Návštěvník Odesláno 4. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2011 Nechtěl bys mě vzít na byt? Hele, králíka jsme už zpráskali, takže mám teď jen tohle a já nevím, esli to jíš, schlebem a čerstvým křenem? Jo taky máme málo postelí, takže bys musel ležet a odpočívat na manželské posteli mezi mnou a mojí paní a odpočinuli byste si pohodlně jen tehdy, když bych vám šel do hospody pro točenou Plzeň do džbánku... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 4. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2011 králik ano, kočka, když o tom nebudu vědět, čivava ne... máš to krásné a určitě i výborné, taky bych se nastěhoval, karimatku samo sebou...a pro inspiraci přikládám jesličky, když máme ten advent ( foto není mé, je z netu) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 4. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2011 Hele, králíka jsme už zpráskali, takže mám teď jen tohle a já nevím, esli to jíš, schlebem a čerstvým křenem? vidím, že krize udeřila i u vás? my měli na oběd taky jenom jednu kačenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 4. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2011 Jé, králík byl u nás doma včera taky. Ale byl jsem v práci, takže bez fotky. Dnes byly "zbytky" se zeleninou a rejží...to jsem taky nefotil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludwig Wittgenstein Odesláno 4. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2011 slušelo by ji to... s brkaší a na másle podušenou cuketkou, k tomu růžofku zvajgl Kurňa Romane, to je krása. Z hlediska objektivity je sice třeba dodat, že se teprve dávám dohromady po týdnu se střevní chřipky a už třetí den jím rejži s vařenou mrkví. Takže bych nejspíš sněd i toulavou kočku plněnou netopýrem. Ale i tak se ti to moc povedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Před chvilkou jsem dodělal pečená kuřecí stehna na na kysaném zelí a slanině, s bramborem - Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 (upraveno) Jednoduché jídlo - svíčková, sůl, pepř. Jedenapůl minuty z každé strany, nechat dojít v troubě na medium rare.Víc jsem vyfotit nestihl :-)) Edit: jiná fotka Upraveno 6. prosince 2011 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Fakt zadnej recept na bazanta? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Tado, receptů na přípravu bažanta je po netu tři p....e....hledej..... kdyžtak KLIK Vyber si a užij si to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 bažant je vážně těžkej... moje babička ho uměla, ale mě se povede vždycky strašně suchej...proto si radši koupím kilo tuňáka sashimi v makru, ten se nedá zkazit /půlku sním syrovou :-)/ a zbytek pecu par minut na krbovych kamnech jen s vulkanickou solí a obyčejným čerstvě mletým pepřem... k tomu tymiánový chleba... jednoduchost.. krása.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Tado, receptů na přípravu bažanta je po netu tři p....e....hledej..... kdyžtak KLIK Vyber si a užij si to Stejne jako jsou na netu tri pr... veci o hodinkach a presto se ptame tady :-P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 tak normálně vezmeš bažanta, naložíš ho dle své chuti a dáš péct do trouby na 150st. cca 2hodiny... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Tado nezapomeň, že bažant, jako každá zvěřina musí "uzrát". Můžeš ho prošpikovat a upéci na divoko na zelenině /cibule, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, černý pepř, snítka tymiánu/. Podlévat můžeš červeným vínem /a sebe taky - poměr je dvě do sebe a jednu pod ptáka/ :-) Potom jsou dvě cesty - buď tu zeleninu podáš tak jak je jako přílohu, nebo ji propasíruješ a zjemníš smetanou /může být citron/. Brusinky tomu neublíží, protože ty má zvěřina ráda. Zlí jazykové tvrdí, že nejlepší je bažanta pověsit za jazyk nad ...... a počkat, až tam spadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 gandalf: Nekdo mi jeste rikal, ze je potreba toho bazanta necim vycpat, aby nebyl suchy? Pry jabka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 gandalf: Nekdo mi jeste rikal, ze je potreba toho bazanta necim vycpat, aby nebyl suchy? Pry jabka... Nevím jak je to u bažanta ale jablka dávám do divokých kačen aby vytáhla ten divný pach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 Když ho budeš řádně podlévat /a sebe taky/, tak to nebude tak hrozný. Proto tam máš tu šťávu ze zeleniny, případně ho přeliješ tou omáčkou. Ale nedělej toho tolik, jako na svíčkovou. Hlavní chuť je v té zvěřině a výpeku. Jasně je taky možné do něj vložit hrudku nádivky. Obložit špekem. Maso je sušší, ale s tím nic nenaděláš. Natáhne si trochu té šťávy. Hlavně ho neupražit! Kdyby trefila ještě dvě slepice, bylo by to lepší /jsou jemnější/ a navíc mohla být výborná polévka /obarvit špetkou šafránu, domácí nudle a maso jako vložku/. Až půjde na lysky, tak dej vědět - poradím co s tím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2011 (upraveno) Když ho budeš řádně podlévat /a sebe taky/, tak to nebude tak hrozný. Proto tam máš tu šťávu ze zeleniny, případně ho přeliješ tou omáčkou. Ale nedělej toho tolik, jako na svíčkovou. Hlavní chuť je v té zvěřině a výpeku. Jasně je taky možné do něj vložit hrudku nádivky. Obložit špekem. Maso je sušší, ale s tím nic nenaděláš. Natáhne si trochu té šťávy. Hlavně ho neupražit! Kdyby trefila ještě dvě slepice, bylo by to lepší /jsou jemnější/ a navíc mohla být výborná polévka /obarvit špetkou šafránu, domácí nudle a maso jako vložku/. Až půjde na lysky, tak dej vědět - poradím co s tím. Tak zatím byla jen jako "honec" zkoušky bude mít snad příští týden a pak už jen zbroják a do sdružení, pak už snad budeme lépe zásobeni Díky za rady dám fotky z přípravy i výsledek EDIT: Ještě jakou přílohu, když to udělám s tou smetanovou omáčkou? Upraveno 6. prosince 2011 uživatelem Tada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 včera jsme dělali domácí játrovou paštiku.teda, má šikovná žena ji dělala, já mlsně chodil kolem. je to naprosto luxusní záležitost a výroba není tak pracná, jak by se mohlo zdát. přivedlo nás k tomu znechucení nad prodávanými běžnými masnými výrobky, obyč paštika ze samošky není zdaleka paštika a pokud má za něco stát, tak je sprostě drahá. - vepřová játra - 0,5kg- plátky slaniny - 20dkg- 4 bobkové listy- 4 kuličky nového koření- 3 střední cibule- 1-2 vejce- sůl, pepř - játra nakrájená na kousky povaříme s bob listem a nov kořením do změknutí, cca 15min. - cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na oleji nebo sádle spolu s kousky slaniny (část slaniny necháme na vyložení formy). do toho rozmícháme vejce a necháme vysrážet. - část jater pokrájíme najemno a dáme zvlášť, zbytek jater smícháme se směsí a umixujeme do hladka (možno kvůli mixování zředit trochou vývaru z jater) - smícháme s nakrájenými kousky jater, osolíme, opepříme a vložíme do formy vyložené alobalem a plátky slaniny a necháme vychladnout, potom ještě samozřejmě do lednice. je to standardní směs, dá se samozřejmě vylepšit třeba mandlemi, dalším kořením..co vás prostě napadne, nebo přidat povařené maso atp.tohle byl první pokus, překonal naše představy co do chuti a rozhodně budem dál experimentovat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Můžeš brambor, nebo vídeňský knedlík. Podle chuti. Člověče já měl za to, že právě honec "zachrání" co nejvíce zvěřiny pro sebe. Ale holt jiná doba a tím pádem i jiný nemrav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 včera jsme dělali domácí játrovou paštiku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. krásná práce, díky za inspiraci:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se