Jone Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října před 29 minutami, Micey napsal: Maxel jako obvykle pecka. Panove prosim o inspiraci, odpo mame nejaky rodinny mecheche a budu pripravovat obzerstveni - krome obligatnich sneku ci slanejch strudlu z listovyho testa, jednohubek s makrelovejma ci gorgonzolovejma pomazankama, co takhle delate? Budu na to mit celkem cas, tak mi prijde skoda trosku to nenaladit:) …u nás nikdy nezklamou kuřecí křídla pečená v troubě: příprava jednoduchá, marinád a receptů je spousta, který vybereš je pro úspěch celkem jedno; hlavní trik je v tom, nepéct / nepodávat je humpolácky v celku (to hosty odrazuje), ale naporcovat je - letku odříznout a schovat na polévku a zbytek v kloubu ještě napůl. Po téhle jednohubkové verzi se ti zapráší (a sním svůj klobouk, jestli jsem Vám lhal). Taky nezklamou mimiřízečky, ale to je - na rozdíl od těch křídel - hrozná piplačka
Maxel Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října (upraveno) @Micey Krom uvedeného jedu různé druhy kanapek nebo jednoporcovek, plus klasické, ale kreativní a obsahem nevšední studené mísy. Spíš to směřuju na kvalitu a rozmanitost, než kvantitu. Dál mě napadaj třeba mini-burgery, ale je to docela piplačka. Nebo třeba udělat fondue, ať sýrové/slané, tak na sladko s jahodami a čokoládou. Kdybys někde schrastil, tak gravlax (nebo uzený losos) a z toho jednohubky, s créme fraiche a limetou. Tutovka je na malá párátka napíchat cherry rajčata s kuličkami mozzarelly a čerstvou bazalku. To je dycky první fuč, kor když jsou přítomné dámy edit: Todle bylo docela dobrý. Jednohubky z sýrového toastu (aka grilled cheese) a k tomu jablko. Upraveno 5. října uživatelem Maxel 1 1
Maxel Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října (upraveno) Abych jen nekecal, tak akorát posílam ptactvo (kuře, kachna) do sauny, na lůžku z jablek, rozinek, špeku a v brandy marinovaných jater. K tomu se vaří červené zelí s brusinkami. A pak budu dělat bramborové krokety, a nevim jestli spácham i knedlík. Fajnová neděle Upraveno 5. října uživatelem Maxel 4 2
Micey Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října (upraveno) Panove dik. Nejak to nakombinuju.. jeste me napadlo ze udelam kynuty pizza testo, zamotam s italskou sunkou, parmezanen do tvaru tycynek a k tomu nejakou rajcatovou majdu. Jinak ted na obed dodelavam tresku (v Lidlu maj obcas takovou tu “cerstvou”, v chladaku), v panko strouhance a stouchackama s cesnekovou majdou, to je vzdy jistota. Fotit to nebudu, neb tu mam strasnej bordel:) Mimochodem kdyz uz delam reklamu na zlej nadnarodni retezec se zlutym koleckem, na takovy ty slany sneky a strudly silne doporucuju to jejich listovy testo s maslem, je o fous drazsi ale o hodne lepsi nez klasika. Upraveno 5. října uživatelem Micey
Maxel Odesláno 5. října Nahlásit Odesláno 5. října Uffff… byla to fuška, ale podařilo se. Sežral sem to. Všechno. 7 3
kral083 Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Třetí týden na nemocenské se už začíná projevovat na mém duševním zdraví. Z rukou v sádře se toho moc dělat nedá,tak že aspoň zkusím upéct děckám svojí první bábovku. Prostor pro zlepšení tam rozhodně je. Ochutnat jsem ještě neměl odvahu. 1
kral083 Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října @Ajaj na můj vkus to jde pomalu. Uvidím,co mi poví v pondělí v Motole. Jinak bábovku jsem ochutnal a dá se. Jako od babičky nicméně není.
gathol Odesláno 11. října Nahlásit Odesláno 11. října Štika na bramborách se slaninou a česnekem. 8 1
Maxel Odesláno 12. října Nahlásit Odesláno 12. října (upraveno) Medaile vepř.panenky, fazolky na slanině, bramborové rösti, pepřovka s koňakem. Upraveno 12. října uživatelem Maxel 4 3
Moty Odesláno 13. října Nahlásit Odesláno 13. října V 8. 10. 2025 v 11:26, kral083 napsal: Třetí týden na nemocenské se už začíná projevovat na mém duševním zdraví. Z rukou v sádře se toho moc dělat nedá,tak že aspoň zkusím upéct děckám svojí první bábovku. Prostor pro zlepšení tam rozhodně je. Ochutnat jsem ještě neměl odvahu. Bábovka je fajn, ale cos dělal, že máš ruku v sádře? Níkde sem na Stravě ani tady nezaznamenal žádnej crash?
kopis Odesláno 14. října Nahlásit Odesláno 14. října Nouze mě dohnala do kuchyně. Roztrhaný kuře na topince 3 2
Hasňa Odesláno 14. října Nahlásit Odesláno 14. října Mě taky, ale na stojáka vedle ledničky, rychle, jako bych kradl, na focení to nebylo a ještě mám teď špatné svědomí... 1
Maxel Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října Vepřová roláda, cukrový hrášek na másle, šťouchačky, majda s demi glace a worcestrem. 2 4
Micey Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Kdo by si kdy pomyslel, ze ve svym vesnickym Lidlu sezenu svici z klokana. Ted akorat co s tim:) 1
nickolas Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října No hele, máš dvě možnosti... Pořídíš si super recepis, koupíš novou pánev / gril, uděláš super přílohy, budeš se s tím dva dny jebat, nakládat, súvíčkovat a já nevím co, natěšíš celou rodinu, kamarádi budou slintat za plotem...no a nakonec to vysušíš. Anebo to jebni do koše hned, ani to nerozbaluj...aspoň to nebude smrdět
Micey Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Tyvoe ty si genius, a jeste hafo usetrim! Dik, uz je to v popelnici:) 3
Roman I. Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října (upraveno) Trochu product placementu . S dětmi máme rádi nezdravá jídla, moje paní přesně naopak. Kompromis bylo zakoupení horkovzdušné fritezy ninja S dvěma na sobě nezávislými koši. Do horního na dno pečící papír, na mřížku jehněčí Kotleta marinované v olivovém oleji a bylinkách. 10 min. na 240° max crisp, 10 min. do péct na 150°. Dělané vcelku. Hranolky bez oleje do spodního koše 18 min. na 185°. Trochu chilli majonézy a zelenina. Za 20 min. oběd hotový, maso krásně do růžova, šťavnaté hrany. v pohodě. Dobrej krám do kuchyně. Upraveno 23. října uživatelem Roman I. 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se