Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V tomto vlákně mám za poslední dobu docela deficit, tak přidávám dnešní oběd:

 

uzená selečí kýta dopečená v troubě a sežraná s červeným zelím (v Tescu neměli bílé!) a houskovým knedlíkem

 

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

 

Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá. Tak jsem zbytek hodil na černé pivo a bylinky - saturejka, majoránka, tymián - aby druhá vlna byla pikantnější :-)

Pokud má někdo nějakou použitelnou zkušenost, jak napříště uzenou selečí kýtu chuťově vylepšit, tak sem s ní!

 

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

 

no a pak už jen zbytek pro psa :-)

 

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebylo to špatné, ale přece jen tak trochu nuda, jak už dnešní kupované uzené bývá.

 

To je právě ono. Chce to zajít někam k mistru uzenáři na vesnici, nebo prostě domácí uzené, tyhle hypermarketový stojej za prd.

 

 

Ale abych jenom neplkal.

 

Kdysi jsem tady postoval uzené na cibulce

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Několik ukázek z očekávané sklizně chili. Na těch prvních dvou obrázcích je chilli Jamaican Yellow - jako jediné má úžasné meruňkové aroma /ostrost 100.000 - 300.000 SHU, tedy střední/. Dále Habanero, Trinidad Scorpion /nebo Scotch Bonnett/, Jolokia, Jalapeňo ....

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to vypada, ze jsem opet dostal uplne jina semena nez jsem chtel. Jedine pozitivum je, ze z peti druhu semen mam pet ruznych plodu. Poradi nekdo co mi to vlastne roste? :) Jinak jsem zvedavej jestli mi to letos vubec v tomhle pocasi dozraje.

 

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na druhým snímku je s vysokou pravděpodobností Jalapeňo /tak kolem 6.000 SHU/, na následujícím a posledním asi Jamaican, buď červený, nebo žlutý /100.000-300.000 SHU/. Až dozraje, tak budeme chytřejší. Co je mezi tím, zatím netuším. To je to riziko nákupu semen. Já taky pravidelně dostávám místo novinek "cosi". Kdes to kupoval?

Připojuju dnešní fotku chili Jamican Yellow /zraje skoro před očima/.

Edit.: ta ruka není moje :-)

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla :)

 

Spaghetti alle vongole před

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

na talíři

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Fiori di Zucca před

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

smažené

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

cuťovka Peperoni arrostini

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Lasagne

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

klobásky na název si nevzpomenu

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

penne all'arabiata

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

ňáký vrtule

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

grilované lilky, cukety, cibule

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

ňáká pesce

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Bruschetta

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

ńáký primi piati neboli předkrmy, v popředí smažený salát radicchio... úžasné

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

ještě

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

ještě

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

a ňáký zákulisí...

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

jedno pomodoro

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

už fakt nebudu...

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

nějak mě to zmohlo...

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem tombed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na střídačku moje dnes už poloitalská ségra a její italský muž.

 

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :) Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :)

 

Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... :cheff:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdy budeš v Tropea (japa se to skoloňuje - podle vzoru žena?). Já tam budu od 8.9. do 17.9. Nakupovat se bude nduja a salami picante e dolce do zásoby. Když nakoupím dost, možná až do vánoc vydrží... :cheff:

 

Já bych měl bejt v Tropei (taky nevím, jak to skloňovat) cca od 27.9. do 1.10. A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo :D ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Achjo... já už se nemůžu dočkat září a plánovaný cesty Catania, Milazzo, Lipari (Stromboli), Tropea a nakonec Neapol. Máme tam spoustu kulinárních zastávek, které by mohly vypadat minimálně tak dobře, jako ta tvoje fotoreportáž. :) Jinak gratuluju ke klasicky vypadající sestavě italských pokrmů. Fiori di Zucca považuju za skutečnou delikatesu. Kupodivu jsem na ni poprvé nenarazil v Itálii, ale před pár lety v kuchařský show Jamie Olivera, kterej v jednom dílu chystal rychlý občerstvení pro přátele.

 

já ty cuketové květy měl letos taky poprvé, jejich absence na českém trhu a v itálii na roční období z nich činí nadpozemskou manu :), jo a Tvé gurmetské chuti by neměl uniknout tohle, jen nechápu proč vánoční, v Itálii to tak není...

http://pod-poklickou.gastronews.cz/smazene_radicchio_-_vanocni_priloha__-8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

přidám nějaké foto z degustační dovolené v Itálii, je to hlavně pro Gase, Kamila, Romana, Milise, znalce italského jídla Kalifixe a všechny milovníky dobrého jídla :)

 

Zabte ho! Takový chutě nám tady dělat. Ty cuketový květy jsem ještě nejedl, jak to chutná? Kalifx by se taky mohl podělit...

 

A nakupovat se bude taky především Nduja (kámoš si na ni bere speciální zavazadlo :D ), takže uvidíme, jak dlouho nám to vydrží...

Já bych prosil vzorek na ochutnání.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Italská kuchyně, ham ham :smile_anim:

 

Právě jsem dodělal něco, co se asi nedá lokalizovat, ale je to moc dobrý a pro řepomily nezávadný. Zapečený květák s brokolicí:

 

Uvařený květák a brokolice, brokolici ke květáku přidat déle, je rychleji hotová. Rozebrat na růžičky, promíchat s cibulí, navrstvit do formy, prosypávat strouhaným sýrem (dle chuti, Niva, parmazán, Eidam, jak je libo). Zalít vejci rozkrvdlanými v troše mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek. Navrch sýr a zapéct napomalo, na závěr přidat kvůli barvě. Konzumujeme po vychladnutí, luxusní vychytávka je porce obalit v klasickém trojobalu a osmažit na másle nebo oliváči. Vůbec to není tak hnusný, jak by suroviny napovídaly :) Na zapití suché bílé, příloha CZ pečivo nebo brambory.

 

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...