Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Řízci Ondrášové. Na začátku to vypadalo na ostudný propadák (viz toho potrhance vpravo), ale nakonec to dobře dopadlo.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, krky kupuju v Makru. Maj tam pékný macky, přes půl kila jeden. Mnoha pokusy se mi osvědčilo je púl hodinky předvařit s divokým kořením a pak zapékat pomalu hodinku na zelenině a spol. Změkne to tak, že se vlastně klasická obíračka nekoná, maso odpadne kompletne od kosti samo.

Odkaz ke komentáři

Můžete mi říct, jak ty hermelíny nakládate, jak moc jsou zralé, když je dáváte do oleje a jak a kde je nechavate ulezet? Několikrát jsem to zkoušel, a než byl hermelín pěkně tekutý a uleželý, tak mně celý nálev zkysl (začal kvasit) a mám pocit že to vzniklo buď od cibule, nebo od těch sterilovaných papriček...

Odkaz ke komentáři

Já je dělal s cibulí, česnekem a sušenejma rajčatama. Celý je to zalitý slunečnicovým olejem. Budou do Silvestra na schodech z garáže do sklepa kde je kolem 14ti stupňů. Když nebudou zralé, tak je dám na pár dní do pokojevé teploty. Strašně dlouho jsem je nedělal, takže taky v podstatě nevím jak dopadnou.

Odkaz ke komentáři

neco z internetu, mě ještě chutmá, když jsou v rozkrojeném hermelínu nasekané vlašské ořechy, ten ayvar mi přijde jako zajímavý nápad

taky bude dobrota místo hermelínu použít blaťácké zlato, už i vyrábí z ořechy

4 porce

Hermelín nakládejte dva až tři dny před konzumací (záleží také na momentální vyzrálosti sýrů), o víkendu na chatě pak překvapíte své hosty skvělým pokrmem. Doporučujeme používat ajvar (dostanete v oddělení hořčic a kečupů) jemný, ovšem kdo rád ostré, nechť zakoupí ajvar pikantní. Možná jsou praktická i menší balení hermelínů, zvažte sami, podle udatnosti strávníků.

4 ks hermelínu

4 lžíce ajvaru

4 cibule

6 stroužků česneku

8 beraních rohů

4 bobkové listy

12 kuliček nového koření

slunečnicový olej

1. Hermelín rozkrájíme podélně napůl, potřeme lžící ajvaru a slepíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme najemno.

2. Do důkladně vyčištěných sklenic klademe vrstvu nakrájené cibule, česneku, kolečko hermelínu, kozí rohy, nové koření a bobkový list. Dále opakujeme se zbytkem surovin. Jakmile jsou všechny navršené, zalijeme olejem, uzavřeme, necháme 2?3 dny v lednici odležet.

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři

Díky za ten recept s ajvarem, toho bych se mohl "užrat" k čemukoliv, tak s hermelínem to hned vyzkouším :)

Jinak komu to kvasí, tak to udělá cibule, jsou dvě možnosti - vynechat ji úplně nebo ji vynechat úplně.
Není špatná i česneková varianta - hermelín na čtvrtky, do sklenice s drceným česnekem (hodně česneku),
dle chuti pár chilli papriček, mletý pepř, zalít napůl evoo a obyč. olejem, a nechat pár dní uležet.
Čerstvej chleba a paráda.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...