Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V tomto vlákně mám za poslední dobu docela deficit, tak přidávám dnešní oběd:

 

uzená selečí kýta dopečená v troubě a sežraná s červeným zelím (v Tescu neměli bílé!) a houskovým knedlíkem

 

post-5108-048811400 1311418446.jpg

 

Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá. Tak jsem zbytek hodil na černé pivo a bylinky - saturejka, majoránka, tymián - aby druhá vlna byla pikantnější :-)

Pokud má někdo nějakou použitelnou zkušenost, jak napříště uzenou selečí kýtu chuťově vylepšit, tak sem s ní!

 

post-5108-080028800 1311418454.jpg

 

no a pak už jen zbytek pro psa :-)

 

post-5108-033961200 1311418456.jpg

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá.

 

To je právě ono. Chce to zajít někam k mistru uzenáři na vesnici, nebo prostě domácí uzené, tyhle hypermarketový stojej za prd.

 

 

Ale abych jenom neplkal.

 

Kdysi jsem tady postoval uzené na cibulce

post-8501-067461900 1311419835.jpg

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Několik ukázek z očekávané sklizně chili. Na těch prvních dvou obrázcích je chilli Jamaican Yellow - jako jediné má úžasné meruňkové aroma /ostrost 100.000 - 300.000 SHU, tedy střední/. Dále Habanero, Trinidad Scorpion /nebo Scotch Bonnett/, Jolokia, Jalapeňo ....

post-277-005366500 1311706023.jpg

post-277-051696000 1311706030.jpg

post-277-008311100 1311706037.jpg

post-277-019824300 1311706048.jpg

post-277-032404900 1311706063.jpg

post-277-009027100 1311706071.jpg

post-277-089664100 1311706075.jpg

post-277-021956000 1311706081.jpg

post-277-055287800 1311706086.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na druhým snímku je s vysokou pravděpodobností Jalapeňo /tak kolem 6.000 SHU/, na následujícím a posledním asi Jamaican, buď červený, nebo žlutý /100.000-300.000 SHU/. Až dozraje, tak budeme chytřejší. Co je mezi tím, zatím netuším. To je to riziko nákupu semen. Já taky pravidelně dostávám místo novinek "cosi". Kdes to kupoval?

Připojuju dnešní fotku chili Jamican Yellow /zraje skoro před očima/.

Edit.: ta ruka není moje :-)

post-277-050327600 1311792686.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla :)

 

Spaghetti alle vongole před

post-3584-070167800 1312122390.jpg

na talíři

post-3584-041413300 1312122410.jpg

Fiori di Zucca před

post-3584-068471500 1312122422.jpg

smažené

post-3584-006139400 1312122431.jpg

cuťovka Peperoni arrostini

post-3584-040971700 1312122437.jpg

Lasagne

post-3584-097939100 1312122449.jpg

klobásky na název si nevzpomenu

post-3584-070391900 1312122481.jpg

penne all'arabiata

post-3584-024149100 1312122459.jpg

ňáký vrtule

post-3584-012475600 1312123298.jpg

grilované lilky, cukety, cibule

post-3584-054216200 1312122526.jpg

ňáká pesce

post-3584-067054600 1312122473.jpg

Bruschetta

post-3584-010081100 1312122500.jpg

ńáký primi piati neboli předkrmy, v popředí smažený salát radicchio... úžasné

post-3584-074759200 1312122511.jpg

ještě

post-3584-078685000 1312122544.jpg

ještě

post-3584-034520400 1312122517.jpg

a ňáký zákulisí...

post-3584-068486600 1312122488.jpg

jedno pomodoro

post-3584-004207200 1312123480.jpg

už fakt nebudu...

post-3584-013197300 1312123489.jpg

nějak mě to zmohlo...

post-3584-086169100 1312123499.jpg

Upraveno uživatelem tombed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na střídačku moje dnes už poloitalská ségra a její italský muž.

 

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :) Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :)

 

Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... :cheff:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... :cheff:

 

Já bych měl bejt v Tropei (taky nevím, jak to skloňovat) cca od 27.9. do 1.10. A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo :D ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :) Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele.

 

já ty cuketové květy měl letos taky poprvé, jejich absence na českém trhu a v itálii na roční období z nich činí nadpozemskou manu :), jo a Tvé gurmetské chuti by neměl uniknout tohle, jen nechápu proč vánoční, v Itálii to tak není...

http://pod-poklickou.gastronews.cz/smazene_radicchio_-_vanocni_priloha__-8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla :)

 

Zabte ho! Takový chutě nám tady dělat. Ty cuketový květy jsem ještě nejedl, jak to chutná? Kalifx by se taky mohl podělit...

 

A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo :D ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží...

Já bych prosil vzorek na ochutnání.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Italská kuchyně, ham ham :smile_anim:

 

Právě jsem dodělal něco, co se asi nedá lokalizovat, ale je to moc dobrý a pro řepomily nezávadný. Zapečený květák s brokolicí:

 

Uvařený květák a brokolice, brokolici ke květáku přidat déle, je rychleji hotová. Rozebrat na růžičky, promíchat s cibulí, navrstvit do formy, prosypávat strouhaným sýrem (dle chuti, Niva, parmazán, Eidam, jak je libo). Zalít vejci rozkrvdlanými v troše mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek. Navrch sýr a zapéct napomalo, na závěr přidat kvůli barvě. Konzumujeme po vychladnutí, luxusní vychytávka je porce obalit v klasickém trojobalu a osmažit na másle nebo oliváči. Vůbec to není tak hnusný, jak by suroviny napovídaly :) Na zapití suché bílé, příloha CZ pečivo nebo brambory.

 

post-11430-084023400 1312134280.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...