Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám předchozí generaci (černý číselník, 43,5 mm a 8900). Nechci dělat předčasné (negativní) závěry podle fotek, počkám si na osobní prohlídku. Myslím si, že měli nechat průměr 43,5 mm. Snížení pouzdra z 16,1 mm na cca 13,8 mm - dejme tomu... Ale raději bych měl 15 mm a to dýnko s nějakým hezkým reliéfem (koníka). Absenci data a héliového ventilu - to bych taky dal. Tah, spona, tvar pouzdra - to si musím osahat, vyzkoušet na ruce. Na ty barvy jsem zvědavý naživo. A matný číselník - to si myslím, že je změna k lepšímu. A k cenové politice Omegy - tam jsem negativní. Nemyslím si, že je až tak oprávněná - konkrétně u milionu variant u SMPc je to hrůza, kam to někdy vystřelí. 

Takže to shrnu: 4. generaci PO nezatracuji, je to "nějaká" evoluce a tlak ze strany současných zákazníků se zápěstím do 17 cm (snížení a zmenšení pouzdra, vypuštění "héliáku", zúžení tahu, apod.).

Jsem zvědavý na pocit z pouzdra u těchto nových PO a současných SMPc?! A přál bych si doplnění této 4. generace PO o 43,5 mm pouzdro - na moje 19 cm zápěstí ideální. 

Odesláno
před 2 hodinami, Tikal napsal:

Strašný, dobře už bylo a já jsem rád, že jsem si ten sen tekrát splnil...

Na tý Tvý fotce je viděl (z mého pohledu) geniální design lunety - je sice široká, ale díky vnitřnímu hliníkovému kroužku je luneta vizuálně užší a elegantnější. Podobně to mají staré Seamastery a třeba i Orlíky.

Odesláno

Starší modely byly poměrně elegantní. Tyhle jsem tedy neviděl naživo, ale z fotek působí takovým neotesaným dojmem a možná trochu laciným. Ale absence heliáků je za mě prima.

Odesláno

Docela zvláštní směr, kterým se Omega vydala, trochu mi to připomíná pouzdra Squale ... ale uvidíme naživo. Co se mi nelíbí je leštění, fazety, střed tahu atd., kterého je na tooly moc a stejně tak vnitřní kovový kroužek mezi sklem a lunetou bude tahák na škrábance, které nechceš vidět na první pohled ...

Odesláno (upraveno)

Mám z těch Planetek rozpačité pocity, hlavně absence datumovky, héliáku. Ciferník byl za mě nejlepší keramický…a tahle kombinace je takový kočkopes. Ovšem fain velikost 42 a výška pouzdra… asi si na to bude potřeba zvyknout. Ceny o5 vyletěli směrem vzhůru, to už je hold trend, kdo chce prestiž, ať si připlatí :)

Upraveno uživatelem rekib1
Odesláno

Já budu asi za debila, ale mě se na první dobrou líběj.. až na to (ne)datum teda, to je fail. A po pár měsících měsících budou ty ostrý hrany hnusný. A sou nesmyslně drahý. Tak počkat..:)

Odesláno (upraveno)

IMO je to ale zase jedna z největších hodinkovejch událostí letošního roku. Po dlouhý době je to velká změna u docela "mainstream" modelu u velký a důležitý značky. Za mě je dobře, že se to děje a pro tradicionalisty tu je pořád Submariner. Čím víc na ně během dne někde koukám, tím mi dávají větší smysl a kdybych chtěl kulervoucí potápky co budou na ruce dobře vidět, tak bych je určitě zvažoval. 

Upraveno uživatelem xcmaniax
Odesláno

Někdy si tak říkám, že už se s tím designem ani asi moc dělat nedá. Mám pocit, že Omega začala kombinovat úplně všechno co se dá a ne vždycky je výsledek na výbornou. Za mě někdy méně je více, ovšem očesat Planety některými prvky, které pro ně byli ikonické je za mě neomluvitelné.

Odesláno

Roznorodost nazorov je fajn 🙂
Pre mna je absencia helioveho ventilu a datumovky dovodom, preco si tie hodinky pojdem skusit.
Sirka lunety je otaznikom. Chce to vidiet nazivo.
Dynko je strasne, ale ja mam hodinky zvycajne cifernikom nahor, cize toto ma zasadne netrapi.
177g na tahu je perfektna vaha.
Radim sa skor do skupiny "paci sa".
A ceny? Ved za retail to nekupuje aj tak nikto. 

Odesláno
před 9 hodinami, Tikal napsal:

Strašný, dobře už bylo a já jsem rád, že jsem si ten sen tenkrát splnil...

20211123_093639.jpg

Tak přesně tyhle jsem měl na mysli, když jsem psal, že ty nejhezčí barvy už se prostě nedají koupit.

Odesláno

Tohle není evoluce, tohle už je revoluce. Datumovku bych oželel, ale heliový ventil (i když praktického významu nemá) k PO patří. 🙄

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, skalis napsal:

Na tý Tvý fotce je viděl (z mého pohledu) geniální design lunety - je sice široká, ale díky vnitřnímu hliníkovému kroužku je luneta vizuálně užší a elegantnější. Podobně to mají staré Seamastery a třeba i Orlíky.

A přesně tohle je ten důvod, proč je ta nová o ničem. Ten stříbrnej kruh a taky ten původní placatej font. A luneta dělá potápky.

A samozřejmě pouzdro 43,5 i s tou výškou, prostě to byly kladiva a ty nový nejsou.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odesláno

Za mna su fajn. Je to vlastne mensi brasko ultra-deep. Mam rad ostre hrany, He ventil konecne prec, datum mi tam nechyba. Farby su OK. Pravdupovediac, tato nova verzia sa mi oozdava viac, ako povodna, stara.

Screenshot_2025-11-19-20-19-17-900-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno

Jak z lehce tool hodinek udělat leštěnky pro frajírky. Jinak je zajímavé, že původní GMT stále zůstávají v prodeji. A jsem zvědavej, kolik různých "limite" a kolekcí PO budou bastlit, poslední roky začíná Omega dost Seikovatět... jen v 300M kolekci kolekci mají šílených 61 variant.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...