Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 19. 2. 2021 v 16:27, Maxel napsal:

Sichr. Už sem to sem myslim dával, ale opáčko je matkou moudrosti. 
Je to takovej můj merge dvou receptů. 
  
500g hladké mouky. 
0.3l plnotučného mléka. 
půl kelímku tučné zakysky. 
42g droždí. 
lžička cukru. 
lžička soli. 
  
Mléko, droždí, cukr = kvásek, nechat v teple 15-20min. vzejít. 
Přidat do mísy k mouce, spolu s zakyskou a solí, a spojit v těsto. 
Nechat přikryté odležet v teple 90min. 
Důkladně rukama propracovat na pomoučené desce. A nechat ještě cca 15min. dojít zakryté. 
Rozdělit na bochánky. 
Jednotlivě rozválet na tloušťku ~5mm. 
Smažit ve vrstvě rostlinného oleje, nebo sádla. Nebát se toho, langoš musí plavat!  
Voala. 

Nemám tě rád Maxeli, langošů bylo jak psů, dávku jsme znásobili 2x a bylo z toho 12 standartních langošů, takže došli i sousedi 😋😁 Opravdu nebyly mastné a krásné lehoučké a křupavé,tak ti pěkně děkuju 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden rád poslouží 😉
  
Menší odbočka. Pár nás tu přeci jen je za ty léta, kdo se občas pochlubíme s výtvorem. Co zkusit to trochu okořenit a navzájem se občasně hecnout.  

Aka (ne)pravidelný víkendový challenge.   

Přes týden vymyslíme/nasdílíme téma-jídlo-surovinu. O víkendu pak spácháme, pochlubíme, po-česku-zkritizujem. A dobře bude. 
Byl by zájem? Nebo je to 3.14čovina?
  
Vlastně mně to napadlo při přípravě dnešní večeře — caesar salát, krůtí kousky, pancetta, balsamiko. 
Základ je jasnej, ale každej to ladí(me) porůznu a přidává maso, krevety, halloumi, tofu, lososa, nic, ...

0EA4A76D-B6A3-4D23-83C5-781ABCF649F6.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxeli dobrý, ale nevím, jak to chceš zvládnout takto na dálku. Navrhuji pravidla rozšířit o:

Neděle 12:30 - konec vaření.

Neděle 12:30 -13:00 focení a publikování na Chronomagu.

Neděle 13:05 - k vybranému kuchaři přijíždí Kamil a odebírá 2 kontrolní porce ... 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl, už i tady regulace a kádrování. Goddamn it 😂😂
  
Pravidel co nejmíň. Nástřel. 
  
Uzavírka wknd-challenge téma čtvrtek večer. Do tý doby návrhy, debata. 
Pátek schrastíme suroviny. 
Sobota-neděle vaříme. 
Neděle odpo prezentace a česká soda. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toz sem se nakonec hecnul a udelal misto klasicky bianco smakulady kousek na cervenym.

Trocha masla, trocha olivy, kus speku na pidikostky, 3-4 lzicky silnyho hoveziho bujonu.
da99aec1f3c97db86d937b48486d4b92.jpg

Petrzel, libecek, tymian, rozmaryn.
Par strouzku cesneku a tak 3 decky cervenyho.
Cukr sul pepr podle chuti a vina. Ja mel dost kysely (jiny nezbylo) tak sem tam dal tak polivkovku krystalu.
Na plnej knedlik zredukovat na cca 1/2.
9cd77de8673f57ac7e4fd23243002b0e.jpg


Vedle ve vetsim rendliku maso z musli, jarni zwibel, trocha bazalky, trocha pazitky, hrst polnicku (lepsi by byl mix koriandr petrzel, ale cerstvy sem nemel ani jedno a polnak neni vyraznej, tak to hezky spoji)
2 lzicky zeleninovyho bujonu, asi 6 rozctvrcenejch rajcatek, trocha vody, koriandr, tymian, rozpulena hlava cesneku. Jo cela.
3fbf8872e6a4e4917db35831bc4576f7.jpg

Todle tak 20 minut nebude delat nic, ale zalejvam to hned a trochu to prohreju, aby se to zaclo spojovat.

Pak zcedim vinnou redukci aby to bylo cisty, pridam dalsich par kousku masla a naleju do velkyho a vohulim, aby se to co nejrychlejc zaclo vyparovat. Jeste tak 1/3 musi pryc.
9d10ab04cbc618fa46fa18ce1a61dec6.jpg

Pridam dalsi maslo, vod voka to necham par minut a sundam.

Konzistence akorat (bude se vam to furt zdat ridky, nenechte se zvyklat default_biggrin.gif)
Naky zeleny nahoru, sul, pepr, chilli flakes, atd, nechtelo se mi delat s prilohou, tak sem soup parmos se svetlym cedarem na toasty a voilà.
d2bd636e97cc00d03e27bbdace9b245b.jpg
4dfa334dbef2d58e6072046a741056b5.jpg


Jo a proboha vyndejte ten cesnek a zcedte pred nalitim redukce tu svetlou sragoru z velkyho potu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...