Rifik Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Rici: to vypadá luxusně! Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Rici-Pici Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 (upraveno) V 14. 10. 2017 v 11:33, Rifik napsal: Rici: to vypadá luxusně! Sent from my iPhone using Tapatalk ProA jak to chutna, uplna bomba, jen priprava je dlouha :-) Upraveno 14. října 2017 uživatelem Rici-Pici
tommas4 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 V 12. 10. 2017 v 20:55, Bob napsal: Jak ten bucek dopadl?Cervena se musi hlidat aby se nerozvarila naprosto fantasticky, bůček teda z 90% snědla paní "já tlustý nejím a bůček už vůbec ne",společně s dítětem "fuj to je tlustý to jíst nebudu" . . . sfoukli to teplý než jsem se stačil ohlídnout a čočka se osvědčila, tu červenou mám rád že zůstane na skus a nerozblemtá se, stačilo jí 10 minut,dal jsem tam jen víno na závěr jsem do ní zamíchal trošku výpeku z toho bůčku . . . . tvl, paráda . . .
Sphinxx Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Mistři, poradí někdo, jak udělat dobrého hamburgera z trhaného hovězího, napadá mě hovězí z krku? Na netu je to vetšinou z krkovice, což mi moc nejde pod nos. Případně uvítám nějaký tip. Díky.
tommas4 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Přední kližku na to kup, kdyžtak klasicky hovězí přední, spíše tučnější kousek.Maso musí být pár dní / nejlíp týdnů odležené, když vezmeš kousek někde v marketutak bude den / dva po porážce a bude jak podrážka. Docela funguje makro a to jejichvakuované maso, tam vidíš kdy bylo zabaleno - kup to nejstarší co najdeš. Jako vážně,hovězí potřebuje odležet delší dobu.Okořenit (smíchej chilli, paprika, oregáno, koriandr (mletý), sůl, pepř a obal v tom maso),opeč ho v hrnci naprudko, vyndej z hrnce.Do toho hrnce dej nadrobno cibuli a česnek, nech podusit dozlatova, nalej tam pomerančový juice a vymačkej do toho citrón.Přidej plechovku loupaných rajčat, maso, dolej vodou / vývarem, maso aby bylonapůl podnořené.Až to začne vařit tak to stáhni jen ať se to pomalinku dusí tak tři hodiny, sundej poklicia nech ještě půl hodiny / hodinu až je maso měkké že se skoro rozpadá.Nebo to dej tak na 150 stupňů do trouby (přikryté) na pár hodin, taky to jde.Maso roztrháš dvěma vidličkama, tu omáčku projeď ponorným mixérem a nech ji chvílivařit až se zredukuje na hustotu jakou chceš. Maso zalej troškou omáčky a to je celé.Co mi zbyde omáčka tak ji svařím úplně nahusto až je jak kečup a podávám to k tomu,ale bacha, to už se musí míchat.No a foto výsledku si prohlídneme tady že ano
Sphinxx Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky!
JaRooN Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Kluci, nemáte někdo volnou kartu do Makra? Pár let jsem ji měl a ani jsem si neuvědomil, jak jsem si na to zvykl...
Maxel Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 (upraveno) V 16. 10. 2017 v 7:13, Sphinxx napsal: Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky! Tak na to nakup a já Ti to připravim... Ne vážně, buď kližku nebo bych zůstal u vepřové krkovičky jako pulled pork, je to vážně skvělé!Zrovna se na podobný recept chystám, jen nakonec to nebudu trhat, ale krájet na tenké plátky. Upraveno 16. října 2017 uživatelem Maxel
Maxel Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 (upraveno) Což mě přivedlo na myšlenku, kterou mam v hlavě už nějakou dobu... Jelikož fakt rád vařim, ale doma jsme dva a půl strávníka (a to já toho půlku ani nejim, jak to vařim), tzn. neni moc pro koho, napadla mě myšlenka - nabídnout své služby ctěnému publiku. Kdybyste někdo chtěli ochutnat něco, na co si sami v kuchyni netroufáte, napište SZ a zkusíme to třeba nějak vymyslet. Primárně asi pro pražáky, ale na Jih jezdím taky docela často Upraveno 16. října 2017 uživatelem Maxel
Tondaa73 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 V 16. 10. 2017 v 9:23, Maxel napsal: ..... nakonec to nebudu trhat, ale krájet na tenké plátky.Máš recht...já ho měl jednou k obědu v hospodě...na chuť výborný, ale to divadlo. Po zmáčknutí burgeru jsem měl ty kousky hovězího všude.
Maxel Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 V 16. 10. 2017 v 9:28, Tondaa73 napsal: Máš recht...já ho měl jednou k obědu v hospodě...na chuť výborný, ale to divadlo. Po zmáčknutí burgeru jsem měl ty kousky hovězího všude. Vono tohle se stane s většinou dobře napěchovanejch burgerů. Proto si taky burgery dělám častěji doma sám, nikdo na mě nečumí a ten bordel kolem toho pak uklidí žena...
Moty Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 (upraveno) A.D trhanej burger Jak pise Tomáš, nejlepsi je klizka, kdyz mas vakuovany maso, tak ho klidne nech jeste 2 týdny v lednicce, neni potřeba se bát překročení doby trvanlivosti. Muj oblíbeny je v BBQ omáčce dle Kublanky, pod maso dam jen ledový salát a s krupavou houskou je to špica tažená kližka v BBQ.docxNačítání informací Upraveno 16. října 2017 uživatelem Moty
Sphinxx Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Kluci díky moc! Po vašem doporučení půjdu do kližky. Až budu u PC, mrknu na všechny recepty pořádně. Maxel: Radku Tvoje nabídka mě zaujala, prodiskutuji doma a kdybych si nevěděl rady, napíšu. Díky. Moty: vypadá to luxusně!
Maxel Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Jasně, kdyžtak se ozvi a nějak to domluvíme.
Tittus Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 V 16. 10. 2017 v 7:13, Sphinxx napsal: Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky! Večer ti doma ofotím recept a pošlu ti ho, je to jednoduchý jak žebřík a skoro žádná práce.
vwtyp11 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 V 16. 10. 2017 v 9:27, Maxel napsal: Což mě přivedlo na myšlenku, kterou mam v hlavě už nějakou dobu... Jelikož fakt rád vařim, ale doma jsme dva a půl strávníka (a to já toho půlku ani nejim, jak to vařim), tzn. neni moc pro koho, napadla mě myšlenka - nabídnout své služby ctěnému publiku. Kdybyste někdo chtěli ochutnat něco, na co si sami v kuchyni netroufáte, napište SZ a zkusíme to třeba nějak vymyslet. Primárně asi pro pražáky, ale na Jih jezdím taky docela často Doma jsi to konzultoval? )
Mareka01 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 @ Maxel: tak s touto nabídkou (a při vzpomínce na sraz v Jeseníkách) můžeš od zítřka bydlet u nás.Ale je to hodně daleko na severovýchodě.....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se