Návštěvník admira Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Hmotnosti těch objektivů působí až směšně .. od 18 (je to vůbec možný?) do 96 gramů Unique serie s plastovym bajonetem 18-29g je urcena na "dovadeni", High Performance je 37-96g.
lukin_ova Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 A co takhle jen dokoupit mezikroužky a CPL filtr a fotit s tím co máš? Myslím, že na hodinky není nic speciálního potřeba (třeba světelný objektiv atd). Po zaclonení je i ten 18-250 celkem slušný, takže může chybět jen možnost přiblížení bez nutnosti použití dlouhého ohniska. Díky za radu. Kroužky stojí zlomek nového objektivu. Zkusím to a uvidím. Zatím s fotkama moc nejsem spokojen, tak hledám, co dělám špatně. Děkuji
exBURN Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 (upraveno) Kroužky jsou o ničem..... sežeň si manuální stare sklo s clonovým kroužkem a reverzní kroužek. Dá se to i ze seŤákem. Tak se dá fotit docela dobře makro..... Ale chce to cvik jelikož se hodně cloní kvůli HO, která je stejně malá (jednotky mm) a potom toho v hledáčku člověk moc nevidí.... Jo akorát nevím, zda je A700 schopna měřit a exponovat v manuálu bez objektivu.... Pro představu tahle Dvoukoruna je focena reverzně nasazeným seťákem Pentax, zacloněn odhadem a není to ořez Upraveno 23. června 2011 uživatelem exBURN
jankoxxx Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 ten pentax vyzera celkom pekne, ale CMOS senzor?
Návštěvník admira Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Odesláno 24. června 2011 ten pentax vyzera celkom pekne, ale CMOS senzor? Taky si rikam, uvidime, pockame na nejake fotky...
lukin_ova Odesláno 7. července 2011 Nahlásit Odesláno 7. července 2011 Kroužky jsou o ničem..... sežeň si manuální stare sklo s clonovým kroužkem a reverzní kroužek. Dá se to i ze seŤákem. Tak se dá fotit docela dobře makro..... Ale chce to cvik jelikož se hodně cloní kvůli HO, která je stejně malá (jednotky mm) a potom toho v hledáčku člověk moc nevidí.... Jo akorát nevím, zda je A700 schopna měřit a exponovat v manuálu bez objektivu.... Pro představu tahle Dvoukoruna je focena reverzně nasazeným seťákem Pentax, zacloněn odhadem a není to ořez Objednal jsem Tamrona 90mm macro. Mám domluvené, že ho můžu zkusit a porovnat výsledky se současným objektivem. Prý je to nejčistší varianta, mi říkali v prodejně. Reverzní kroužky na Sony je prý problém.
Návštěvník admira Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Ricoh GRX Leica M Mount module v prodeji.
Návštěvník admira Odesláno 24. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2011 http://www.bhphotovideo.com/c/buy/sony/Ntt/Sony+alpha+NEX-7/N/0
boo-beek Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 (upraveno) Vypada skvele, ale neni 24Mpix na APS-C uz trochu moc? :/ Vím, že je to třeba i v A77, ale... příjde mi to moc. Je ale pravda, že novinky ve fotosvětě poslední cca. rok moc nesleduju, takže třeba je to ok a standard. Upraveno 25. srpna 2011 uživatelem boo-beek
vendy Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 U té NEX 7mičky se mi moc zamlouvá ten více než dvoumegový hledáček,ale rozlišení čipu trochu děsí.Budeme muset počkat až na pořádné vyzkoušení v reálu,co to udělá.Osobně si myslím že nějakých 18Mega by bohatě stačilo,ale třeba,(doufám), se mýlím.Jinak jako cestovní fotoaparát si tuhle NEX 7mičku dokážu docela dobře představit.
Vit Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 (upraveno) Jsem úplný fotoamatér a rád bych fotil hodinky víc zblízka.V současnosti mám foťák s objektivem, který mi na běžné rodinné foto stačí, ale hodinky s ním zblízka vyfotit nejde.Rád bych koupil nějaký použitý objektiv, se kterým bych mohl fotit z větší blízkosti než s níže uvedeným setovým objektivem. Rodinné finance a nedávné nákupy hodinek mi dovolí uvolnit částku okolo 2.000 Kč. Byl bych rád (není podmínkou), aby měl závit pro polarizační filtr o pruměru 58mm.Napadá mě ještě použití nějakých těch mezikroužků (nebo co to je). Nevím, ale jestli je to v kombinaci s obyčejným seťákem rozumné. S čím to musí být kompatibilní (moje současná výbava):Canon EOS 10Dobjektiv Canon EF 28-80 1:3.5-5.6II Vím, že cena i starý foťák jsou dost limitující a jsem připraven i na odpověď typu: Není to reálné. Upraveno 26. ledna 2012 uživatelem Vit
quaero Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 (upraveno) Já tedy nejsem žádný expert, ale co tohle? http://www.megafoto.cz/raynox-dcr-250-macro.html test: http://www.digimanie.cz/art_doc-C152E5E0FFA6C19DC12577140066B598.html Upraveno 26. ledna 2012 uživatelem quaero
Jakubisko Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 (upraveno) Doporučuji mezikroužky KENKO. Za cenu kolem třech tisíc budeš moci i se současnou výbavou dělat profi fotky Lupy (předsádek) bych se osobně vyvaroval, špatně kreslí v krajích. EDIT: pokud by ses chtěl vejít do rozpočtu, stačí Ti pouze 12mm a 20mm mezikroužek. 36mm už je na hodně velké detaily. Upraveno 26. ledna 2012 uživatelem Jakubisko
Radek K Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 Počkal bych a neutrácel, došetřil a pak vzal z bazaru třeba tohle: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=183096 Pokud chceš utrácet, tak to Kenko.
jaroslavra Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 do toho raynoxu bych v zadnem pripade neseltoje nejhorsi co muze byt nejlepsi reseni jsou mezikrouzky kenko zachova ti to optickou kvalitu tveho objektivu. cim budes bliz fotit tak to musis dobre nasvitit ono pri pouziti mezikrouzku se zkracuje minimalni vzdalenost objektivu a tam uz blesk na fotaku nestaci. idealni by byl nejaky makroblesk a makro objektiv casem.
bohush Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 Doporučuji mezikroužky KENKO. Za cenu kolem třech tisíc budeš moci i se současnou výbavou dělat profi fotky Lupy (předsádek) bych se osobně vyvaroval, špatně kreslí v krajích. EDIT: pokud by ses chtěl vejít do rozpočtu, stačí Ti pouze 12mm a 20mm mezikroužek. 36mm už je na hodně velké detaily. Já mám taky Canona, sice vyšší řadu, ale to je fuk a mám jak mezikroužky, tak čočku na konec objektivu a výsledky dost naprd, řekl bych, že v kombinaci s tím seťákem se víc udělat nedá a makro raději fotím starým compaktem. U mezikroužků mi vadí téměř nulová hloubka ostrosti, která se dá u té čočky trochu poladit clonou, ale zase ty okraje fotek jsou, jak se zmiňuješ, špatné. Nevylučuji, že je chyba ve mně, ale já bych to viděl, aspoň u sebe, na nutnost pořízení makro objektivu a když ani to nepomůže, hodím tu zrcadlovku do koše
ggrand Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 Vit: Za tyhle peníze bych asi šel do téhle sestavy: plně mechanické mezikroužky z ebay + k tomu někde ze zastavárny nebo bazaru, případně někde z dědictví nějakou starou pevnou padesátku M42 a k tomu redukci M42 na Canon, klidně bez čipu-bude to sloužit stejně jen na ty mezikroužky.Expozici budeš asi muset dělat ručně, nevím jestli Canony měří bez objektivu expozici. Tak to vidím já. Osobně bych do toho už nikdy nešel, je to otrava taková sestava, protože když budeš chtít jinou ostřící vzdálenost, tak musíš ty mezikroužky rozdělat a seskládat vhodnou kombinaci. To raději přišetřit na 5k a koupit starší Sigmu 50/2,8. Předsádku bych na ten seťák nevolil. Jednak předsádka má vlastní optické chyby a seťák je nicmoc, takže dohromady to bude asi bída, podobně s mezikroužky+seťák. Mnou původně navrhované řešení by mělo být kvalitativně poměrně na výši,jen ta manipulace bude ne zrovna příjemná.
prischera Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 (upraveno) 1. moznost je koupe makroobjektivu. To je, ale cenove pomerne narocna volba. Pouziti makropredsadky (po nasroubovani ti umozni fotit zblizka) je pro tebe asi lepsi. Nese sebou drobna negativa, ale pokud nejsi fotograficky perfekcionalista, nebo neplanujes vyrobu velkych zvetsenin, nemeli by ti prilis vadit. Nejvyraznejsim zaporem je silnejsi vinetace (ztmaveni v rozich) na sirsim ohnisku. U makra hodinek to moc nevadi, tam budes pouzivat spis dlouhe ohnisko a pripadne si kousek poodstoupis. Druha nevyhoda je mirna ztrata svetelnosti (budes potrebovat mene clonit pri stejnem case), ale fotky hodinek jsou hlavne interierova zalezitost tam si se svetlem poradis. Doporucuji se drzet spis drazsich predsadek osvedcenych vyrobcu, protoze kvalita opticke soustavy je dana nejslabsim clankem. Levne predsadky tak mohou mit na svedomi zhorseni kresby. Urcite se nespalis u znacek HOYA a B+W, z levnejsich treba Kenko. Dalsi otazkou je sila cocky udavana v dioptriich. Cim silnejsi tim muzes jit bliz k fotografovanemu objektu, ale zase k nemu musis byt bliz a opticke vady se zhorsuji. Ja mam Canon EOS 50D s obejtivem 17-85 (delsi ohniska je tak nepatrne dal nez tvoje) a pouzivam +4D cocku. http://www.fotoskoda...up-lens-+4-58mm http://www.fotoskoda...up-lens-+4-58mm Budou se dat sehnat i jinde levnejsi, Foto-skoda je docela drahy, i kdyz jinak seriozni obchod. Priblizeni se +4D vypada takhle Pokud bys jsi chtel jit jeste bliz, je nutne bud pouzit silnejsi cocku, neco udelat vyrez (pro pouziti napriklad na webu, nebo tisky rekneme do A4 to neni technicky problem) Edit: Nez jsem stihl dopsat odpoved obejvila se rad spousta. Ja bych na rozdil od kolegu uprednostnil predsadku pred krouzky, nemusi se sundavat objektiv a nehrozi tak zbytecne zaneseni necistot na snimaci cip, z tveho vybaveni nemam pocit ze bys prahnul po maximalni kvalite velkych zvetsenin a pro to je predsadka dobra. Makrokrouzky jsem pouzival u stare praktiky, pak u kino Canona se setakem predsadky a dnes opet predsadku. Muj objektiv sice neni setovy, ale kvalitni kresbou se rozhodne nevyznacuje a vysledek posud sam, pokud budes chtit muzu ti poslat originalni raw. Nebal bych se toho, je to levne a pro bezne pouziti (hodinky na forum) dostatecne reseni. Snad jsem pomohl, P. Upraveno 26. ledna 2012 uživatelem prischera
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se