Maxel Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 (upraveno) Sichr, je to celkem simpl Do rendlíku jsem nalil jednu 33% smetanu a mírně zahřál. Potom tam šla plechovka karamelizovaného a plechovka klasického Salka. Tři sáčky vanilkového cukru ; nebo obyč.cukr a vyškrábnout jeden vanilkový lusk (neměl sem). Všechno spolu chvíli zahřívat (ne vařit!), aby se spojilo. Potom plechovka kokosového mléka a tak dvě deci mléka klasického. Ještě chvíli nechat na plotně, potom odstavit a nechat zchladnout. Todle je základ. Bylo ho kolem litru. Pak jsem vzal mixér a nalil do něj cca polovinu základu. Začal mixovat a postupně přiléval rum. No a pak už je potřeba jen ochutnávat a buď dolévat rum nebo mléko, podle toho jak to chceš silný. Voala. Vanilkový pudink je tam volitelně. My máme likér raději tekutější, proto jsem nakonec nedával. Kdo by chtěl spíš hustší konzistenci ala ?vaječňák?, udělá klasickej pudink v cca dvě-tři deci mléka a ten pak při mixování nadávkuje do likéru. Upraveno 22. prosince 2018 uživatelem Maxel
honza71 Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 (upraveno) Lahvi se nenechte zmast. Je tam home made old school vajecnak. Mleko, prava vanilka, zloutky, cukr, rum a (ne old school) vanilkova vodka Upraveno 22. prosince 2018 uživatelem honza71
RomanP Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Dělám podobnej, jako Honza. Dřív jsem laboroval, ale tohle mi přijde nejlepší. 2x pixla Salko, 2x zahuštěné mléko, 1x vanilkový lusk, asi 4 žloutky, 0,5l rumu. Cukr nedávám vůbec, ty dvě Salka jsou akorát.Nemám rád ten hustej.
Zlý Jabko Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Zlý Jabko a měl bys fotku? A jak to chutná, dá se to srovnat s tim kupovanym? (za který fakt nechci platit ten nesmysl)Ač je to blbý, fotku nemám. Na telefonu foťák nevedu a přístroj k tomu určený je v opravě Vypadá to jako hodně tmavočervený vyschlý hovězí, nic moc na pokoukání. Co se chuti týče, je to nářez. Nejblíž je tomu asi Indiana jerky original, na kterým jsem tuhle pochutinu objevil a je asi moje nejoblíbenější. Všehovšudy to bylo až primitivní udělat. Následoval jsem tenhle návod, kde je výsledek dost podobný tomu, ke kterýmu jsem dospěl i já: http://larp-navody.cz/susene-maso/ Nerozpakoval jsem se použít sušený česnek a cibuli, nejsem pravověrnej antiéčkař (zvlášť když už je tam worchester se sojovkou). Uvažuju už teď nad zázvorovou variací, kdy použiju mletý zázvor místo papriky. Může to být fajn.
lloffass Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Já to nedávno taky zkoušel, recept velmi podobný, drobné odchylky v marinádě, ale nic zásadního. Usušil jsem kilo hovězího a kilo vepřového. Bylo to skvělé a za 3 dny sežrané.
mAra_ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 (upraveno) Jaké na to sušení používáte maso? Že bych něco spáchal na silvestra... Upraveno 22. prosince 2018 uživatelem mAra_
Moty Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Sorry Radku, ale s tím salkem to musí bejt sladký jak prdel a přijde mi to maličko jako když pejsek s kočičkou dělali dort
lloffass Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Jaké na to sušení používáte maso? Že bych něco spáchal na silvestra...Hovězí jsem měl falešnou svíčkovou a vepřovou kýtu. Obecně vzato něco libového, kde je co nejméně tuku. Ten tuk se nevysuší, kape z toho a asi by to mohlo mít negativní vliv na trvanlivost. I když ta je celkem mizerná, vzhledem k rychlosti, jakou to u nás zmizelo, se nebojím, že by se cokoliv stihlo zkazit.
montemar Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 pomalu vareny hovezi jazyk s jemnou kasi ze zluteho hrachu, coleslaw z mrkve, roudenskeho zeli, celeru a korenove petrzele..
honza71 Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Dělám podobnej, jako Honza. Dřív jsem laboroval, ale tohle mi přijde nejlepší. 2x pixla Salko, 2x zahuštěné mléko, 1x vanilkový lusk, asi 4 žloutky, 0,5l rumu. Cukr nedávám vůbec, ty dvě Salka jsou akorát.Nemám rád ten hustej.Pokud je to na me, tak mi prave delame bez tech salk, pudinku atd. Proto pisu old school. Jenom mleko a povarit v nem zloutky, opravdovou vanilku (ne nahrazku), cukr a pak nejakej ten alkohol podle chuti
pebe Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Stále lehce než to vypukne;-) koule z uzenýho tofu, mrkve a ovesnych vloček na rajčatový salse s zampikama a salotkou, jasminka, bazalka a top! to vypadá pěkně, bude recepis?
mAra_ Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Hovězí jsem měl falešnou svíčkovou a vepřovou kýtu. Obecně vzato něco libového, kde je co nejméně tuku. Ten tuk se nevysuší, kape z toho a asi by to mohlo mít negativní vliv na trvanlivost. I když ta je celkem mizerná, vzhledem k rychlosti, jakou to u nás zmizelo, se nebojím, že by se cokoliv stihlo zkazit.Díky. No uvidím. Zkusím to na silvestra vytvořit.
tikzot Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 pomalu vareny hovezi jazyk s jemnou kasi ze zluteho hrachu, coleslaw z mrkve, roudenskeho zeli, celeru a korenove petrzele..Pecka! Jazyk miluju a dlouho sem ho nemel, posledne sem delal karpáčo z hovězího a perfektní!
tikzot Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 to vypadá pěkně, bude recepis?Jasnacka;-)Easy a rychly! Myslim ze misto tofu muze bejt klido mozzarella nebo jinej syr, ale to uzeny tofu tomu da dobrej smak.
jacob Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Manželka dnes poprvé dělala doma chobotnici. Veliká dobrota :-). Srovnatelné třeba s Bruxx kdo znáte.
tikzot Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Perfektní a načinčaný fakt jak v bruxx;-) ono je to valstne dost easy jidlo kdyz mas dobrou surovinu, uvaris, ogrilujes a tadá a výsledek mega;-)) a co k tomu je za to pyré nebo co to je, dýně s nečím? Dik
Zlý Jabko Odesláno 22. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2018 Jaké na to sušení používáte maso? Že bych něco spáchal na silvestra...Já vzal hovězí zadní, pak je doporučovaná ta falešná svíce, ale myslím, že hrudí by šlo taky. Když se z toho dělá pastrami...
Hasňa Odesláno 23. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2018 Včera jsem upekl francouzské kuře na zelenině. Výjimečně se povedlo, ale zapomněl jsem fotit. Takže nic. No a teď nabíhám s mamkou na dva kapry a pět hlav, ale ruce budou mobilu nezpůsobilé, takže zase nic. Konec hlášení.
jacob Odesláno 23. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2018 Perfektní a načinčaný fakt jak v bruxx;-) ono je to valstne dost easy jidlo kdyz mas dobrou surovinu, uvaris, ogrilujes a tadá a výsledek mega;-)) a co k tomu je za to pyré nebo co to je, dýně s nečím? DikJo, chobotnice čerstvé z Makra a jsou super. Jinak příloha jsou batáty s červenou cibulí. K tomu už jen salát převážně z polníčku. Velikou bombu nám doporučil ten týpek od pultu z rybama. Je to "emulze" z rybízu a balsamica. Takto ochucený salát je s chobotnicema famózní :-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se