářsví a bohužel si nevybereš, protože jedno bylo Pražský a druhý byl hodinář z Koscomu...

Vyřešil to až Onyx a mě to stálo nervy a pár let jsem se na hodinky nedokázal ani podívat....

Odkaz ke komentáři

První servis byl Deal v Ostravě, druhý servis byl Koscom. Jinak jsem to řešil přes Helveti. Vrácení peněz se mi moc nepozdává, protože už se ty hodinky nedělají a já je mám rád, i když je nenávidím. Nástupce SPB143 už se mi líbí méně, protože má širší lunetu.

Nářadíčko jsem si objednal primárně, abych si doladil rychlost chodu sám, že se zase zastaví jsem s natahovačem nečekal. Třeba je otevřu, a uvidím tam nějaký zjevný problém.

Mám v blízkosti hodináře, který mi opravoval moje Strely Chronograph. Jednou mi je vrátil a já po čase zjistil, že se zastavují. Tak jsem je otevřel a vevnitř se šmrdlal vypadlý šroubek, který se dostal do setrvačky. Tak jsem vypátral, kam patří a vrátil ho na místo. Tyhle Seika se ale zastavují vyloženě proto, že nejsou natažené, podle mě, protože při nošení se mi nikdy nezastavily, vždycky přes noc.

S tímhle svým hodinářem jsem měl jinak veskrze pozitivní zkušenosti (Bauer ze Sokolova, pokud ho někdo zná), ale poslední má zkušenost s ním byla poněkud rozpačitá, takže už se mi k němu chodit nechce.

Upraveno uživatelem Montgomery
Odkaz ke komentáři

Asi to tak udělám, pokud na to sám nepřijdu, což nepřijdu, to je jasné. Když mě připadá, že po dobu mého vlastnictví strávily víc času v servisech, než u mě, a navíc se pokaždý bojím, že mi je tam poškrábou, takže se mi do toho nechce😀

Odkaz ke komentáři

Smysl to urcite ma a po mych zkusenostech se bohuzel moc hodinarum uz verit neda. Onyx fakt zatim nezklamal a kdyz mam neco slozitejsiho tak uz asi jedine tam. Nevim jestli jeste delaji Frydl (imho ne, uz jen dcera vede eshop), Tondako, Valis, ...tam to taky byvalo OK, byt delsi cekacky

Odkaz ke komentáři

Já mám podobný problém s 4R36. Už jsem o tom psal v jiném vláknu. U mě ovšem dávají "jen" kolem -70 sek, když je mám na noc na ruce jinak se vejdou do tolerance strojku.  Vtip je v tom že ten čas dají jen během noci a jen na ruce. Tak jsem zvědavý jak dopadne reklamace.

Odkaz ke komentáři

@Montgomery Ahoj, tohle je opravdu šílený případ a moc mě mrzí, že se problém s hodinkami nepodařilo vyřešit i přes tu dlouhou dobu v servise. Pokud by ses rozhodl přeci jen ještě jednou hodinky do aut. servisu poslat, jsme určitě opět plně k dispozici a s dalším řešením se pokusíme maximálně pomoci. Případně můžeme zkusit testovat chování a přesnost nějakou dobu i přímo u nás. 
Darina z Helveti

Odkaz ke komentáři

Děkuji za projevenou soustrast😀, aktuálně dělám test. Včera večer v půl sedmé jsem je důkladně natáhl korunkou (50 poctivých otočení, doočetl jsem se že by to mělo stačit), odložil jsem je na stolek a budu čekat, kdy se zastaví. Myslím si, že 50 hodin nevydrží, ale uvidíme. Pokud je budu někam posílat, tak to asi bude ten Onyx. Nebo zkusím zase toho svýho hodináře.

Odkaz ke komentáři

6R15 je moje noční můra a hodinky s tímto strojkem už nevyhledávám. S 4r15 mám daleko lepší zkušenost, ale u všech byla přesnost (no spíš nepřesnost) podle plotu. Přeji Ti ať už se to podaří konečně vyřešit a můžeš se jen těšit z hodinek. Za sebe doporučuji Onyx Jihlava, když tam se to nepovede, tak už nikde.

Odkaz ke komentáři

Já jsem měl s 6r15 taky problém, jeden den -20, druhý den +15 atd.,přitom na vibrografu +1s. Dvakrát na seřízení, výsledek stejný. Uvěřil jsem, že to má něco společného s mým způsobem nošení, od té doby se tomuto strojku vyhýbám. Oproti tomu 4r35/nh35 vždy v pohodě nebo stabilní odchylka.

Odkaz ke komentáři

Tak mě ta odchylka nelítá, jejich opožďování je celkem na vteřinu stejné každý den😀, problém je, že nejdou vůbec...

Test ukončen. Po natažení korunkou, jak jsem psal, 50 otoček, hodinky vydržely v klidové poloze běžet 53 hodin. Tedy v rezervě nátahu problém není.

Teď dělám ovšem test číslo dvě, hodinky jsem nenatáhl, pouze jsem si je nasadil na ruku (v 5 ráno), s tím že schválně, kdy se samy rozběhnou. Doteď stojí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...