Bert Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 Díky. Ano, teflon mi neskutečně vadí. Takže poku do slow potu půjdu, bude to keramika. Trochu jsi mne nahlodal s tím litinovám hrncem. Mám totiž svůj oblíbenej. Myslel jsem si ale, že neizolovaný hrnec sežere strašně moc energie. No a o regulaci plotýnky na malé výkony (cca 90 stupňů je myslím pomalé vaření) budu muset popřemýšlet, nebo to zkrátka zkusit
VS Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 (upraveno) Na indukci je problém, že 3 je moc a 2 je málo. A mezi tím nic není. Pro odporovou plotýnku je ideální tohle https://www.hadex.cz/t328-zasuvkovy-termostat-s-casovym-spinacem-kt3100/ . Sondu přímo do hrnce. Používám k elektrické udírně. Nebo tohle https://www.datart.cz/null-STEBA-SV-2.html a vařit ve vložené nádobě ve vodní lázni. Upraveno 22. listopadu 2025 uživatelem VS
Maxel Odesláno 23. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2025 (upraveno) Boršč, podle Pohlreicha. @Micey Třeba tenhle typ vaření se mi do dutch oven přesně hodí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. listopadu 2025 uživatelem Maxel 4 1
Maxel Odesláno 24. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2025 Rychlý dezert, takový mini tarte tatin. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 3
Eddie35 Odesláno 26. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2025 V 22. 11. 2025 v 18:18, Bert napsal: Kuchtíci, mám dotaz. Vnitřní nádobu pomalého hrnce byste raději keramickou, která ale nepůjde na indukci, nebo kovovou s nepřilnavým povrchem (FUJ! já tohle slovní spojení nenávidím), s tím, že tahle lze využít na předsmažení? Pls, znalí, poraďte mi. Díky. Zdravím. Já mám úplně obyč pomalý hrnec, který má keramickou (kameninovou?) nádobu. Smažení ingrediencí stejnak provádím na pánvi, takže jsem nezvažoval dodatečné funkce (předsmažení) natož "clever". Pokud pak potřebuji na mase kůrčičku, tak ho dám do trouby dotáhnout. V jednoduchosti (pouze funkce warm, low, high) je krása, na vše ostatní jsou již vychytané technologie (pánev, trouba).
Eddie35 Odesláno 26. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2025 před 7 minutami, Eddie35 napsal: Zdravím. Já mám úplně obyč pomalý hrnec, který má keramickou (kameninovou?) nádobu. Smažení ingrediencí stejnak provádím na pánvi, takže jsem nezvažoval dodatečné funkce (předsmažení) natož "clever". Pokud pak potřebuji na mase kůrčičku, tak ho dám do trouby dotáhnout. V jednoduchosti (pouze funkce warm, low, high) je krása, na vše ostatní jsou již vychytané technologie (pánev, trouba). Pár fotek pro představu. Vše dělám na Low, kdy před odchodem do práce zapnu a po návratu je vše hotové. Tužší masa nebo větší množství nechávám na Low přes noc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Kotlick Odesláno 26. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2025 @Bert Mám doma CrockPot CSC026X s hliníkovou nádobou a Duraceramic což je dvouvrstvý keramický povrch s vysokou pevností a odolností proti otěru. Už se sice nevyrábí v 5L velikosti co mám já, ale třeba to používají na jiné velikosti nebo modelu. Funguje na indukci a je opravdu nepřilnavý a super se čistí. Dá se dát i do trouby. Byl to pro mě gamechanger.... děláme v tom kde co. Úspora času je brutální. Ty jídla se dají dělat i v troubě, ale tam mám při těch dlouhých procesech vždycky špatný pocit, že to spálím, nebo že to vykape a bude to kouřit apod. Tady je příprava pár minut, jeb to tam, nastavit čas a jdu spát nebo dělat něco jiného... 1
hufnor Odesláno 26. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2025 před 8 hodinami, Eddie35 napsal: Pár fotek pro představu. Vše dělám na Low, kdy před odchodem do práce zapnu a po návratu je vše hotové. Tužší masa nebo větší množství nechávám na Low přes noc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. před 7 hodinami, Bert napsal: @Eddie35 díky! Mám to samé v bleděmodrém, velký objem 6,6 l, tehdy do dvojky. Z mého pohledu ideálka. Mám ho 7+ let, vařím v něm relativně často. Všechno drží. Hlavní přednost vidím v analogovém ovládání otočným čudlem, protože to můžu nakombinovat s časovačem do zásuvky, který mi to tak umí nejen vypnout, ale hlavně i zapnout, a to za pár stovek. Bazmek s digitálním ovládáním totiž bude buď zbytečně drahý, nebo se nebude umět zapnout. A spousta jídel je v tom ideálně hotová tak po osmi hodinách. Což by jinak znamenalo, že pro přípravu nedělního oběda bych musel vstát ve 4 ráno a jít to zapnout. A to já jako fakt fakuju. Geniální kombo je zimní období, pomalý hrnec, časovač do zásuvky a chladná garáž. Naházím tam ingredience večer, vrznu do garáže, kde je obdobná teplota jako v lednici, nastavím časovač, ráno to jen zajdu zkontrolovat, jak si to tak od třetí od rána bublá a přenesu to do tepla. Mimochodem, garážové vaření je další top tip pro všechny, které podobně jako mě vzbudily v pět ráno brutálně celým barákem skrz dveře vonící hovězí líčka na víně. 1
Kotlick Odesláno 27. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2025 před 12 hodinami, hufnor napsal: Mimochodem, garážové vaření je další top tip pro všechny, které podobně jako mě vzbudily v pět ráno brutálně celým barákem skrz dveře vonící hovězí líčka na víně. Potvrzuji, je to peklo. V noci mě vzbudí hlad v obýváku, kde jsem usnul u televize a myslím si že mi už definitivně jeblo, protože cítím trhané hovězí něbo tak něco. Regulérně mi teče slina z koutku... Pak si uvědomím, že se v kuchyni dělá maso v pomalém hrnci. Utřu bradu, polknu slinu a jdu spát... 1
Eddie35 Odesláno 27. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2025 před 14 hodinami, hufnor napsal: Mám to samé v bleděmodrém, velký objem 6,6 l, tehdy do dvojky. Z mého pohledu ideálka. Mám ho 7+ let, vařím v něm relativně často. Všechno drží. Hlavní přednost vidím v analogovém ovládání otočným čudlem, protože to můžu nakombinovat s časovačem do zásuvky, který mi to tak umí nejen vypnout, ale hlavně i zapnout, a to za pár stovek. Bazmek s digitálním ovládáním totiž bude buď zbytečně drahý, nebo se nebude umět zapnout. A spousta jídel je v tom ideálně hotová tak po osmi hodinách. Což by jinak znamenalo, že pro přípravu nedělního oběda bych musel vstát ve 4 ráno a jít to zapnout. A to já jako fakt fakuju. Geniální kombo je zimní období, pomalý hrnec, časovač do zásuvky a chladná garáž. Naházím tam ingredience večer, vrznu do garáže, kde je obdobná teplota jako v lednici, nastavím časovač, ráno to jen zajdu zkontrolovat, jak si to tak od třetí od rána bublá a přenesu to do tepla. Mimochodem, garážové vaření je další top tip pro všechny, které podobně jako mě vzbudily v pět ráno brutálně celým barákem skrz dveře vonící hovězí líčka na víně. Dobrej tuning s tím časovačem! Díky za tip, vyzkouším. A potvrzuji, zlatý analog! Jinak v bytě mám v podobě externích prostorů pouze lodžii, kam bych to mohl dát, aby nebyl byt provoněný. Sousedi by pak měli určitě radost, když by jim k tomu večernímu pivku chyběl ten můj vonící guláš z lodžie
Vir Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Guláš... pěkně zarestovat a pak na 120 C° - 150 C° do trouby na cca 6 hod. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Vir Odesláno 28. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2025 Já si naprogramuju troubu a je to. Mám titanový pekáč BAF, 6.5 l s nepřilnavým povrchem a skleněnou poklicí je vhodný k vaření na sporáku i k pečení v troubě (do 240 °C).
bohus76 Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 Kluci rád bych si koupil nějakou bytelnou pánvici na báleše ( lívance). Měl jsem nějakou plechovou,ale byl to běs,jak se nahřála, spíš přehřála,tak ty báleše pálila jak při kremaci Nějaký tip na litinovou či něco jako Sfinx ? Stačí kulatá na 4 ks.Chtel bych zkrátka něco odzkoušeného.
Maxel Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 (upraveno) @bohus76 Mam tendle obyč. lívanečnik a spokojenost. Je to granit, a jak tepelně, tak nepřilnavostí vše ok. https://www.alza.cz/banquet-panev-na-4-livance-granite-grey-26-cm-d7841721.htm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. listopadu 2025 uživatelem Maxel 1
Maxel Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 Hoď kamenem kdo’s ještě nezkusil virální recept na kebab. Za mě super, dokonce si děcka přidaly. Dělal jsem z mletého krůtího-stehenního. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
Vir Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 Treska, šťouchaný brambory s cibulkou a ledový salát s oliváčem Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 1
bohus76 Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 před 2 hodinami, Maxel napsal: Hoď kamenem kdo’s ještě nezkusil virální recept na kebab. Za mě super, dokonce si děcka přidaly. Dělal jsem z mletého krůtího-stehenního. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nezkoušel jsem z mletého,vyrobil jsem si jehlu s miskou na stojáka a peču plátky v troubě s postupným ořezem. Díky za tip na lívanečník .A a bych jen nekecal, zítra si jedu pro uzené. Jehla na kebab zde Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
Vir Odesláno 29. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2025 Na vánoce musí být Velorexy i motorky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se