Maxel Odesláno 26. února 2022 Nahlásit Odesláno 26. února 2022 (upraveno) Křídla takhle nějak, a mívaj doma úspěch. Očistit od špiček, rozdělit na drum & wing, nasolit a nechat hoďku/dvě odfrknout v lednici. Mezitim připravit brine. Podmáslí + jedno vejce + sůl, mletý bílý pepř, sladká paprika, sušený česnek s cibule, oregano, bazalka, tymián; volitelně chilli. Vše po lžičce na cca kilo a čtvrt křídel. Suchou směs dobře smíchat s mokrou a do toho poslat křídla. Všechna musí plavat. Nechat odležet do druhého dne. Za 24h vyndat, a bokem připravit obalovací směs. Hladká mouka + solamyl + jedlá sůl + naprosto stejné koření a množství, jako na brine. Promíchat. Křídla postupně vyndavat z podmáslí a obalovat ve směsi. Nejvíc se mi osvědčilo dělat dávky 5-6ks přes cendík, kde vše dobře odkape. Pak do mísy s suchou směsí, pořádně prohodit, otřást přebytečnou mouku, a ideálně rovnou do rozpáleného oleje. Smažim na 2x. Nejdřív zprudka zatáhnout na vyšší fojr. Vyndat. Okapat. A pak podruhé na střední fojr dodělat. Voala. Upraveno 26. února 2022 uživatelem Maxel
hator Odesláno 27. února 2022 Nahlásit Odesláno 27. února 2022 Před hodinou, Maxel napsal: Operation finale To mu se říká žraso
nizkotucnytvaroh Odesláno 27. února 2022 Nahlásit Odesláno 27. února 2022 Díky moc za recept, zkusím ! PS: RoštBeef vypadá brutálně Já dnes zkoušel ty domácí bagetky, je to trochu šišaté, ale plné panenky, rukoly, a plesnivého sýra, je to celkem jedlé
vwtyp11 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 před 21 hodinami, Maxel napsal: Roastbeef inprog… Tuto vaření ve fóliich je zdrave? preci jen plastifikatory úplně zdraví friendly nejsou?! Nebo
Maxel Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Na fotce neni žádné vaření ve fólii. Normálně maso s teploměrem ve směru trouba, zatažené na pánvi a potřené zbylou hořčicí.
vwtyp11 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Vypadá to tak, ale beutikej a rekni co si myslis o foliich, přeci jen jsi tady pan kuchař a experimentator
Maxel Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 (upraveno) Jediná “fólie”, ve který se nějak realizuju, jest sous vide. Tam problém nevidim, bo provozní teploty jsou nízké. Násobně větší erudici bude v každém případě mít @Tom4 Upraveno 28. února 2022 uživatelem Maxel
Tom4 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Moje 0,02$ fólie . . . je jich mraky druhů, asi bych zahrnul i plastové stěrky a další náčiní, misky, až po silikonové a kdoví z čeho vyrobené formy k pečení, podložky na plechy, ale vezmu v úvahu co všechno je v obalech když přinesu nákup . . . za mě dobrý sluha, to rozhodně, nebezpečnost nedokážu posoudit, jsou pečící sáčky které jsou do 220 stupňů, jsou sáčky na sousvide ve kterých jsme na 70°, ve fólii se při teplotě varu dá vařit karlovarský knedlík . . . každopádně třeba na SV vaření se fólie používá od mišelinské restaurace až po moji kuchyňku, nemám vlastně nic proti když nad tím tak přemýšlím Jo a zadělal jsem na chleba dle receptu @nizkotucnytvaroh tak pak postnu výsledek
Maxel Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Stejně je roastbeef nejlepší druhý den, studený, napraný do opečeného kváskového chleba, s naloženou cibulí, plátkem maasdamu a lanýžovou aioli.
Bert Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Je 20:50. Prohlašuji, že na něco takového rozhodně nemám chuť ....
Tom4 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Odesláno 28. února 2022 Přesně tak. Proto už jen lehce něco sladkého, spíchnul jsem tartaletky, jen vanilkový pudink, jahody a smetana, žádný přežírání na noc.
hator Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Odesláno 1. března 2022 (upraveno) před 1 hodinou, rooosta napsal: ja som zas troška som sušil Pek jak dlouho ti ta panenka zrala? Upraveno 1. března 2022 uživatelem hator
Tom4 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Odesláno 1. března 2022 Chleba dopadl výborně, pekl jsem teda neodkrytý 20 minut na 220 a pak 25 na 200, plus jsem na začátek nalil do trouby trošku vody.
nizkotucnytvaroh Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Odesláno 1. března 2022 Právě teď, Tom4 napsal: Chleba dopadl výborně, pekl jsem teda neodkrytý 20 minut na 220 a pak 25 na 200, plus jsem na začátek nalil do trouby trošku vody. Já už tu od včerejšího večera napjatě čekám, jak se povedlo Vypadá super!
Tom4 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Odesláno 1. března 2022 Dopekl jsem pozdě večer, dal na to utěrku a nechal do rána. Kurka křupe, ehm, křupala . . . tak akorát, dal jsem do těsta necelou lžičku jablkového octa a docela mi to v tom sedí. Každopádně zařazuji mezi své oblíbené recepty na pečivo, hned vedle NY chleba bez hnětení, ten je sice punk, ale trvá dlouho, tenhle je poměrně rychle
nizkotucnytvaroh Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Odesláno 1. března 2022 Jsem rád, že se podařilo a cením zařazení mezi oblíbené! Já dneska jedu pomalu pečeného vepříka & jablečné zelí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se