brett Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 (upraveno) V tomto vlákně mám za poslední dobu docela deficit, tak přidávám dnešní oběd: uzená selečí kýta dopečená v troubě a sežraná s červeným zelím (v Tescu neměli bílé!) a houskovým knedlíkem Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá. Tak jsem zbytek hodil na černé pivo a bylinky - saturejka, majoránka, tymián - aby druhá vlna byla pikantnější :-)Pokud má někdo nějakou použitelnou zkušenost, jak napříště uzenou selečí kýtu chuťově vylepšit, tak sem s ní! no a pak už jen zbytek pro psa :-) Upraveno 23. července 2011 uživatelem brett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 (upraveno) Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá. To je právě ono. Chce to zajít někam k mistru uzenáři na vesnici, nebo prostě domácí uzené, tyhle hypermarketový stojej za prd. Ale abych jenom neplkal. Kdysi jsem tady postoval uzené na cibulce Upraveno 23. července 2011 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 brett: řepomil se pobleje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 brett: řepomil se pobleje No možná ještě dostane žaludeční koliku,ale ty fotky stojej za to,málem jsem sežral monitor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 teď jsem otevřela knížku Toma Robbinse a tam na druhý stránce stojí: Staré ukrajinské přísloví praví- Příběh,který začíná řepou,končí ďáblem. :-)To uzený je nádherný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 To jo, ale tu rychlosůl, kterou používaj, by bylo třeba něčím "přerazit". Což takhle utřít česnek se solí a .......? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2011 Několik ukázek z očekávané sklizně chili. Na těch prvních dvou obrázcích je chilli Jamaican Yellow - jako jediné má úžasné meruňkové aroma /ostrost 100.000 - 300.000 SHU, tedy střední/. Dále Habanero, Trinidad Scorpion /nebo Scotch Bonnett/, Jolokia, Jalapeňo .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 Tak to vypada, ze jsem opet dostal uplne jina semena nez jsem chtel. Jedine pozitivum je, ze z peti druhu semen mam pet ruznych plodu. Poradi nekdo co mi to vlastne roste? Jinak jsem zvedavej jestli mi to letos vubec v tomhle pocasi dozraje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2011 (upraveno) Na druhým snímku je s vysokou pravděpodobností Jalapeňo /tak kolem 6.000 SHU/, na následujícím a posledním asi Jamaican, buď červený, nebo žlutý /100.000-300.000 SHU/. Až dozraje, tak budeme chytřejší. Co je mezi tím, zatím netuším. To je to riziko nákupu semen. Já taky pravidelně dostávám místo novinek "cosi". Kdes to kupoval?Připojuju dnešní fotku chili Jamican Yellow /zraje skoro před očima/.Edit.: ta ruka není moje :-) Upraveno 27. července 2011 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 (upraveno) přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla Spaghetti alle vongole předna talířiFiori di Zucca předsmaženécuťovka Peperoni arrostiniLasagneklobásky na název si nevzpomenupenne all'arabiataňáký vrtulegrilované lilky, cukety, cibuleňáká pesceBruschettańáký primi piati neboli předkrmy, v popředí smažený salát radicchio... úžasnéještěještěa ňáký zákulisí...jedno pomodorouž fakt nebudu...nějak mě to zmohlo... Upraveno 31. července 2011 uživatelem tombed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Tome, kdo byl ten zázračný kuchař? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Na střídačku moje dnes už poloitalská ségra a její italský muž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 sem tam zahledl ty spagety tak sem na ne dostal desnou chut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Na střídačku moje dnes už poloitalská ségra a její italský muž. Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Já byl jednou v Římě a dal sem si tam pečený kuře s bramborem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 31. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... Já bych měl bejt v Tropei (taky nevím, jak to skloňovat) cca od 27.9. do 1.10. A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele. já ty cuketové květy měl letos taky poprvé, jejich absence na českém trhu a v itálii na roční období z nich činí nadpozemskou manu , jo a Tvé gurmetské chuti by neměl uniknout tohle, jen nechápu proč vánoční, v Itálii to tak není... http://pod-poklickou.gastronews.cz/smazene_radicchio_-_vanocni_priloha__-8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla Zabte ho! Takový chutě nám tady dělat. Ty cuketový květy jsem ještě nejedl, jak to chutná? Kalifx by se taky mohl podělit... A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží...Já bych prosil vzorek na ochutnání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 31. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2011 Italská kuchyně, ham ham Právě jsem dodělal něco, co se asi nedá lokalizovat, ale je to moc dobrý a pro řepomily nezávadný. Zapečený květák s brokolicí: Uvařený květák a brokolice, brokolici ke květáku přidat déle, je rychleji hotová. Rozebrat na růžičky, promíchat s cibulí, navrstvit do formy, prosypávat strouhaným sýrem (dle chuti, Niva, parmazán, Eidam, jak je libo). Zalít vejci rozkrvdlanými v troše mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek. Navrch sýr a zapéct napomalo, na závěr přidat kvůli barvě. Konzumujeme po vychladnutí, luxusní vychytávka je porce obalit v klasickém trojobalu a osmažit na másle nebo oliváči. Vůbec to není tak hnusný, jak by suroviny napovídaly Na zapití suché bílé, příloha CZ pečivo nebo brambory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se