Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

včera jsem v Globusu koupil krásnou kližku s kostí. Veliká vzácnost :), Tak jsem udělal jedno z jídel milánské silné čtyřky - Osso buco Hovězí kližka s morkem a rizotem.

Příprava není složitá - Na másle orestuj základ z mrkve a cibule, vyndej ven a vrzni do hrnce kližku svázanou nití, by se nerozpadla. Opeč, osol, pepř, podlej dobrým bílým, nech vydusit, zalej vývarem a dus asi 2 hodiny. Po dvou hodinách udělej gremuládu - hrst kadeřavé petrželky, citronovou kůru (jen tu žlutou), 2 stroužky česneku, ančovičku, rozsekat, hoď to k masu, a dodělej tak 20 minut. Mezitím orestuj arborio rýži , dej vařit, přidej trošičku šafránu (já měl ze Španělska prášek na paellu).Podávej. Manželce a dětem jsem to pokrájel, já si to dal jak starej Milaňák, pěkně kost uprostřed a masíčko, rejži a trošičku morku na vidličku. Nebe v hubě.

 

servírovací fotky byly mázlý, jen tahle se dá použít

 

post-1551-009600900 1359810853.jpg

 

post-1551-049701900 1359810866.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem v Globusu koupil krásnou kližku s kostí. Veliká vzácnost :), Tak jsem udělal jedno z jídel milánské silné čtyřky - Osso buco Hovězí kližka s morkem a rizotem.

Příprava není složitá - Na másle orestuj základ z mrkve a cibule, vyndej ven a vrzni do hrnce kližku svázanou nití, by se nerozpadla. Opeč, osol, pepř, podlej dobrým bílým, nech vydusit, zalej vývarem a dus asi 2 hodiny. Po dvou hodinách udělej gremuládu - hrst kadeřavé petrželky, citronovou kůru (jen tu žlutou), 2 stroužky česneku, ančovičku, rozsekat, hoď to k masu, a dodělej tak 20 minut. Mezitím orestuj arborio rýži , dej vařit, přidej trošičku šafránu (já měl ze Španělska prášek na paellu).Podávej. Manželce a dětem jsem to pokrájel, já si to dal jak starej Milaňák, pěkně kost uprostřed a masíčko, rejži a trošičku morku na vidličku. Nebe v hubě.

 

servírovací fotky byly mázlý, jen tahle se dá použít

 

post-1551-009600900 1359810853.jpg

 

post-1551-049701900 1359810866.jpg

 

Asi nezbylo co? Ale jinak famózní............

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježíšek mi nadělil obě parádní kuchařky od Romana Vaňka a tak se o víkendech pouštím do vaření. Posledně to byl králík na česneku, ježíš to byla dobrota. Včera večer mě honila mlsná a tak jsem si udělal takovou rychlou chuťovku k pivu. Morkové kosti na 15 minut na 200°C do trouby, mezitím udělat nasucho pár topinek a oloupat česnek. Kosti ven, nechat vychladnout. Morek na očesnekovanou topinku, sůl, pepř. Lahoda. Topinky fakt nasucho, poněvadž morek je fakt mastný a s mastnou topinkou už by se to nedalo.

 

Sorry za upatlaný talíř a celkově neestetickou fotku.

post-3194-086776000 1360059431.jpg

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

m á s l o

_________________________

.. nemáte někdo zkušenost s výrobou domácího másla? .. starousedlík 500m ode mě má kravky.. tak jsem dostal ideu.. :) .. (čím jsem starší, tím mám praštěnější nápady) :bangin:

.. zajímalo by mě, jestli se dá na to koupit nějaký spotřebič..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

m á s l o

_________________________

.. nemáte někdo zkušenost s výrobou domácího másla? .. starousedlík 500m ode mě má kravky.. tak jsem dostal ideu.. :) .. (čím jsem starší, tím mám praštěnější nápady) :bangin:

.. zajímalo by mě, jestli se dá na to koupit nějaký spotřebič..

 

No nevím jestli Ti bude vyhovovat, je přece jen docela velká

 

 

http://www.kamir.cz/...ricka-salut-8-l

 

 

a ještě jedna ruční

 

http://www.driml-napajecky.cz/cz/mlekarstvi/maselnice/item-2012079.html

Upraveno uživatelem mondeo2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

m á s l o

_________________________

.. nemáte někdo zkušenost s výrobou domácího másla? .. starousedlík 500m ode mě má kravky.. tak jsem dostal ideu.. :) .. (čím jsem starší, tím mám praštěnější nápady) :bangin:

.. zajímalo by mě, jestli se dá na to koupit nějaký spotřebič..

kdysi dávno jsme to zkoušeli v takovém ručním šlehači na kliku. Celkem to šlo ale dá to patlání. Když je přísun levné suroviny, proč ne. Jogurty jsme si dělali dost dlouho, když byla možnost mít levně mlíko. Každopádně u toho másla platí dvojnásob to co u mlíka, že to opravdický od živý krávy nejdřív nebude nikomu chutnat. Nejsou v tom ti malí pomocníčci co zařídí aby to bylo správně vylepšený a taky to ručně neuděláš tak průmyslový. Budou v tom hrudky, zbytky podmáslí, zkrátka přírodní produkt. Taky v tom budou živé přirozené mléčné bakterie takže se to dřív zkazí a netrénovaný jedinec nejspíš ze začátku utrpí řídký případ s hustým běháním. Tady je celkem obsáhlý návod na první pokusy i s docela zábavným vysvětlením podstaty věci http://www.survivalman.cz/news/domaci-maslo-cesta-za-prvosurovinou/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím jestli Ti bude vyhovovat, je přece jen docela velká http://www.kamir.cz/...ricka-salut-8-la ještě jedna ručníhttp://www.driml-napajecky.cz/cz/mlekarstvi/maselnice/item-2012079.html

 

 

kdysi dávno jsme to zkoušeli v takovém ručním šlehači na kliku. Celkem to šlo ale dá to patlání. Když je přísun levné suroviny, proč ne. Jogurty jsme si dělali dost dlouho, když byla možnost mít levně mlíko. Každopádně u toho másla platí dvojnásob to co u mlíka, že to opravdický od živý krávy nejdřív nebude nikomu chutnat. Nejsou v tom ti malí pomocníčci co zařídí aby to bylo správně vylepšený a taky to ručně neuděláš tak průmyslový. Budou v tom hrudky, zbytky podmáslí, zkrátka přírodní produkt. Taky v tom budou živé přirozené mléčné bakterie takže se to dřív zkazí a netrénovaný jedinec nejspíš ze začátku utrpí řídký případ s hustým běháním. Tady je celkem obsáhlý návod na první pokusy i s docela zábavným vysvětlením podstaty věci http://www.survivalman.cz/news/domaci-maslo-cesta-za-prvosurovinou/

:) díky. zkusím to a hodím foto. (pokud teda nedostanu běh.vku)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...