Tomashhhhh Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 Díky za inspiraci a recept, už mám na něj chuť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 V 19. 2. 2021 v 16:27, Maxel napsal: Sichr. Už sem to sem myslim dával, ale opáčko je matkou moudrosti. Je to takovej můj merge dvou receptů. 500g hladké mouky. 0.3l plnotučného mléka. půl kelímku tučné zakysky. 42g droždí. lžička cukru. lžička soli. Mléko, droždí, cukr = kvásek, nechat v teple 15-20min. vzejít. Přidat do mísy k mouce, spolu s zakyskou a solí, a spojit v těsto. Nechat přikryté odležet v teple 90min. Důkladně rukama propracovat na pomoučené desce. A nechat ještě cca 15min. dojít zakryté. Rozdělit na bochánky. Jednotlivě rozválet na tloušťku ~5mm. Smažit ve vrstvě rostlinného oleje, nebo sádla. Nebát se toho, langoš musí plavat! Voala. Nemám tě rád Maxeli, langošů bylo jak psů, dávku jsme znásobili 2x a bylo z toho 12 standartních langošů, takže došli i sousedi Opravdu nebyly mastné a krásné lehoučké a křupavé,tak ti pěkně děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 (upraveno) Jeden rád poslouží Menší odbočka. Pár nás tu přeci jen je za ty léta, kdo se občas pochlubíme s výtvorem. Co zkusit to trochu okořenit a navzájem se občasně hecnout. Aka (ne)pravidelný víkendový challenge. Přes týden vymyslíme/nasdílíme téma-jídlo-surovinu. O víkendu pak spácháme, pochlubíme, po-česku-zkritizujem. A dobře bude. Byl by zájem? Nebo je to 3.14čovina? Vlastně mně to napadlo při přípravě dnešní večeře — caesar salát, krůtí kousky, pancetta, balsamiko. Základ je jasnej, ale každej to ladí(me) porůznu a přidává maso, krevety, halloumi, tofu, lososa, nic, ... Upraveno 20. února 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Čistě náhodou se zítra chystám dělat cézara, tož Ave, count me in! ☺ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Ja sem pro.Rozhodne to nebude pravidelne, ale rad se pridam, vcetne nejakyho zakladniho recepisu, bude-li treba. Asi by bylo fajn drzet nakej standardni format Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Ja chtel dneska delat musle, ale chybi mi naky zeleny, tak to necham na zejtra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Well done! (teda medium rare) Formát dáme dohromady. Nejdřív to pome zkusit, esli se to nakonec chytne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Mušle bych taky chtěl prubnout. Nebo se chystam na sushi; věrte-nevěrte, houmejd sem zatim nedělal. Aaanebo tu tudle proběhly jarní závitky. — toť jen myšlenkové pochody na příští wknd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Imho co nejvágnější zadání a co nemíň pravidel povede k větší účasti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Maxeli dobrý, ale nevím, jak to chceš zvládnout takto na dálku. Navrhuji pravidla rozšířit o: Neděle 12:30 - konec vaření. Neděle 12:30 -13:00 focení a publikování na Chronomagu. Neděle 13:05 - k vybranému kuchaři přijíždí Kamil a odebírá 2 kontrolní porce ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 A panstvo si povsimne, ze ty porce jsou dve. a kdyz se to vrchnosti nebude pozdavat, kuchtik dostane preventivni 2denni ban Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 (upraveno) Tvl, už i tady regulace a kádrování. Goddamn it . Pravidel co nejmíň. Nástřel. Uzavírka wknd-challenge téma čtvrtek večer. Do tý doby návrhy, debata. Pátek schrastíme suroviny. Sobota-neděle vaříme. Neděle odpo prezentace a česká soda. Upraveno 20. února 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Ja delal vcera salat po Mezicku. Zalivka Avokado, pomeranc, limetka, rimsky kmin a koriandr. na to chobotnice a krevety s Achiote pastou. Cesar to uplne nebyl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 (upraveno) Bobe pecka! Chobotnici jen vaříš, bez zatažení na barvu? Upraveno 20. února 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 To už jsem Bobe očumoval včera na fb, ještě tak kdybych nebyl jedinej doma kdo to jí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Nejvicnejlepsi jidlo na svete zas a znova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Bramborák forever! dneska grilovacka venku, krása! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Toz sem se nakonec hecnul a udelal misto klasicky bianco smakulady kousek na cervenym.Trocha masla, trocha olivy, kus speku na pidikostky, 3-4 lzicky silnyho hoveziho bujonu.Petrzel, libecek, tymian, rozmaryn.Par strouzku cesneku a tak 3 decky cervenyho.Cukr sul pepr podle chuti a vina. Ja mel dost kysely (jiny nezbylo) tak sem tam dal tak polivkovku krystalu.Na plnej knedlik zredukovat na cca 1/2.Vedle ve vetsim rendliku maso z musli, jarni zwibel, trocha bazalky, trocha pazitky, hrst polnicku (lepsi by byl mix koriandr petrzel, ale cerstvy sem nemel ani jedno a polnak neni vyraznej, tak to hezky spoji)2 lzicky zeleninovyho bujonu, asi 6 rozctvrcenejch rajcatek, trocha vody, koriandr, tymian, rozpulena hlava cesneku. Jo cela.Todle tak 20 minut nebude delat nic, ale zalejvam to hned a trochu to prohreju, aby se to zaclo spojovat.Pak zcedim vinnou redukci aby to bylo cisty, pridam dalsich par kousku masla a naleju do velkyho a vohulim, aby se to co nejrychlejc zaclo vyparovat. Jeste tak 1/3 musi pryc.Pridam dalsi maslo, vod voka to necham par minut a sundam.Konzistence akorat (bude se vam to furt zdat ridky, nenechte se zvyklat )Naky zeleny nahoru, sul, pepr, chilli flakes, atd, nechtelo se mi delat s prilohou, tak sem soup parmos se svetlym cedarem na toasty a voilà.Jo a proboha vyndejte ten cesnek a zcedte pred nalitim redukce tu svetlou sragoru z velkyho potu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Ty neska jedeš. Hore AP & QP. Tady todlenc. Dobře bejku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Diky mistre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se