Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Křídla takhle nějak, a mívaj doma úspěch. 

Očistit od špiček, rozdělit na drum & wing, nasolit a nechat hoďku/dvě odfrknout v lednici. Mezitim připravit brine. 
Podmáslí + jedno vejce + sůl, mletý bílý pepř, sladká paprika, sušený česnek s cibule, oregano, bazalka, tymián; volitelně chilli. Vše po lžičce na cca kilo a čtvrt křídel. 
Suchou směs dobře smíchat s mokrou a do toho poslat křídla. Všechna musí plavat. 
Nechat odležet do druhého dne. 
Za 24h vyndat, a bokem připravit obalovací směs. Hladká mouka + solamyl + jedlá sůl + naprosto stejné koření a množství, jako na brine. Promíchat. 
Křídla postupně vyndavat z podmáslí a obalovat ve směsi. Nejvíc se mi osvědčilo dělat dávky 5-6ks přes cendík, kde vše dobře odkape. Pak do mísy s suchou směsí, pořádně prohodit, otřást přebytečnou mouku, a ideálně rovnou do rozpáleného oleje. 
Smažim na 2x. Nejdřív zprudka zatáhnout na vyšší fojr. Vyndat. Okapat. A pak podruhé na střední fojr dodělat. 
Voala. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Díky moc za recept, zkusím ! 🙂

PS: RoštBeef vypadá brutálně 👌

Já dnes zkoušel ty domácí bagetky, je to trochu šišaté, ale plné panenky, rukoly, a plesnivého sýra, je to celkem jedlé 😁

1645986281136_compress19.jpg

1645979220800_compress32.jpg

Odesláno (upraveno)

Jediná “fólie”, ve který se nějak realizuju, jest sous vide. Tam problém nevidim, bo provozní teploty jsou nízké. 
Násobně větší erudici bude v každém případě mít @Tom4

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Moje 0,02$

fólie  . . . je jich mraky druhů, asi bych zahrnul i plastové stěrky a další náčiní, misky, až po silikonové a kdoví z čeho vyrobené formy k pečení, podložky na plechy, ale vezmu v úvahu co všechno je v obalech když přinesu nákup  . . . 

za mě dobrý sluha, to rozhodně, nebezpečnost nedokážu posoudit, jsou pečící sáčky které jsou do 220 stupňů, jsou sáčky na sousvide ve kterých jsme na 70°, ve fólii se při teplotě varu dá vařit karlovarský knedlík . . . 

každopádně třeba na SV vaření se fólie používá od mišelinské restaurace až po moji kuchyňku, nemám vlastně nic proti když nad tím tak přemýšlím 

Jo a zadělal jsem na chleba dle receptu @nizkotucnytvaroh tak pak postnu výsledek :)

Odesláno

Přesně tak. Proto už jen lehce něco sladkého, spíchnul jsem tartaletky, jen vanilkový pudink, jahody a smetana, žádný přežírání na noc.

1125481646_IMG_20220228_201442641_HDR2_copy_750x1000.jpg.87214903918b81f1d49c6882a23be7f4.jpg

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, rooosta napsal:

ja som zas troška som sušil 🙂

20220228_170920.jpg

20220228_170929.jpg

Pek jak dlouho ti ta panenka zrala?

Upraveno uživatelem hator
Odesláno

Chleba dopadl výborně, pekl jsem teda neodkrytý 20 minut na 220 a pak 25 na 200, plus jsem na začátek nalil do trouby trošku vody.

IMG_20220228_221743805_HDR_copy_1000x750.jpg.cbd60afffd9f4bff0b5bd9c7711b3cfe.jpg

Odesláno
Právě teď, Tom4 napsal:

Chleba dopadl výborně, pekl jsem teda neodkrytý 20 minut na 220 a pak 25 na 200, plus jsem na začátek nalil do trouby trošku vody.

IMG_20220228_221743805_HDR_copy_1000x750.jpg.cbd60afffd9f4bff0b5bd9c7711b3cfe.jpg

Já už tu od včerejšího večera napjatě čekám, jak se povedlo 😁 Vypadá super!

Odesláno

Dopekl jsem pozdě večer, dal na to utěrku a nechal do rána. Kurka křupe, ehm, křupala  . . .  ;) tak akorát, dal jsem do těsta necelou lžičku jablkového octa a docela mi to v tom sedí. Každopádně zařazuji mezi své oblíbené recepty na pečivo, hned vedle NY chleba bez hnětení, ten je sice punk, ale trvá dlouho, tenhle je poměrně rychle :)

Odesláno

Jsem rád, že se podařilo a cením zařazení mezi oblíbené! 🙂 Já dneska jedu pomalu pečeného vepříka & jablečné zelí🐖🥬

IMG_20220301_194829.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...