Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Ajvar je výborný i do guláše, omáček, pomazánek na topinky a pod. Každopádně je lepší lehce povareny, než syrový. Jeho použití jako třeba hořčice je doporučenihodne pouze podmíněně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, že nevynikne tak jeho chuť, jako když se povaří. Také jsem ho zkoušel k masu a uzenine a moc mne to nepřesvědčilo. Měl jsem origo ze Srbska. Ale každý to máme jinak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ajvar znám primárně z dovolených z Chorvatska, kde ho teda dávají snad ke všemu a tam jsem si na nej i navykl a když tam jedeme, tak jedna velká sklinka musí bezpodmínečně semnou domů :-)

Taky jsem ho tam vždycky dlabal jen "syrovej" a nikdy mě nenapadlo ho ještě povařit, budu to muset zkusit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem nakoupil cizrnu (už se koupe v lázni) a protože neměli tahini tak sem koupil sezam a dneska to všechno umíchám, domácí tahini nebude nic těžkýho, tak pak dám raport jak hummus dopadl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za recept na tahini i referenci budu rád, já posledně neměl ani sezam ani tahini, tak jsem to udělal bez něj a taky to šlo. Nicméně minulý týden drahá namočila cizrnu, že druhý den udělá hummus a nestihla to, takže jsem se do toho chtěl pustit až nějakých 36 hodin od namočení a to byl smrad, že to jeden nezažil. Zrychleným procesem to letělo do záchodu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do tohoto vlákna moc nepřispívám, ale dnes mi udělalo radost, že jsem si místo narozeninoveho dortu udělal jehněčí ramínko s rozmarynem, česnekem, naložené v hořčici. To se safranovou rýží a cibulovou omáčkou.

 

Než jsem to stihl vyfotit tak bylo po všem.

 

Tak všem dobrou chuť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do tohoto vlákna moc nepřispívám, ale dnes mi udělalo radost, že jsem si místo narozeninoveho dortu udělal jehněčí ramínko s rozmarynem, česnekem, naložené v hořčici. To se safranovou rýží a cibulovou omáčkou.

 

Než jsem to stihl vyfotit tak bylo po všem.

 

Tak všem dobrou chuť.

Ideální chlapi sobě. :-)

Každopádně vše nej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...