honza71 Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 před 13 hodinami, Tom4 napsal: V žádném případě nemůžu souhlasit, u jídla je vizuální vjem velmi důležitý, v restauraci rozhodně. Chvíli to ještě potrvá než se naučíme zvednout se a jít jinam když stojí jídelníček za houby či obsluha. Nedávno jsem byl s ženou na obědě a vraceli jsme komplet jídla, to co je na fotce bych si nevzal, byť to může být havířská putyka, i tak se to jídlo dá na ten talirnandat slušně ... Tak generalne mas pravdu, to je jasny. Ale Nekdy / obcas proste clovek zajde do "buface", kde neceka estetickou cast zazitku. Bud tam jdes kvuli rychlosti nebo cene nebo protoze proste vis, ze to a to tam maj dobry, byt ten vizual neni zrovna na fotku do casaku. Tak to proste Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 Pravda a nemusí to být zrovna buf_áč, stačí si rozbalit jídlo z nejmenovaného fast foodu a koukat od stolku na ty reklamní fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 @Tom4 Díky za tipy na játra Ohlas jsem moc nečekal, fakt je to hodně specifická věc. Sám jsem na to zvědav. Jinak jak jsi psal, že jste vraceli jídla -- to bylo čistě kvůli tomu, že vám přinesli nevzhledně nandané jídlo na talíři? Obecně souhlas s tím, že vizuální vjem je důležitý. Na druhou stranu si nějak nedokážu představit, že bych kvůli tomu vracel jídlo. Samo pokud se nebavíme, že sedim někde v Alcronu, nebo u Pohlreicha, kde určitou úroveň tak nějak automaticky čekáš A to patřím mezi ty, kteří jídlo vrací v momentě, kdy nejsem přesvědčen o jeho kvalitě např. z pohledu použitých surovin. Když je to jó trága, neostýchám se napsat ani recenzi (google, DJ, apod.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 Foto je někdy zavádějící, ale když ti donesou "česnekovou polévku s brambory, uzeným masem a krutony" a vypadá takto + "jo a krutony nám došly, tak je to bez" to jsou veškeré brambory co to obsahovalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 (upraveno) Pravda, já jsem deformovanej, kopal bych kuchaře do prdele i za tohle: a obsluhu s ním, za to že to takhle odrbaný vezme na plac edit to je zase v jiný hospodě Upraveno 30. září 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 Jo, tak tu česnekovku (resp. "to", co nakonec skončilo na talíři) naprosto chápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 před 42 minutami, Tom4 napsal: Pravda, já jsem deformovanej, kopal bych kuchaře do prdele i za tohle: a obsluhu s ním, za to že to takhle odrbaný vezme na plac edit to je zase v jiný hospodě To mi taky bezmezně sere, když sebelepší kuchyni zabije dementní servis a jasně, tu misku posral už kuchař Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 Dnes mam volny den tak jsem se pustil ve velkem do vareni. Na obed asijske nudle, na zitra chilli con carne a zasoby sous vide ( koleno a zkousim porchettu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 30. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 @krutor Jak dopadla porchetta? Já dělal zatim jen jednou, a byla skvělá. Foie fras budu muset šoupnout o tejden, ačkoliv už je mam v lednici. Vyrazili jsme na nedělní spanilou jízdu v 335, a cestou zpět to vzali přes Zámek Ctěnice. No a tam jsme neplnili břuch na zbytek dne. Maj tam takový mrňavý bistro, resp. stánek. Na meníčku pár věcí, tak to mám rád. Ale hoši, tak dobrý hranolky jsem dloooouho nejedl. Pro děcka klasika s kečupem, my se ženou si dali se slaninézou a čedarem — nebe v hubě! Stejně tak klobása z udírny skvělá. Příště prubnem trhaný vepřový a raclette sendvič. Kdybyste jel někdo kolem, určitě doporučuju se stavit. Jednou celoročně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 Porchetta dopadne teprve zitra, dnes nachos s chilli con carne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 3. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2021 Cedarovy hrancle vypadaj luxusne. Ja dneska lehky obidek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Bezva nápad s tím kolenem, upeču si přes noc na zítra, dík Dneska rybičky s rýží, mozaikový sushi je teda pěkná drbačka, ale tak jednou za čas, žejo. Vypadá to dobře. A přitom taková blbost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Ty seš ďábel! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Vypadá to dobře, ale srát se mi s tim nikdy nechce. V každym případě bychom mohli udělat šuši čelendž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 ty vole! nechceš to ukázat trochu detailněji pro blbý? já dělal včéra norimaki, ale úhledný nebyly.. dobrý jo, ale 85% úspěchu je optickej vjem, to je jasný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 Ta mozaika? Základ je na foto jako č 1. to je váleček z okurky, vytvořený vykrajovačem na jádřince z jablek, a rozřezaný na 4 díly podél (ale říznout 4 čtvrtkruhy z okurky taky lze), zabalený do řasy, pak do řasy s rýží a pak ještě jednou do řasy s rýží obarvenou kapkou šťávy z řepy. Vznikne váleček č 1 jak je vzadu na foto. dělá se to z půl plátu řasy rozkrojeného na dva delší kusy, roluje se kratší strana, z jednoho kusu pak vzniknou 4 plátky. No a váleček se dle čtvrtin okurky rozkrojí, dva díly se položí jak jde vidět na plocho k sobě na další řasu, vzniklý prostor se zaplní proužky s čtvercovým průřezem 2x tuňák, 2x losos. Z boku se přiloží další čtvrtka válečku č1 a začneme točit, poslední čtvrtka, zabalit a je to Na netu budou určitě lepší machři než já, to moje domácí čuchtání má k perfektnímu sushi daleko, navíc je to většinou freestyle co se týká kombinace surovin Ale třeba tahle mozaika je fakt efektní a ve finále zabere jen čas navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 děkuju! .. tak to je výzva.. to nedám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 No ty kráso vypadá to nádherně! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 4. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2021 @montemar Dáš, úplně v pohodě. Je to jednoduchý, jen na to koukej jako na sérii kroků z válečků. Uděláš váleček, rozřežeš, uděláš další váleček, rozřežeš, nabarvíš rejži řepou, uděláš další váleček, rozřežeš. Pak to naskládáš do hranatýho válečku a je to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se