Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Nechtěl bys mě vzít na byt?

 

Hele, králíka jsme už zpráskali, takže mám teď jen tohle a já nevím, esli to jíš, schlebem a čerstvým křenem? Jo taky máme málo postelí, takže bys musel ležet a odpočívat na manželské posteli mezi mnou a mojí paní a odpočinuli byste si pohodlně jen tehdy, když bych vám šel do hospody pro točenou Plzeň do džbánku...

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

králik ano, kočka, když o tom nebudu vědět, čivava ne... máš to krásné a určitě i výborné, taky bych se nastěhoval, karimatku samo sebou...

a pro inspiraci přikládám jesličky, když máme ten advent ( foto není mé, je z netu)

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

slušelo by ji to... s brkaší a na másle podušenou cuketkou, k tomu růžofku zvajgl :angel:

 

Kurňa Romane, to je krása. Z hlediska objektivity je sice třeba dodat, že se teprve dávám dohromady po týdnu se střevní chřipky a už třetí den jím rejži s vařenou mrkví. Takže bych nejspíš sněd i toulavou kočku plněnou netopýrem. Ale i tak se ti to moc povedlo. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bažant je vážně těžkej... moje babička ho uměla, ale mě se povede vždycky strašně suchej...

proto si radši koupím kilo tuňáka sashimi v makru, ten se nedá zkazit /půlku sním syrovou :-)/ a zbytek pecu par minut na krbovych kamnech jen s vulkanickou solí a obyčejným čerstvě mletým pepřem... k tomu tymiánový chleba... jednoduchost.. krása.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Tado, receptů na přípravu bažanta je po netu tři p....e....hledej..... ;)

 

 

kdyžtak KLIK

 

Vyber si a užij si to :)

 

Stejne jako jsou na netu tri pr... veci o hodinkach a presto se ptame tady :-P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tado nezapomeň, že bažant, jako každá zvěřina musí "uzrát". Můžeš ho prošpikovat a upéci na divoko na zelenině /cibule, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, černý pepř, snítka tymiánu/. Podlévat můžeš červeným vínem /a sebe taky - poměr je dvě do sebe a jednu pod ptáka/ :-) Potom jsou dvě cesty - buď tu zeleninu podáš tak jak je jako přílohu, nebo ji propasíruješ a zjemníš smetanou /může být citron/. Brusinky tomu neublíží, protože ty má zvěřina ráda. Zlí jazykové tvrdí, že nejlepší je bažanta pověsit za jazyk nad ...... a počkat, až tam spadne :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když ho budeš řádně podlévat /a sebe taky/, tak to nebude tak hrozný. Proto tam máš tu šťávu ze zeleniny, případně ho přeliješ tou omáčkou. Ale nedělej toho tolik, jako na svíčkovou. Hlavní chuť je v té zvěřině a výpeku. Jasně je taky možné do něj vložit hrudku nádivky. Obložit špekem. Maso je sušší, ale s tím nic nenaděláš. Natáhne si trochu té šťávy. Hlavně ho neupražit! Kdyby trefila ještě dvě slepice, bylo by to lepší /jsou jemnější/ a navíc mohla být výborná polévka /obarvit špetkou šafránu, domácí nudle a maso jako vložku/. Až půjde na lysky, tak dej vědět - poradím co s tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Když ho budeš řádně podlévat /a sebe taky/, tak to nebude tak hrozný. Proto tam máš tu šťávu ze zeleniny, případně ho přeliješ tou omáčkou. Ale nedělej toho tolik, jako na svíčkovou. Hlavní chuť je v té zvěřině a výpeku. Jasně je taky možné do něj vložit hrudku nádivky. Obložit špekem. Maso je sušší, ale s tím nic nenaděláš. Natáhne si trochu té šťávy. Hlavně ho neupražit! Kdyby trefila ještě dvě slepice, bylo by to lepší /jsou jemnější/ a navíc mohla být výborná polévka /obarvit špetkou šafránu, domácí nudle a maso jako vložku/. Až půjde na lysky, tak dej vědět - poradím co s tím.

 

Tak zatím byla jen jako "honec" zkoušky bude mít snad příští týden a pak už jen zbroják a do sdružení, pak už snad budeme lépe zásobeni :D Díky za rady dám fotky z přípravy i výsledek :)

 

EDIT: Ještě jakou přílohu, když to udělám s tou smetanovou omáčkou?

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsme dělali domácí játrovou paštiku.

teda, má šikovná žena ji dělala, já mlsně chodil kolem.

je to naprosto luxusní záležitost a výroba není tak pracná, jak by se mohlo zdát. přivedlo nás k tomu znechucení nad prodávanými běžnými masnými výrobky, obyč paštika ze samošky není zdaleka paštika a pokud má za něco stát, tak je sprostě drahá.

 

- vepřová játra - 0,5kg

- plátky slaniny - 20dkg

- 4 bobkové listy

- 4 kuličky nového koření

- 3 střední cibule

- 1-2 vejce

- sůl, pepř

 

- játra nakrájená na kousky povaříme s bob listem a nov kořením do změknutí, cca 15min.

 

- cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na oleji nebo sádle spolu s kousky slaniny (část slaniny necháme na vyložení formy). do toho rozmícháme vejce a necháme vysrážet.

 

- část jater pokrájíme najemno a dáme zvlášť, zbytek jater smícháme se směsí a umixujeme do hladka (možno kvůli mixování zředit trochou vývaru z jater)

 

- smícháme s nakrájenými kousky jater, osolíme, opepříme a vložíme do formy vyložené alobalem a plátky slaniny a necháme vychladnout, potom ještě samozřejmě do lednice.

 

je to standardní směs, dá se samozřejmě vylepšit třeba mandlemi, dalším kořením..co vás prostě napadne, nebo přidat povařené maso atp.

tohle byl první pokus, překonal naše představy co do chuti a rozhodně budem dál experimentovat.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsme dělali domácí játrovou paštiku.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

krásná práce, díky za inspiraci:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...