Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja pouzivam takovy ten ?zvonecek? na bylinky. Vypada to podobne jak sitko na caj. Nemusim pak lovit po hrnci bylinky. Konkretne u rozmarynu to nesnasim. Ty jehlicky ve zradle

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Rozmarýn dávám k bramborám, když je peču v troubě - úžasně pak voněj. Jo a taky ho dáváme do receptu, kdy se do alobalu zabalí kousky masa (krůtí), brambory, zelenina a citron a peče se to. Ale nemůžu si vzpomenout, jestli to má nějakej název :-)

Odesláno

Tak ještě restauracecantina.cz Tam jsem tedy už tak dva roky nebyl,ale tehdy to bylo moc fajn

Moc děkuji za tip!

Už tady sedíme a čekáme na hlavní jídlo. Zatím dobrý ;)

Odesláno

Sichr. Je to takový samodomo, ale docela se ujal. Základ je bílej jogurt (řeckej), mascarpone, majonéza - vše 1/3 objemu. Dobře promíchat, sůl/pepř (bílej, mletej). Vejce natvrdo - vařim 8min., žloutek zůstane vláčnej. Krájení je na každém, kdo jak má rád strukturu. Já krájím na osminky - dvakrát podél, jednou napříč. Opatrně zamíchat do základu, aby z toho nebyla fašírka. A toť vše. Někdy dávam jednu šalotku a dvě kys.okurky najemno, ale spíš ne. Keep it simple.

Na ozdobu je taky hafo možností. Od výše na obr. - jarní cibulka, chilli a klíčky ; ale co funguje taky skvěle je křupavá cibulka, taková ta ala Ikea nebo americký tejdny Lidl.

Odesláno

Červenou variantu lepenice jsem ještě nejed/neviděl - vypadá pěkně... U nás dneska špagety Carbonara (tak trochu della Casa). Když už jsme u toho prasení :-)

post-54393-0-21146700-1549371271_thumb.jpg

Odesláno

Tak ještě restauracecantina.cz Tam jsem tedy už tak dva roky nebyl,ale tehdy to bylo moc fajn

Párkrát jsem byl v Cantina v Praze na karmelitské a vždycky supr.

Taky jsem vždycky chodil do Cantiny, ale musím říct, že za poslední 2 roky už je to jiný a je to hodně "počeštěný" Mexiko. Za mě doporučím Agave u Staromáku (super!) nebo Las Adelitas (ne v Lucemburský, zbytek jo).

Odesláno (upraveno)

@lepenice/jitrnice: Nebylo to pro mě, drahá si todle poručí tak jednou za 2-3 roky, ale prasárna je to slušná. Červený zelí taky prvně a prej to bylo zupergut.

Dneska taky těstoviny, a krevety - aka asijské smažené krevety se zázvorem a rýžové nudle.

Pro pány na talíři zdobeno chilli, a málem mi to servalo fusekle. Jízda.

cc2c46c92d0c122c40b1aed393332701.jpg

6acaf919994a41650a69c30cdba72907.jpg

61188b4f5bdd56a2101099ebc013580b.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Já jsem asi (asi určitě) stará škola, ale na jitrnici či lepenici nic zásadně špatného nevidim. Není-li konzumována v 11 večer, každý den :-)

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Já jsem asi (asi určitě) stará škola, ale na jitrnici či lepenici nic zásadně špatného nevidim. Není-li konzumována v 11 večer, každý den :-)

Já teda vůbec netuším, kde mám žlučník ale myslím, že bych ho těma dvouma jitrnicema, lepenicej a decákem tuku aktivoval úplně spolehlivě. Kurva Maxik to k tomu nemůžeš hodit aspoň řekvičku? :D

Upraveno uživatelem Zmizík

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...