Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 29 minutami, Micey napsal:

Maxel jako obvykle pecka. 

Panove prosim o inspiraci, odpo mame nejaky rodinny mecheche a budu pripravovat obzerstveni - krome obligatnich sneku ci slanejch strudlu z listovyho testa, jednohubek s makrelovejma ci gorgonzolovejma pomazankama, co takhle delate? Budu na to mit celkem cas, tak mi prijde skoda trosku to nenaladit:)

…u nás nikdy nezklamou kuřecí křídla pečená v troubě: příprava jednoduchá, marinád a receptů je spousta, který vybereš je pro úspěch celkem jedno; hlavní trik je v tom, nepéct / nepodávat je humpolácky v celku (to hosty odrazuje), ale naporcovat je - letku odříznout a schovat na polévku a zbytek v kloubu ještě napůl. Po téhle jednohubkové verzi se ti zapráší (a sním svůj klobouk, jestli jsem Vám lhal🤠). Taky nezklamou mimiřízečky, ale to je - na rozdíl od těch křídel - hrozná piplačka🤪

Odesláno (upraveno)

@Micey Krom uvedeného jedu různé druhy kanapek nebo jednoporcovek, plus klasické, ale kreativní a obsahem nevšední studené mísy. Spíš to směřuju na kvalitu a rozmanitost, než kvantitu. 
Dál mě napadaj třeba mini-burgery, ale je to docela piplačka. Nebo třeba udělat fondue, ať sýrové/slané, tak na sladko s jahodami a čokoládou. Kdybys někde schrastil, tak gravlax (nebo uzený losos) a z toho jednohubky, s créme fraiche a limetou. 
Tutovka je na malá párátka napíchat cherry rajčata s kuličkami mozzarelly a čerstvou bazalku. To je dycky první fuč, kor když jsou přítomné dámy :)

edit: Todle bylo docela dobrý. Jednohubky z sýrového toastu (aka grilled cheese) a k tomu jablko. 

IMG_5812.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Abych jen nekecal, tak akorát posílam ptactvo (kuře, kachna) do sauny, na lůžku z jablek, rozinek, špeku a v brandy marinovaných jater. K tomu se vaří červené zelí s brusinkami. A pak budu dělat bramborové krokety, a nevim jestli spácham i knedlík. 
Fajnová neděle :D

IMG_5814.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 4
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Panove dik. Nejak to nakombinuju.. jeste me napadlo ze udelam kynuty pizza testo, zamotam s italskou sunkou, parmezanen do tvaru tycynek a k tomu nejakou rajcatovou majdu. Jinak ted na obed dodelavam tresku (v Lidlu maj obcas takovou tu “cerstvou”, v chladaku), v panko strouhance a stouchackama s cesnekovou majdou, to je vzdy jistota. Fotit to nebudu, neb tu mam strasnej bordel:)

Mimochodem kdyz uz delam reklamu na zlej nadnarodni retezec se zlutym koleckem, na takovy ty slany sneky a strudly silne doporucuju to jejich listovy testo s maslem, je o fous drazsi ale o hodne lepsi nez klasika.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Třetí týden na nemocenské se už začíná projevovat na mém duševním zdraví. Z rukou v sádře se toho moc dělat nedá,tak že aspoň zkusím upéct děckám svojí první bábovku. 

Prostor pro zlepšení tam rozhodně je. Ochutnat jsem ještě neměl odvahu.

PXL_20251008_084545182~2.jpg

PXL_20251008_091531111.PORTRAIT~2.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno
V 8. 10. 2025 v 11:26, kral083 napsal:

Třetí týden na nemocenské se už začíná projevovat na mém duševním zdraví. Z rukou v sádře se toho moc dělat nedá,tak že aspoň zkusím upéct děckám svojí první bábovku. 

Prostor pro zlepšení tam rozhodně je. Ochutnat jsem ještě neměl odvahu.

PXL_20251008_084545182~2.jpg

PXL_20251008_091531111.PORTRAIT~2.jpg

Bábovka je fajn, ale cos dělal, že máš ruku v sádře? Níkde sem na Stravě ani tady nezaznamenal žádnej crash?

Odesláno

No hele, máš dvě možnosti... Pořídíš si super recepis, koupíš novou pánev / gril, uděláš super přílohy, budeš se s tím dva dny jebat, nakládat, súvíčkovat a já nevím co, natěšíš celou rodinu, kamarádi budou slintat za plotem...no a nakonec to vysušíš.

Anebo to jebni do koše hned, ani to nerozbaluj...aspoň to nebude smrdět :punk:

Odesláno (upraveno)

Trochu product placementu 😂 . S dětmi máme rádi nezdravá jídla, moje paní přesně naopak. Kompromis bylo zakoupení horkovzdušné fritezy ninja S dvěma na sobě nezávislými koši. Do horního na dno pečící papír, na mřížku jehněčí Kotleta marinované v olivovém oleji a bylinkách. 10 min. na 240° max crisp, 10 min. do péct na 150°. Dělané vcelku. Hranolky bez oleje do spodního koše 18 min. na 185°. Trochu chilli majonézy a zelenina. Za 20 min. oběd hotový, maso krásně do růžova, šťavnaté hrany.  v pohodě. Dobrej krám do kuchyně.

IMG_1801.jpeg

IMG_1802.jpeg

Upraveno uživatelem Roman I.
  • Like 1
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...