Hasňa Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2015 To vypadá výborně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2015 Řízci Ondrášové. Na začátku to vypadalo na ostudný propadák (viz toho potrhance vpravo), ale nakonec to dobře dopadlo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2015 Dneska jen lehce krůtí krky pečené na víně a kořenové zelenince s chlebíčkem... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 14. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 kde se daj koupit? masíčko muselo být ultra měkoučké;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 14. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 kde se daj koupit? masíčko muselo být ultra měkoučké;-)Moty,já jsem je kupoval u nás v Penny na sídlišti, ale už je to nějakej čas, tak nevím.Mě vadilo, že se to strašně dlouho peklo a stejně to nebylo ono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 Krky mají skoro všude, určitě jakejkoliv obchoďák se slušnějším masným pultem. Já z nich ale vařím polívky, upéct mě to nikdy nenapadlo, protože obíračku moc nerad. Jen teda mě právě nepřijde, že by to potřebovalo moc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 14. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2015 Kluci, krky kupuju v Makru. Maj tam pékný macky, přes půl kila jeden. Mnoha pokusy se mi osvědčilo je púl hodinky předvařit s divokým kořením a pak zapékat pomalu hodinku na zelenině a spol. Změkne to tak, že se vlastně klasická obíračka nekoná, maso odpadne kompletne od kosti samo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Nic jsem nevařil, ale včera v Budějovicích trochu nakupoval, malá ukázka: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Přípravy na Silvestr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jimmy-Jimmy Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Nic jsem nevařil, ale včera v Budějovicích trochu nakupoval, malá ukázka:U Novaka to maji dobre. Čas od času kupuju v Ternu jejich pochoutky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franus Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Můžete mi říct, jak ty hermelíny nakládate, jak moc jsou zralé, když je dáváte do oleje a jak a kde je nechavate ulezet? Několikrát jsem to zkoušel, a než byl hermelín pěkně tekutý a uleželý, tak mně celý nálev zkysl (začal kvasit) a mám pocit že to vzniklo buď od cibule, nebo od těch sterilovaných papriček... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Já je dělal s cibulí, česnekem a sušenejma rajčatama. Celý je to zalitý slunečnicovým olejem. Budou do Silvestra na schodech z garáže do sklepa kde je kolem 14ti stupňů. Když nebudou zralé, tak je dám na pár dní do pokojevé teploty. Strašně dlouho jsem je nedělal, takže taky v podstatě nevím jak dopadnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franus Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Mně to zkvasilo i v lednici, tak jsem se zařekl, že už na to kašlu, ale jak vidím ty tvoje, tak jsem dostal na ně chuť a asi je zkusím ještě jednou naložit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Přípravy na Silvestr.Čteš mi myšlenky, před půl hodinou jsem řikal ženě, že už jsem dlouho nedělal nakládaný hermelín a pak otevřu Kulinárium... Vypadá to skvěle! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Nic jsem nevařil, ale včera v Budějovicích trochu nakupoval, malá ukázka:kamile dobry... ale kdybys chtel ochutnat uplnou spicku ... http://www.mauz-vyroba.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 K tem hermelinum - ja je nechavam vzdycky 3 dny zabrat pri pokojovce a potom soupnu na 14-20dni do lednice a nestalo se mi, ze by se nevyvedly Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 Já nevím, zda to něčemu pomáhá, ale já vždycky dám úplně nahoru 0,5 cm tlustou vrstvu olivového oleje. Ten v lednici ztuhne a vytvoří takový neproniknutelný špunt (má to podobnou konzistenci jako třeba ghí) a ještě se mi nestalo, že by zkvasily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 (upraveno) neco z internetu, mě ještě chutmá, když jsou v rozkrojeném hermelínu nasekané vlašské ořechy, ten ayvar mi přijde jako zajímavý nápad taky bude dobrota místo hermelínu použít blaťácké zlato, už i vyrábí z ořechy 4 porce Hermelín nakládejte dva až tři dny před konzumací (záleží také na momentální vyzrálosti sýrů), o víkendu na chatě pak překvapíte své hosty skvělým pokrmem. Doporučujeme používat ajvar (dostanete v oddělení hořčic a kečupů) jemný, ovšem kdo rád ostré, nechť zakoupí ajvar pikantní. Možná jsou praktická i menší balení hermelínů, zvažte sami, podle udatnosti strávníků. 4 ks hermelínu 4 lžíce ajvaru 4 cibule 6 stroužků česneku 8 beraních rohů 4 bobkové listy 12 kuliček nového koření slunečnicový olej 1. Hermelín rozkrájíme podélně napůl, potřeme lžící ajvaru a slepíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme najemno. 2. Do důkladně vyčištěných sklenic klademe vrstvu nakrájené cibule, česneku, kolečko hermelínu, kozí rohy, nové koření a bobkový list. Dále opakujeme se zbytkem surovin. Jakmile jsou všechny navršené, zalijeme olejem, uzavřeme, necháme 2?3 dny v lednici odležet. Upraveno 16. prosince 2015 uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2015 kamile dobry... ale kdybys chtel ochutnat uplnou spicku ... http://www.mauz-vyroba.cz Vypadá to zajímavě. Jen se obávám, že to do 3 na Hlubokou nestihnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2015 Díky za ten recept s ajvarem, toho bych se mohl "užrat" k čemukoliv, tak s hermelínem to hned vyzkouším Jinak komu to kvasí, tak to udělá cibule, jsou dvě možnosti - vynechat ji úplně nebo ji vynechat úplně.Není špatná i česneková varianta - hermelín na čtvrtky, do sklenice s drceným česnekem (hodně česneku),dle chuti pár chilli papriček, mletý pepř, zalít napůl evoo a obyč. olejem, a nechat pár dní uležet.Čerstvej chleba a paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se