Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Tak já mám dnes službu v kuchyni (jako řídím si plac a kuchyň přes polední fofr co máme pasant) a řeknu vám to je peklo jako. Lítají okolo mě pečený ptáci a voňavé knedlíky s borůvkami, to nejde, asi zhřeším :D

attachicon.gif20170204_131452-768x1024.jpg

sem si dal u vas na Sedle toho ptaka minuly patek pred 20km bezkovanim a myslel jsem, ze me najdou az na jare :flex:(bylo to nejtezssi jidlo co jsem mel od zacatku roku) ale byl vyborny, mel jsem s bramborem

Upraveno uživatelem dan83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Wellingtona se taky dlouho chystam a ten hore od Toma teda vypadá kur*vsky dobře!!!

Já dnes trochu experiment, bo sem to nikdy nejedl - pštrosí steak. K tomu houbovo-cibulové ragů s petrželkou. Asi nejlepší steak, co jsem kdy jedl!

3f93589a34a944d1f74ee7420fedfe7f.jpg

Z toho by Ramsey neměl radost, řekl by - je to syrový!

Odkaz ke komentáři

To se máš nacpat až po výkonu za odměnu :D :cheers:

Smažené borůvkové knedlíky jsi zkoušel?

attachicon.gif20170204_142218-600x800.jpg

ja si to dal prave pred, abych neumrel - byl jsem dopoledne v lyz.skolce s deckama a snidal jsem "mysli" s jogurtem, celou cestu zpet s celovkou, svitily jenom hvezdy a krupal snih - no romantika jako krava  :lol2:

knedliky jsem pouze dojidal ty klasicke po juniorovi, mam od zacatku roku 6kg dole, tak by bylo blbe to nabrat za par dni na sedle  :frusty:, odolal jsem i tem nadhernym a vonavym rohliku - to bylo pokuseni nejvetsi 

Odkaz ke komentáři

@pštros: Udělaný je to akorát, medium-rare. Jinak steak ani nemá cenu, leda pro manželku ;) Tuhý vůbec, resp. tenhle kus byl libovej a naprosto skvělej. Měl jsem to ale prvně a tak neni srovnání.

Dnes večeře takto. Vlevo moje - šunkové rolky s tvarohem, ricottou a řeckým jogurtem ; vpravo ženy - rajčata s mozzarellou, jarní cibulkou a bazalkou.

fbc78913f5205a15087d55c48aecb1a0.jpg

Odkaz ke komentáři

Já dnes smažil a pekl. Fish&chips, rukolo-polníčkový salát s kozím sýrem a karamelizovanou cibulí. Dezert lívance se zakysanou smetanou a horkým lesním ovocem.

4df5a898950ea39e32eb2929253ed947.jpga297e5e97b048a7377e28a984873533f.jpg

Včera domácí kuře na domácím zelí s bramborama od tety z Vysočiny a pivem z Litovle. :-)

654ddf1dabd3c0ede1dbb3103f2d2b8a.jpg

Odkaz ke komentáři

@Roura74: Když vidím ty hrancle s rybou v těstíčku, je to samodomo a nebo na bázi "Fish&Chips" z Lidlu? 

DE_08_6406_02_s_20080527102534.jpg

...Což vůbec není výtka: manželka včera dorazila nad ránem, sám mám chřipajznu a klohnit dobroty když nosem nic necejtím je riskantní, takže tenhle instantní ein-pytlík vysypaný na 25 minut do trouby nám neskutečně bodnul (pomohl i nejlepší kuchař - hlad). A když pominu ten salátek, vypadalo to fakt stejně  :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

@Roura74: Když vidím ty hrancle s rybou v těstíčku, je to samodomo a nebo na bázi "Fish&Chips" z Lidlu? 

...Což vůbec není výtka: manželka včera dorazila nad ránem, sám mám chřipajznu a klohnit dobroty když nosem nic necejtím je riskantní, takže tenhle instantní ein-pytlík vysypaný na 25 minut do trouby nám neskutečně bodnul (pomohl i nejlepší kuchař - hlad). A když pominu ten salátek, vypadalo to fakt stejně  :rolleyes:

Radek124 vyhrává bludišťáka. :-)  Bylo to něco podobnýho jen v bílým obale. Čekal jsem kdo si všimne. Holky je milujou a já nesnáším obalování řízků atp. Navíc jsou fakt dobrý. Jen mám vyzkoušeno, že rybu je lepší dělat na pánvi a hranolky v troubě. Sice mám i friťák, ale ten jsem už tak rok a půl nevytáhl z garáže.

Odkaz ke komentáři

Ha! A já si řikal, že takhle pěkně ty silný hrany nikdy nesvedu :D A vono takhle... Ale upřímně řečeno, to černý balení f&ch kupuju v Lidlu taky a přijde mi to naprosto v pohodě. Všechno dělam v troubě, jak píše Radek, za půl hoťky super jídlo na talíři.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...