Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Díky, není nad jednoduchý recept, který dá vyniknout chuti krevet :)

 

Krevety s chilli - ingredience na 4 porce

200g rýžových tyčinek

2 lžíce slunečnicového oleje

200g vyloupaných syrových tygřích krevet

3 na jemné plátky nakrájené stroužky česneku

1 rozpůlená nadrobno nakrájená čerstvá červená chilli paprička bez semen

1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého zázvoru

100g na 5 cm velké špalíčky nakrájeného vybraného chřestu

150g očištěných a na kousky nakrájených lusků cukrového hrášku

1 konzerva slitých a rozpůlených vodních kaštanů, asi 200g

4 na proužky nakrájené jarní cibulky

2 lžičky mletého koriandru

4 lžíce rybí omáčky

1 lžíce čirého medu

1 lžička kukuřičné mouky

20g nadrobno nasekaného čerstvého koriandru na ozdobu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zase já :)

 

Lehká večeře -

 

rýžové nudle povařené ve vývaru z uzeného masa, trochu toho uzeného masa ( rodinka má šunkafleky ) + polníček. Voní a chutná to náramně !!!!

 

post-1110-098075100 1327078943.jpg

 

polníček je vůbec výborný salát... pokud se dostanu v neděli k vaření, postnu sem rodinný recept s polníčkem... nikde jinde jsem ho ještě neviděl, ani nejedl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zase já :)

 

Lehká večeře -

 

rýžové nudle povařené ve vývaru z uzeného masa, trochu toho uzeného masa ( rodinka má šunkafleky ) + polníček. Voní a chutná to náramně !!!!

 

Gile, klobouk dolů. Nejde ani tak o nějaký konkrétní jídlo, ale spíš o to, že vaříš v podstatě každej den, snažíš se dělat pokaždý něco jinýho a vůbec to nevypadá špatně. A když si k tomu připočtu všechna dietetická omezení, co musíš zohleďnovat... Kam se hrabeme my, co si čas od času něco uvaříme. Fakt uznáníhodný... Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gile, klobouk dolů. Nejde ani tak o nějaký konkrétní jídlo, ale spíš o to, že vaříš v podstatě každej den, snažíš se dělat pokaždý něco jinýho a vůbec to nevypadá špatně. A když si k tomu připočtu všechna dietetická omezení, co musíš zohleďnovat... Kam se hrabeme my, co si čas od času něco uvaříme. Fakt uznáníhodný...

 

Díky za hezká slova. Ona ta omezení jsou v podstatě ( v jistém úhlu pohledu ) plusem. Protože nesmím používat žádný chemický přípravky....jedu tedy jen na tom, co je v pokrmu vidět na první pohled. Jediné, co si lajznu, je Vegetka, ale jiná, než kupujete normálně v obchodě. Tuhle kupuju v Naturalu a obsahuje pouze sušenou zeleninu + sůl. Žádné éčko a ani glutamát. Taky stojí malej pytlíček 50 Kč.

Jinak jsem takovej "Babica" ..... skoro žádnej recept nemůžu udělat v původní formě, takže upravuju a upravuju. Ale nemyslím, že nějak moc zle.

 

Jinak pěkné výtvory, chlapi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal jsem se inspirovat Brettovým receptem a dnes to bylo zapékané maso dohromady s erteplama /bramborama/.Trochu jsem musel omezit koření a tak jsem včera naložil krkovičku s vegetou,mletou paprikou a trochou grilovacího koření /na barvu/.Poté naskládal do zapékací mísy tak na střídačku a před koncem trochu podlil vývarem a sundal poklici,aby ty brambory byly trochu s kůrčičkou.

post-9327-011719300 1327148909.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....rýžové nudle povařené ve vývaru z uzeného masa, trochu toho uzeného masa ....

 

Trochu nezvyklá kombinace spojující dva odlišné světy,ale vzhledem k tomu,že se uzená polévka dělá s rýží,tak to asi jde.To by mě nenapadlo.Myslím,že sis ale určitě pochutnal a to je důležité.Posted Image
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...