Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Já myslím, že to je typický příklad dvojjediné osobnosti, mající dvě IČ: 259 31 474 a 479 87 430.

Myslím, že tady pro jednou i celkem sedí výklad AI:

"Dvojjediná osobnost" lze přeložit jako "dual personality" nebo "dual-faceted personality". V kontextu psychologie se tímto pojmem často označuje osoba, která v sobě kombinuje různé, někdy i protichůdné rysy osobnosti, nebo se jedná o situaci, kdy se v jedné osobě projevují dva výrazné, odlišné apekty. 

Všeobecně, "dvojjediná osobnost" může označovat jakýkoliv případ, kdy je v jedné osobě patrný jakýsi "duální" charakter, kde se projevují různé, někdy i protichůdné rysy nebo schopnosti.

Upraveno uživatelem warann
  • Díky 1
  • Haha 1
Odesláno
před 17 minutami, warann napsal:

Já myslím, že to je typický příklad dvojjediné osobnosti, mající dvě IČ: 259 31 474 a 479 87 430.

Myslím, že tady pro jednou i celkem sedí výklad AI:

"Dvojjediná osobnost" lze přeložit jako "dual personality" nebo "dual-faceted personality". V kontextu psychologie se tímto pojmem často označuje osoba, která v sobě kombinuje různé, někdy i protichůdné rysy osobnosti, nebo se jedná o situaci, kdy se v jedné osobě projevují dva výrazné, odlišné apekty. 

Všeobecně, "dvojjediná osobnost" může označovat jakýkoliv případ, kdy je v jedné osobě patrný jakýsi "duální" charakter, kde se projevují různé, někdy i protichůdné rysy nebo schopnosti.

To může mít souvislost s vymejváním mozků. Soudě podle příspěvku pana Zekona k tomu v NMnM právě dochází.

• Haha 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Jestli by snad nebyl už tady lepší po všem co se tu vyskytlo v diskusi dát Lock.

Nic nového se tu již nedozvíme a po převzetí Eltonu Primem-MPM jsme tu na Chronomagu netoužili. Budeme to tedy muset nějak přežít dál a bez nějakých invektiv též zde. 

Berte díky. 🤠

• Dát hlas 2
Odesláno

Mě osobně Prim nebere ani jeden. Ale zato docela dost chápu @zekon7302. Když to vezmu obecně. Jsem dlouholetý zaměstanenc podniku, kterému jsem hodně obětoval a třeba mi i na něm záleží a pak ze dne na den přijde někdo, že nás prodali / koupili a zavládne docela velká nejistota, tak chápu, že to je o nervy. Třeba to může být i velký průšvih, protože můžu přijít o práci a nemám třeba tolik možností najít jinou za stejné peníze a mám třeba hypo a průser je na světe. Takže přeju hlavně těm lidem co tam pracují, ať to pro ně dobře dopadne a nevyjebou s vámi. 

• Like 5
  • Dát hlas 7
Odesláno
před 42 minutami, eloga napsal:

Jestli by snad nebyl už tady lepší po všem co se tu vyskytlo v diskusi dát Lock.

Nic nového se tu již nedozvíme a po převzetí Eltonu Primem-MPM jsme tu na Chronomagu netoužili. Budeme to tedy muset nějak přežít dál a bez nějakých invektiv též zde. 

Berte díky. 🤠

A proč je nutný to zamykat? Pokud je téma vyčerpaný, tak se "zamkne" samo, ale určitě bude mít ta fúze nějakej vývoj a kde jinde pak o tom pokecat...

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno

Stejný majitel se nerovná stejná firma. V tomto případě je jasné, že jedna z firem se postupně rozplyne do druhé, myslím, že vím která. Úsměvné je, že Elton je ve ztrátě 2 miliony, MPM 3 miliony, alespoň si nemusí nic vyčítat :)  Každopádně Elton nakoupil technologie a nemovitosti (tedy ztrátu chápu), obrat byl výrazně navýšen, jsem zvědav, co z toho vznikne. Jak naznačil Bert, tyhle věci se dějí cíleně před prodejem, to je standardní postup, když chci dobře prodat. 

Buď to značku Prim posílí, nebo zabije, těším se na další vývoj.

Odesláno

Nějak mě to celé tady nějak chlapci naladilo, že jsem musel odložit ty ošklivé švýcary a nasadit pořádné hodinky :) 

Prim Orlik.jpg

• Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Josef01 napsal:

Stejný majitel se nerovná stejná firma. V tomto případě je jasné, že jedna z firem se postupně rozplyne do druhé, myslím, že vím která. Úsměvné je, že Elton je ve ztrátě 2 miliony, MPM 3 miliony, alespoň si nemusí nic vyčítat :)  Každopádně Elton nakoupil technologie a nemovitosti (tedy ztrátu chápu), obrat byl výrazně navýšen, jsem zvědav, co z toho vznikne. Jak naznačil Bert, tyhle věci se dějí cíleně před prodejem, to je standardní postup, když chci dobře prodat. 

Buď to značku Prim posílí, nebo zabije, těším se na další vývoj.

Josefe, muzu poprosit o vysvetleni. Nepicuju:) nerozporuju, fakt nerozumim, jaks to myslel. Problem je v tom souveti. Chces naznacit, ze:

A) ty investice do technologii a nemovitosti (vytvoreni ztraty) delas pred prodejem cilene (logika zamernyho vytvoreni ztraty podle mne neplati, ale mozna je za tim vysvetleni, kteryho nejsem schopnej se dovtipit), 

B/ anebo zvysovani obratu delam pred prodejem cilene (tuhle logiku bych povazoval za platnou, ale mimo centralne planovanou ekonomiku je za mym vyssim obratem spis dobry vykon, 

B2) nebo myslis, ze si obrat umele navysim prodejem nejake dcerince, firme majitele, treba na hodinkove dary ? Tam ten zamer/manipulaci jsem schopny videt)

Upraveno uživatelem maama
Odesláno (upraveno)

Jinak ten pozadavek na lock nepodporuju, ale vlastne chapu. Proc? Protoze se bojim, ze vsechno, co tu muzem napsat, je jen dojmologie. Insideri nam pochopitelne meeting neodvypravi, ale hlavne, oni sami pravy vyznam jednotlivych kroku nebudou znat, tim spis ne my. 

Co tim myslim? Fabuluju. Jestli nakoupili lacino, pak novy majitel spatruje vyznam transakce v nakupu ochrannych znamek a s Eltonem, jak ho zname, je amen. Jestli nakup vytvoril znacny vitr v kapse, umim si predstavit pozitivni variantu vyvoje. Pozitivni pro nas, hodinkove nadsence. Je to asi scifi, anebo prani otce myslenky, ale…

Pokud kvuli nemale cene transakce v MPM spatri vyznam toho, co nakoupili, to jest Prim s pribehem, muzou se rozhodnout na cinske produkty MPM tisknout uplne jiny nazev a zrusit modely designove odkazujici na predrevolucni eru. Tim by mohli zkusit zachovat vyznam toho, co ted nakoupili. A vzhledem ke ztrate/nule/prikraslenemu stavu hospodareni v poslednich letech - tim “zkusili” myslim vsechny mozny drsny restrukturalizace, ale furt s cilem “zachovat vyznam”. (Navrat k prodeji cinskeho braku s logem Prim se muzou vratit, kdyz tyhle pokusy selzou.)

Prvni varianta je teda vydojit, druha restrukturalizovat. Obe varianty budou mit drsne dopady. Kdo z nas zvenku, nebo i z Eltonu rozezna pravou motivaci behem nasledujicho turbulentniho obdobi?

Btw, davalo by vam logiku prodavat Prim a Prim Manufacture vedle sebe, napriklad Prim Sport a Prim Manufacture Sport vedle sebe? Podle me by tahle koexistence vyrobky Eltonu devalvovala, nedovolil bych si na ni vsadit.

Upraveno uživatelem maama
  • Dát hlas 1
Odesláno

@maama vysvětlím.

A ) nejde o vytvoření ztráty, je to jen důsledek investic (např. drahého stroje na výrobu kalibrů apod.), kde následně dojde k odpisů investic a zisk klesne až do ztráty. Tedy je to důsledek, nicméně jak vidno z Rozvahy, výrazně se zvýšila aktiva společnosti. Proběhly investice do výroby, technologií a zvýšily se zásoby na skladě. Na druhé straně se zvýšilo zadlužení společnosti.

B ) Napsal jsem obrat, ale měl jsem namysli aktiva, obrat zůstal prakticky stejný. 

Je evidentní, že majitel (ovládající osoba) nalil do společnosti peníze a pak zjistil, že Prim vlastně dál nechce, nepotřebuje ho, tak ho poslal dál. Samozřejmě díváme se jen na čísla, se kterými se dá dost dobře hrát.

Jak to bude dál ví málokdo, setkávám se s tím, že to neví dokonce ani nový majitel :) 

Odesláno
V 6. 6. 2025 v 18:07, Roman-ZA napsal:

preco by nie? napr. TOYOTA/LEXUS alebo CITROEN/DS, to tak maju. mozno budu fungovat 2 subbrandy kontinualne.  

nebol nahodou aj TUDOR zalozeny pre to, aby ponukal lacnejsiu variantu ako ROLEX? 

Sorry, to je blbost, alespon myslim. Toyota a Lexus je kvalita, dává to logiku. Naopak Citroën a DS je jeden velký shit.. takze to k sobě taky sedi. A když už jsme u hodinek Tudor a Rolex, je to samé jako Toyota s Lexusem. Clear. No a starý Elton - kvalita? Minimálně tradice.. a MPM úplný.. .. takze to vůbec nedává smysl. Myslím si, ze to koupili, aby se zbavili nejvetsi konkurence v Čechách. Myslím si, ze Elton zavřou. 

Odesláno (upraveno)

Pre mňa je najväčší strašiak odkúpenia Eltonu to, že ak sa výroba zjednotí, ale "dizajnér" ostane s MPM. Potom to bude až pohroma českého hodinarstva.

Upraveno uživatelem Jata
Odesláno

Priatelia, ja sa pokusim este raz vyjadrit svoj nazor. Poviem to otvorene - Elton mam rad. Zacali s rozbitou starou fabrikou v pivnici - vsetci si pamatame na videa z ich priestorov pred rokmi... Myslim, ze dnes to tam vyzera podstatne lepsie. Treba uznat, ze investuju, snazia sa vyrobu vytiahnut. Jasne, maju svoje za usami. Napriklad to, o com pisal @Fade - problemy s kvalitou a zakaznickou podporou, som zazil aj ja sam (hodinky zvlhli, neposlali spat krabicu, rucicka sa zasekla...) Urcite maju problemy vo vyrobe - kopa nepridanej hodnoty, problemy s produktivitou, vysoke naklady - a na tom mali pracovat!

Tiez suhlasim s tvrdenim, ze ich kalibre su v porovnani so sucasnou svajciarskou spickou fakt ako artefakty z muzea. Ale na druhej strane sa snazia robit poctivu hodinarcinu, strojceky skladaju rucne, davaju tomu mechanizmu dusu.

Pre niekoho blaboly, pre ineho tradicia, ktorou sa dnes moze pochvalit par krajin na svete. Mozeme namietat, ze recykluju stare modely, ale ved prave tie sa nam najviac pacia! Dalej trvam na tom, ze spojenie MPMa a Eltonu pod vedenim firmy, ktora znasilnuje povodnu ceskoslovensku znacku tvorenim vyrobkov z pochybnym dizajnom, nehovoriac o povode suciastok (snazim sa byt korektny a nepisat tu o cinskom sh*te) Eltonu neskutocne ublizi. Velka skoda...

Odhliadnuc od mojho nazoru dufam, ze sa mylim...

• Like 1
  • Dát hlas 6
Odesláno

No právě, ale dejme jim v Novém Primu Hanko /NPH/ 100 dní a do té doby se ukáže co a jak. Plusové body budou na místním tržišti sotva získávat, ale vyloučeno to není. 🤠

• Like 1
Odesláno

ja davam sancu kazdemu. nie je nic lahsie, ako vopred niekoho odpisat. 

nase miestne trhovisko nie je pre nich vobec zaujimave ;) 

Odesláno

Ještě jedna poznámka. V posledních dnech od oznámení této celé záležitosti Prim Right a Prim Left /or West/East/ se mi vyrojili na netu v PC i v mobilu mraky reklam na výrobky Eltonu. Ne že by tam před tím nebyly, ale spíše od prodejců. Teď je to velmi přímý tah na branku tedy na peněženku zákazníků alias hejlů přímo od výrobce. 

Máte také takový dojem? 😉

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...