Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
A co nějaký bezmasý jídlo(a ne sladký)????Nemáte tip ???

Máme doma jednu takovou zajímavou kuchařku, kde je v kapitole ?bezmasá jídla? v podstatě všechno, co není stejk nebo vepřová :).

post-9394-1268587572.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co takhle zapečená brokolice, cuketa, lilek a další zelenina se špetkou tomata a čerstvých bylinek?

 

no spíše než Marharita, byla zajímavá Foccacia al Fogmaggio - slaná bábovka / spíše pizza chléb / se sýrem :-), mimochodem také bez masé, ale pojídat by se mělo s masem :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pizzu až tak nemusím.....tuhle jsem orestoval tři druhy paprik(zelenou,červenou a žlutou),nějaký to rajče,cibulku......trochu masoxu do toho......sůl,pepř,worchester,maggi a pár(2) žampionů-ty jsou tam jen pro chuť. Výslednou směs jsem nacpal do Pita-chleba(klidně může být i tortilla-snad to píšu správně?),přidal ledovej salát(může bejt i čínské zelí) a bylo super!!!!! Maso mi ani nechybělo!!!!!!

 

Vegetarián(nebo něco horšího) ze mne nikdy nebude,ale člověk na sebe přecejen trochu myslet musí :) Pro Ty,kteří maso mít musí-

Osvěžte to mletým hovězím ,nebo(což je "eňo ňuňo) drůbežíma játrama. Výsledek STOJÍ ZA TO!!!!!!!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník

Dnes jsem zažil gurmánský zážitek. Pražští asi znají, ale já jsem vobjevil Ameriku v http://www.robertson.cz/. Jehněčí klobásy ke grilování jsou asi nejlepšími, co jsem měl kdy v hubě a když jsem si na litinovou pánev hodil americkou slaninu, země se zachvěla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem zažil gurmánský zážitek. Pražští asi znají, ale já jsem vobjevil Ameriku v http://www.robertson.cz/. Jehněčí klobásy ke grilování jsou asi nejlepšími, co jsem měl kdy v hubě a když jsem si na litinovou pánev hodil americkou slaninu, země se zachvěla

 

Jojo... A to's jeste nemel Robertsonovu pravou anglickou (mene prorostla - genialni napr. na letni grilovacku), nebo vrchol produkce - poradnyho striploina, prip. kus svice - stavebni material na nejlepsi bifteky, jake daji siroko daleko poresit. Mlask, jdu to radsi zaspat... ;)

Preji mnoho dalsich navstev a tesim se, az se tam potkame. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem se o víkendu toulal po českých Budějovicích a okolí a dobře jsem si pochutnal v Budějicích v Masných Krámech a v Malém Pivovaru, v Nepomuku v restauraci Švejk a v Českém Krumlovu v hotelu Dvořák. Průměrné jídlo a obsluha (přesto ok), zato úžasný výhled v Rybářské restauraci v Českém Krumlovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Možná by to zdejší osazenstvo zajímalo.

http://www.slevomat.cz/cs/

 

Dnešní sleva: 2700 Kč za kurz vaření v Ola Kala: Naučte se mistrně připravovat kachní delikatesy s vyhlášeným šéfkuchařem Radkem Kašpárkem!

 

Pamatuji si, že se tu někdo rozplýval nad nějakým kurzem vaření, ale už nevím s kým. Tohle je s Radkem Kašpárkem (neznám, možná jsem ignorant, nevím) a je na to sleva 42 % (pokud se najde 10 zájemců, 6 už je, zbývají čtyři, platí jen dnes). Ale nic pro mě, kachnu zrovna nemusím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k tomu snad jen cuketkův tweet:

 

tak dnešní "sleva" na kurz vaření na @slevomat je pěkný joke. za podobnou cenu máte mnohem lepší kurzy v PRAKULU i bez slevy

 

Možná by to zdejší osazenstvo zajímalo.

http://www.slevomat.cz/cs/

 

Dnešní sleva: 2700 Kč za kurz vaření v Ola Kala: Naučte se mistrně připravovat kachní delikatesy s vyhlášeným šéfkuchařem Radkem Kašpárkem!

 

Pamatuji si, že se tu někdo rozplýval nad nějakým kurzem vaření, ale už nevím s kým. Tohle je s Radkem Kašpárkem (neznám, možná jsem ignorant, nevím) a je na to sleva 42 % (pokud se najde 10 zájemců, 6 už je, zbývají čtyři, platí jen dnes). Ale nic pro mě, kachnu zrovna nemusím

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se chystám do "knajpy" k p.Pohlhreichovi.......ochutnat jeho umění........věřím,že se poměju !!!! :P

 

V Imperialu jsem byl - dal jsem si fantastického králíka. Vše v pořádku, jak má být. Cena kolem 250 Kč. Ale to se nedá nic dělat. Nedávno jsem byl na obchodním jednání u Ridiho, Měl jsem hovězí carpaccio pak těstoviny s domácí salsicciou, k tomu červený víno (primitivo). Opět vše bezchybné, ale nic jinýho bych v této cenové relaci ani neprominul. A zítra se chystám do tohoto podniku: Osteria da Clara. Mají velmi dobré reference, včetně Cuketky. Tak uvidíme. Chystám se na nějaký ryby, klasicky těstoviny a chtěl bych zkusit i moučník. Prostě obligátní antipasti, primi, secondo, dolce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mě zase v Ano, šéfe! strašně zaujala hospoda U Štěpána, kde majitel vaří z vlastních ekologicky chovaných krav. A když jim v posledním díle dal tři hvězdy a označil za nejlepší hospodu pořau, rozhodl jsem se do toho praštit:) Mám s přítelkyní zamluveny dvě noci v hotelu v té jejich vísce a dvě večeře v Hospůdce u Štěpána :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...