Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Maxel napsal:

Bobe pecka! Chobotnici jen vaříš, bez zatažení na barvu?

No delal jsem ji teda trochu mimo Mexika na sezamovym oleji zprudka na panvi spolu s krevetama, predtim je chobotnice samozrejme predvarena. Nakonec na chvilku cesnek, bily vino, a ta pasta, sul, pepr, cukr na dochuceni

C4BF8E2D-34F1-406B-88FB-77212719F1B8.jpeg

Tom: ja krevety, chobotnici jim, ale musle nedam, vadi mi ta konzistence. Max sv. Jakuba ty muzu. 🙂 Manzelka sni vse z more

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 2. 2021 v 22:09, Maxel napsal:

V televizi howno, taxi aspoň udělam přípravu na zejtra. Chorvatský čevapi, bokem děckám spíchnu bramboro-sýrové krokety. 
K tomu leju do volátka džuvo, co sem nepil snad 10 let.
Fajn večer kulináři!

61CC72BA-CC0A-4760-B76D-3F549630580E.jpeg

Na ty čevapi mám už delší dobu strašnou chut? Hodíš nějaký quick recept? Co za maso, co máš s tou petrželkou..vajíčko? Rád bych to pak prubl na grilu se špejlí.. a co k tomu za dip?

Odkaz ke komentáři

@JoyStick   
Když už to teď hore zaznělo, co začít z lehka s jednoduchym dezertem — TARTE TATIN?

@Spongebob   
Recept je simpl. Jehněčí mletý, dávám na půl s vepřovym. 
Sůl/pepř. 
4-5 stroužků česneku nasekat na hrubo a 15-20min. vyvařit ve vodě. Cílem je v podstatě česnekový vývar. Tentokrát jsem zkusil přidat i cibuli, ale nepoznal sem rozdíl, takže neni potřeba. 
Vývar se nechá zchladnout a důkladně promíchá s masem. 
Potom z masa namotat válečky velikosti dle libosti. 

Dělal jsem je v troubě. Na (mé oblíbené) pánvi. Na grilu.
Teď naposled v rendlíku jako friťáku (bo ten nemam), a ač je to jednoznačně nejmíň nutričně vyvážená příprava (čti prasárna), vyšla z toho nejlíp — maso šťavnaté, ale na povrchu příjemná krusta. 

Podávám nejčastěji s ajvarem, červenou cibulí a hranolkami. 
Na pláži v Novalje jsme to žrali v lepinje, placka ve stylu pita chleba, na které se teprv chystam. 
A páč sem lakomej, což se o mě ví, vyvařenej česnek/cibuli zamícham do domácí mayo a mam další dip k ajvaru.

PS: ten mix s petrželí na vobrázku výše nepatří k masu, anóbrž k bramborám = krokety. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...