Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dneska nevařim. Po vlně kachen, řízků a bůčků to chtělo změnu.
Zároveň gastrotip — Imperial sushi na Harfě. Bral jsem už asi po páté a vždycky vynikající. 
Teď maj navíc slevu 25% BF na takeaway. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)

Nesmažený smažák se šunkou z air fryeru, obalený v rýžovém papíru a panko strouhance. Klasika gouda, uzený eidam a cheddar. K tomu domácí hrany, tatarka a brusinky. Bašta!

• Like 5
  • Dát hlas 2
Odesláno

@Anton_ V podstatě… plátkový sýr proložíš šunkou a dáš na hodinu do mrazáku. Rýžový papír namočíš do vejce, až změkne. Sýr pak zabalíš důkladně do papíru s vejcem, něco jako když balíš dárek. Nakonec obalíš ve strouhance a buď smažíš, nebo pošleš do air fryeru. 

• Like 2
Odesláno

v týdnu to vyzkouším😋

Jinak, abych jen nekoukal, tak dneska jsem zkoušel pajfáslký knedlík a kaňour na šípkový...

• Like 3
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 7 minutami, Anton_ napsal:

v týdnu to vyzkouším😋

Jinak, abych jen nekoukal, tak dneska jsem zkoušel pajfáslký knedlík a kaňour na šípkový...

…moc hezký!👍👏 Teda až na to, že divočák dycky, ale dycinky se ZELÍM!!!😉

Odesláno
V 2. 12. 2021 v 20:00, Maxel napsal:

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 

Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 

Dovolím si připomenout. Mě to nejspíš čeká v neděli a sakra se na to těším! 😛 

Odesláno (upraveno)

@Pepino777 Rád vidím, že si recept drží své příznivce :) My letos vynecháme, už po tom není taková poptávka jako kdysi; asi stárnem. 
Jinak bych dodal, že kdyby vadily zrníčka vanilky, nealko základ je možno volitelně ještě přecedit na jemném sítku. 
Já to nedělal, naopak jsem je nechal přiznaná. 

Odesláno (upraveno)

Domácí holanďan .... žádný velký umění 👨‍🍳🫡

Upraveno uživatelem Vir
  • Dát hlas 1
Odesláno

…hlad je převlečená žízeň; i o adventu🤪 No a nevařil jsem, jen ohříval…😎

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

Když je kulinářské štěstí unavené tak si I na vola sedne. Procházel jsem oddělení masa V jednom českém supermarketu od K. Sem tam  slušné maso mají. Nicméně naši senioři, kteří ten vobchod d K miluji asi nejsou úplně cílová skupina Pro flákotu V ceně okolo 500 Kč za kilo. No a co potom za 8 stovek presa iberico firmy Ceasar Nieto z polodivokých prasat Žijících v dubových lesích na západě Španělska. S označením původu DOP. Přiznám se bez mučení , ne Že bych nikdy nekoupil i dražší hovězí, ale takhle postavené vepřové jsem nikdy neměl, vlastně ani neviděl. A co čert nechtěl, bylo zlevněné na 279. Úhledná krkovice, takový Filet a pěkně mramorovaná. Řekl jsem se Romane, to nesmíš posrat. Našel jsem hodobóžový pepř z Madagaskaru, nahrubo ho podrtil, sůl a opekl jsem ji na 64 stupňů vnitřní teploty.  Nic víc.  Bylo to fakt dobrý. Stará pravda, že když máš top surovinu, nevymýšlej blbosti.

Upraveno uživatelem Roman I.
  • Like 3
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...