montemar Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 haggis... .... ... jak se osvědčil wok? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Blbě se to fotí možná proto, že to vypadá hnusně. Ale zas to může bejt dobrý. ... všechno hezky na fotkách vypadající jídlo je stříklý bezbarvým lakem na dřevo :-P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Blbě se to fotí možná proto, že to vypadá hnusně. Ale zas to může bejt dobrý. A teprv, když to malá princezna konzistentně rozmatlá po talíři, aby si v tom vidličkou mohla dělat vobrázky, to je potom estetika jako sfiňa jinak dobrý to je, přijeď, udělám... haggis... .... ... jak se osvědčil wok? wok je super, ale dalo hodně práce, než jsem ho zbavil tý černoty. Zapaloval jsem ho snad desekrát. teď se nechytá, vařil jsem v něm nějaké nudličky se zeleninou a dobrý. Ale je to taková pitchovina pro radost, spokojeně žít bych bez toho uměl dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Taky jsem se to v Anglii naučil vařit, mám to strašně rád. Recept podobný, jen to směsi ml. masa přidávám na pánvi orestovanou mrkev... Je to super po studenu :-) Někde jsem slyšel, že Angličané byli světová námořní velmoc, protože měli doma vošklivé baby, které neuměly vařit, takže radši často odplouvali na moře. Dnes je to jiné. Britská kuchyně se zcela změnila a výsledkem je, že nejčastěji podávané denní jídlo v Londýně už není fish & chips, ale chicken korma Já mám tradiční ostrovní kuchyni celkem rád. Na jaře se těším, až udělám irish stew (dušené jehněčí na pivě guinness) a moje žena mi pokaždé z cesty z Anglie doveze haggis (ovčí tlačenka v ovčím žaludku). Co se mně opravdu ekluje, je vánoční puding a porridge. Včera jsem dělal shepherds pie - děti to milují( v podstatě mleté maso s brkaší ) V oleji osmažit cibuli, přidat mleté hovězí a osmažit do hněda. Osolit, opepřit, česnek, tymián a plechovka drcených rajčat. Chvíli dusit. Přidat mrkev na kolečka. Udělat vedle brkaši. Ale vymíchat, žádnej tupej mixér. Slít brambory, rozšťouchat, mrsknout tam máslo, trochu teplýho mlíka a míchat, dolít teplý mlíko a zase míchat, dokud to nebude hladký, ale trochu takový lepivý. Vymazat zapékací mísu máslem, kydnout do ní maso, rozmatlat po dně a nakydat navrch brkaši, vozdobit vlnkama, tj. vovlnkovat a zapéct na 190 stupňů necelou hodinu, až kaše zezlátne. blbě se to fotí, ale chutná to božsky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 (upraveno) roman I. : wok je super, ale dalo hodně práce, než jsem ho zbavil tý černoty. Zapaloval jsem ho snad desekrát. teď se nechytá, vařil jsem v něm nějaké nudličky se zeleninou a dobrý. Ale je to taková pitchovina pro radost, spokojeně žít bych bez toho uměl dál. a čím ten wok žhavíš, indukcí, nebo spirálou? ... jinak, vařit s láskou je víc, než vařit dokonale... takový jídlo pozná každej... prostě je jiný... :-) Upraveno 19. února 2012 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Takže včera 6 hodin pečená krkovička ála Horhe a k tomu halušky se zelím ála já (se sušeným bokem od Bejrů.....), výborné to bylo....... Přítelka zase dělala na víkend 2 dorty, tak je tady taky přihodím - sumec pro tatíka rybáře a nějaký květinový koš pro známou. S novým, tvarohovým, jemně nakyslým krémem byl sumec fakt výborný. A pak hubni na blížící se plavkovou sezónu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 a čím ten wok žhavíš, indukcí, nebo spirálou? ... jinak, vařit s láskou je víc, než vařit dokonale... takový jídlo pozná každej... prostě je jiný... :-) já mám plyn, ale stejně se ten wok vrklal na mřížce, tak mi kamarád od černýho řemesla udělal takovejhle bazmek a na něm drží sqěle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Tak včera byl hovězí vývar a hovězí pečené maso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Přítelka zase dělala na víkend 2 dorty, tak je tady taky přihodím - sumec pro tatíka rybáře a nějaký květinový koš pro známou. S novým, tvarohovým, jemně nakyslým krémem byl sumec fakt výborný. A pak hubni na blížící se plavkovou sezónu jestli máš takhle šikovnou přítelku, tak klidně zůstaň tlustej, to nemůžeš vůlí ovládnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Takže včera 6 hodin pečená krkovička ála Horhe a k tomu halušky se zelím ála já (se sušeným bokem od Bejrů.....), výborné to bylo....... Přítelka zase dělala na víkend 2 dorty, tak je tady taky přihodím - sumec pro tatíka rybáře a nějaký květinový koš pro známou. S novým, tvarohovým, jemně nakyslým krémem byl sumec fakt výborný. A pak hubni na blížící se plavkovou sezónu Moc pěkný to máte, oba. To je přesně ta krkovička z makra, že? To já jsem dneska měl vepřový kotlety v mrkvi se sušeným bokem od Bejrů. Tu vůni prostě ničím nenahradíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Jo, je to přesně ona, chtěl jsem dodržet přesný postup včetně surovin. Bylo to super, ale příště zkusím klasický krček jenom mnou nakořeněný. Jsem zvědavý, jestli to maso bude taky tak růžové, nebo v tom je nějaká rychlosůl.S tím Bejrovic bokem máš pravdu, ani anglická, ani žádné uzené tak nevoní a třeba to zelí mělo úplně jinou chuť než normálně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Máte to moc pěkné, chlapi. Všichni !!! A tu "zapečenou br. kaši s mletým" zkusím doma, v mírné úpravě. Mléko a máslo musím nahradit vodou a margarínem - ne proto, že bych byl jako Babica, ale proto, že bych laktózou poslal rodinku do špitálu. Proto dělám br. kaši takhle. Ale k jídlu je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Secte ty jezdíš až k Bejrům? dneska žádné HC (Haute Culinaire), alébrž špenát, tak ňák na něj byla chuťfoto přikládám jen proto, abych sem propašoval hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Secte ty jezdíš až k Bejrům? No jasně, pro kus dobrého uzeného šel bych světa kraj. Navíc kdo nejezdí k Bejrům, jako by vůbec nebyl..... Takže, jel jsem kolem minulý týden na Rumburk, tak jsem se předzásobil a fakt to stojí za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 co ty v pracovní době nestihneš, budu se muset od tebe učit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Jel jsem tam soukromně na zaslouženou rekreaci.......chtěl jsem vidět brtnické ledopády. V práci dřu do strhání těla.......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2012 Jel jsem tam soukromně na zaslouženou rekreaci.......chtěl jsem vidět brtnické ledopády. V práci dřu do strhání těla.......... :D tak až tam pojedeš zase, nezapomeneš na kamaráda, co se stará každý sraz o tvůj pitný režim a něco mu přikúpíš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Minulej víkend odzkoušen nový recept typu zapni a zapomeň: kilo a půl vepřového bůčku večer nakrájet na menší kostky, osolit, okmínovat, promasírovat, nasypat do skleněného pekáčku, přiklopit, vložit do trouby na 80°C. Dát si šláftruňk a jít chrnět.Ráno vylézt z postele, v klidu dojít do kuchyně a vypnout troubu. V pohodě posnídat, nechat troubu vychladnout a pak pekáček uložit do chladu na tak dlouho, aby vypečené sádlo ztuhlo.Až si na něj vzpomenete, vezměte vidličku a ze šťávy, masa a sádla rozmíchejte kaši. Jde to opravdu snadno, práce tak na deset minut včetně vyjmutí žeber, pokud tam nějaká máte. Na jemno utřenou kaši skladujte v zavařovacích sklenicích, pokud předpokládáte, že vám to vydrží delší dobu, sterilizujte jako okurky. Ale mejlíte se, nevydrží to nic. Sežere se to za chvíli. Způsob podávání - mažeme na chleba, podle chuti posypeme na jemno nakrájenou cibulkou a přikusujeme kyselou okurku. Já tomu dle vzoru jedné plzeňské restaurace říkám "prase v sádle", ale oni to nemají tak dobré, podezírám je, že k bůčku přidávají ještě kilo sádla, masa tam mají pomálu...Jídlo je to poměrně zdravé, neobsahuje moc konzervantů kromě soli a není v něm přepálený tuk. Přesto nedoporučuji žlučníkářům a lidem s onemocněním kardiovaskulárního systému Jako vylepšení základního receptu se chystám na proložení česnekem, nebo tymiánem, nebo rozmarýnem, nebo cibulí, případně zkombinuji víc chutí, ale to až přestane drahá má krmit malýho z vlastních zásob, abych jí nedělal chutě něčim, co nemůže, aby se Jáchym nenadejmal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Včera jsem dělal shepherds pie - děti to milují( v podstatě mleté maso s brkaší ) V oleji osmažit cibuli, přidat mleté hovězí a osmažit do hněda. Osolit, opepřit, česnek, tymián a plechovka drcených rajčat. Chvíli dusit. Přidat mrkev na kolečka. Udělat vedle brkaši. Ale vymíchat, žádnej tupej mixér. Slít brambory, rozšťouchat, mrsknout tam máslo, trochu teplýho mlíka a míchat, dolít teplý mlíko a zase míchat, dokud to nebude hladký, ale trochu takový lepivý. Vymazat zapékací mísu máslem, kydnout do ní maso, rozmatlat po dně a nakydat navrch brkaši, vozdobit vlnkama, tj. vovlnkovat a zapéct na 190 stupňů necelou hodinu, až kaše zezlátne. prosímtě, máme to správně vovlnkovaný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 prosímtě, máme to správně vovlnkovaný? jsi nejenom sympatický, ale i velmi talentovaný mladý muž..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se