Návštěvník Zmizík Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 No hlavně je celej slavnej roastbeef udělanej za 3/4 hodiny v troubě. Mám sous vide rád ale pokoušet se udělat z falešný svíčkový něco, co to nikdy nemůže bejt, je zvěrstvo.
krutor Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 Mysli si co chces, ale delal jsem uz ho uz na ruzne zpusoby a takhle je super. Tu falesnou beru hlavne kvuli tvaru, protoze rostenec je nizky. Pokud to chces tradicne, ber rostenec stupne a cas sedi. Nemel jsem tak dobry pristup k starenemu masu, takze sous vide je ideal...
Maxel Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 (upraveno) @Zmizík je na roastbeef strašně háklivej. Před pár lety sem ho tady postnul v mírně jiné úpravě, s omáčkou a amerikama. Málem sem si dělal novej účet . . . . Jinak má teda recht, no. Resp. měl tehdá, má i teď. Upraveno 14. srpna 2020 uživatelem Maxel
Tom4 Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 A co má jako vůbec co militantní vegoš co kecat do růžovýho masa?!
Návštěvník Zmizík Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 Já ho dělám z tempehu a nepoznal bys rozdíl!
Tom4 Odesláno 14. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2020 Jsem si to vyguglil. Tos teda dopad, cpát se plesnivou sójou.
busdriver Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Hele to se nak uplne zvrhlo do tempehu. Nizkej rostenec mam. Ja myslel, ze je to tu samej guga a suvickujou se tu i burty na vohen a vy na me s troubou, takle budu akorat zmatenej.
Návštěvník Zmizík Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 (upraveno) Hele, takhle dělá roastbeef jeden můj známej: Veme kus roštěnce a posype ho solí a pepřem. Ale fakt hodně - musí bejt bílej vod soli a černej vod pepře. Pak si připraví marinádu z anglický hořčice (nejlepší je prášková Colmans), worčestru a olivovýho oleje. To se pořádně napatlá na to maso a vetře se to i do záhybů a dutin, který nemá falešná svíčková. Pak se to maso sváže provázkem do pěknýho válečku. Lenoši, co se nechtěj zapatlat to vážou ještě před napatláním ale to je závažná chyba. Pak se to zakreje alobalem a nechá v ledničce tři čtyry dny, občas otočit. V den D to maso vemeš a necháš hodinku zteplat. Pak z toho papírovou utěrkou setřeš přebývající marinádu ale nemusíš to brát úplně dočista, naopak. Veme se vhodná pánev a na centimetru řepkovýho voleje se to maso pořádně vosmahne, ale fakt pořádně, ze všech stran, i z čel. Mezitím se rozpálí trouba na 140 a maso na akorát pekáčku se strčí do tý trouby. Pýct bez pokličky, bez podlejvání. A udělá se na 54 - 57 podle preferencí - ten známej to dělá 40 minut ale teď si koupil píchací teploměr, tak má jistotu. Po upečení to vyndáš a maso zatížíš něčím, co je těžký - třeba litiňák s vodou. A po deseti minutách to můžeš sežrat ale nejlepší je stejně studenej. Todle je před tepelnejma úpravama: Upraveno 15. srpna 2020 uživatelem Zmizík
Tom4 Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Já dělám marinadu půl na půl dijonskou a plnotučnou, do toho papriku, sůl a pepř. Pořádně vmasirovat do masa, nevážu ale natěsno zabalím do fólie, a dál prakticky stejně jak píše vegan, akorát ten teploměr je jistota. Ještě se dá marináda obměnit že místo soli a papriky se dá grilovací koření, ale bacha, některé ty směsi jsou třeba s rozmarýnem a to není moc fajn. Už jsem tu psal, sousvide je fajn, ale není to ultimátní prostředek na vše.
Maxel Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Přesně tak. Sous vide je fajn doplněk, třeba steaky už jinak nedělam, ale pořád je mraky receptů, kde bych to nepoužil. Jinak roastbeef v ohrožení. Ani Rohlík, ani Košík nemaj nízkej roštěnec v celku. V Tescu pochybuju. Lidl taky ne. Razim směr Globus.
busdriver Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Kluci dik. Ja ho koupil ve ct v albertu kilo asi za 250, ale jestli je to celostatni albertni akce, to nevim..
Maxel Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Už se marinuje. Víc jak do zejtra to asi nevydrží(m).
Hasňa Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Žampionová s pecorinem. Super fotka. I ta pizza vypadá úžasně.
Hasňa Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 Proč se ten rošťenec po pečení zatěžuje?
hufnor Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 před 1 hodinou, Hasňa napsal: Proč se ten rošťenec po pečení zatěžuje? Stlačí se tím počet kalorií na porci, je to pak takové dietnější.
Návštěvník Zmizík Odesláno 15. srpna 2020 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2020 (upraveno) před 6 hodinami, Maxel napsal: Už se marinuje. Víc jak do zejtra to asi nevydrží(m). Upraveno 15. srpna 2020 uživatelem Zmizík
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se