Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 14. 10. 2017 v 11:33, Rifik napsal:

Rici: to vypadá luxusně!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

A jak to chutna, uplna bomba, jen priprava je dlouha :-) Upraveno uživatelem Rici-Pici
Odesláno
  V 12. 10. 2017 v 20:55, Bob napsal:

Jak ten bucek dopadl?

Cervena se musi hlidat aby se nerozvarila

 

naprosto fantasticky, bůček teda z 90% snědla paní "já tlustý nejím a bůček už vůbec ne",

společně s dítětem "fuj to je tlustý to jíst nebudu" . . . sfoukli to teplý než jsem se stačil ohlídnout :D

a čočka se osvědčila, tu červenou mám rád že zůstane na skus a nerozblemtá se, stačilo jí 10 minut,

dal jsem tam jen víno :) na závěr jsem do ní zamíchal trošku výpeku z toho bůčku . . . . tvl, paráda . . .  

Odesláno

Mistři, poradí někdo, jak udělat dobrého hamburgera z trhaného hovězího, napadá mě hovězí z krku? Na netu je to vetšinou z krkovice, což mi moc nejde pod nos. Případně uvítám nějaký tip. Díky.

Odesláno

Přední kližku na to kup, kdyžtak klasicky hovězí přední, spíše tučnější kousek.
Maso musí být pár dní / nejlíp týdnů odležené, když vezmeš kousek někde v marketu
tak bude den / dva po porážce a bude jak podrážka. Docela funguje makro a to jejich
vakuované maso, tam vidíš kdy bylo zabaleno - kup to nejstarší co najdeš. Jako vážně,
hovězí potřebuje odležet delší dobu.

Okořenit (smíchej chilli, paprika, oregáno, koriandr (mletý), sůl, pepř a obal v tom maso),
opeč ho v hrnci naprudko, vyndej z hrnce.

Do toho hrnce dej nadrobno cibuli a česnek, nech podusit dozlatova, 
nalej tam pomerančový juice a vymačkej do toho citrón.
Přidej plechovku loupaných rajčat, maso, dolej vodou / vývarem, maso aby bylo
napůl podnořené.
Až to začne vařit tak to stáhni jen ať se to pomalinku dusí tak tři hodiny, sundej poklici

a nech ještě půl hodiny / hodinu až je maso měkké že se skoro rozpadá.
Nebo to dej tak na 150 stupňů do trouby (přikryté) na pár hodin, taky to jde.


Maso roztrháš dvěma vidličkama, tu omáčku projeď ponorným mixérem a nech ji chvíli
vařit až se zredukuje na hustotu jakou chceš. Maso zalej troškou omáčky a to je celé.
Co mi zbyde omáčka tak ji svařím úplně nahusto až je jak kečup a podávám to k tomu,
ale bacha, to už se musí míchat.

No a foto výsledku si prohlídneme tady že ano :)

Odesláno

Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace :) a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky!

Odesláno (upraveno)
  V 16. 10. 2017 v 7:13, Sphinxx napsal:

Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace :) a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky!

 

Tak na to nakup a já Ti to připravim... ;)

 

Ne vážně, buď kližku nebo bych zůstal u vepřové krkovičky jako pulled pork, je to vážně skvělé!

Zrovna se na podobný recept chystám, jen nakonec to nebudu trhat, ale krájet na tenké plátky.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Což mě přivedlo na myšlenku, kterou mam v hlavě už nějakou dobu...

 

Jelikož fakt rád vařim, ale doma jsme dva a půl strávníka (a to já toho půlku ani nejim, jak to vařim), tzn. neni moc pro koho, napadla mě myšlenka - nabídnout své služby ctěnému publiku.

 

Kdybyste někdo chtěli ochutnat něco, na co si sami v kuchyni netroufáte, napište SZ a zkusíme to třeba nějak vymyslet. Primárně asi pro pražáky, ale na Jih jezdím taky docela často :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno
  V 16. 10. 2017 v 9:23, Maxel napsal:

..... nakonec to nebudu trhat, ale krájet na tenké plátky.

Máš recht...já ho měl jednou k obědu v hospodě...na chuť výborný, ale to divadlo. Po zmáčknutí burgeru jsem měl ty kousky hovězího všude.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odesláno
  V 16. 10. 2017 v 9:28, Tondaa73 napsal:

Máš recht...já ho měl jednou k obědu v hospodě...na chuť výborný, ale to divadlo. Po zmáčknutí burgeru jsem měl ty kousky hovězího všude.  :lol2:  :lol2: 

:lol2:

 

Vono tohle se stane s většinou dobře napěchovanejch burgerů. Proto si taky burgery dělám častěji doma sám, nikdo na mě nečumí a ten bordel kolem toho pak uklidí žena... :D

Odesláno (upraveno)

A.D trhanej burger Jak pise Tomáš, nejlepsi je klizka, kdyz mas vakuovany maso, tak ho klidne nech jeste 2 týdny v lednicce, neni potřeba se bát překročení doby trvanlivosti.

 

Muj oblíbeny je v BBQ omáčce dle Kublanky, pod maso dam jen ledový salát a s krupavou houskou je to špica

ebe639d5893f314a3171b947798b6a5a.jpg

 

tažená kližka v BBQ.docxNačítání informací

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno

Kluci díky moc! Po vašem doporučení půjdu do kližky. Až budu u PC, mrknu na všechny recepty pořádně.

 

Maxel: Radku Tvoje nabídka mě zaujala, prodiskutuji doma a kdybych si nevěděl rady, napíšu. Díky.

 

Moty: vypadá to luxusně!

Odesláno
  V 16. 10. 2017 v 7:13, Sphinxx napsal:

Tome, je to na mě dost náročný, ale doma proběhne konzultace :) a pokud se povede, foto bude, to je jasný. Jinak nakupuji maso primárně v Globusu, ale v tom Makru zkusím taky pohledat, na tyhle specialitky jsou odborníci. Díky!

 

Večer ti doma ofotím recept a pošlu ti ho, je to jednoduchý jak žebřík a skoro žádná práce. :) 

Odesláno
  V 16. 10. 2017 v 9:27, Maxel napsal:

Což mě přivedlo na myšlenku, kterou mam v hlavě už nějakou dobu...

 

Jelikož fakt rád vařim, ale doma jsme dva a půl strávníka (a to já toho půlku ani nejim, jak to vařim), tzn. neni moc pro koho, napadla mě myšlenka - nabídnout své služby ctěnému publiku.

 

Kdybyste někdo chtěli ochutnat něco, na co si sami v kuchyni netroufáte, napište SZ a zkusíme to třeba nějak vymyslet. Primárně asi pro pražáky, ale na Jih jezdím taky docela často :)

Doma jsi to konzultoval? :))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...