Vlcak Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Heliovy ventil v podstatě nemá opodstatnění ani pro potápěče, co třeba pod 100+ metrů chodí. Jediné možné využití je pro dlouhodobé saturační potápění. Nikoliv pro ponor na několik hodin, natož desítky minut. Reálně prostě fičura k úplně ničemu, jedině jako charakteristický designový prvek tohoto modelu (a samozřejmě i řady Diver 300M). A jak je vidět, rozhodla se Omega jej vypustit. Jak už tady také padlo, tato 4. generace a redesign modelu na mě působí jen jako snaha snížit výrobní náklady (vypuštění heliového ventilu, výrobně jednodušší dýnko, bez datumovky) a přesto zvýšit cenu. Nejkrásnější mi přijdou Planet Oceany první generace z roku 2005. 2 2
Monkey Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Nejsem sice potápěč, ale jestli se nepletu, tak funkci héliového ventilu lze nahradit prostým vyšroubováním korunky. Když je automatický, jako třeba u SD, nemusíte na nic myslet, ale šroubovací tak, jak byl na PO, byla hlavně snaha se odlišit od designu Rolexu. Pokud se tedy nemýlím.
Vorel Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Absence héliového ventilu a datumovky je pro mě spíš plus. Datum na hodinkách vůbec nepotřebuju a heliák taky ne Asi by se mi líbily i třístovky bez datumu a ventilu
spineshank Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu No za mě teda není na nich zajímavější a lepší než předchozí verze,tohle je krok zoět . absence daumovky,ty leštěný dílky tahu,absence heiáku to vše je divný na nich Chybí mi ta DNA PO na první pohled,tady nevědět že jsou to nové PO tak si řeknu co to je za model asi bych to shrnul takto
Hector_24 Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu před 2 hodinami, Monkey napsal: Nejsem sice potápěč, ale jestli se nepletu, tak funkci héliového ventilu lze nahradit prostým vyšroubováním korunky. Když je automatický, jako třeba u SD, nemusíte na nic myslet, ale šroubovací tak, jak byl na PO, byla hlavně snaha se odlišit od designu Rolexu. Pokud se tedy nemýlím. taky nejsem saturacni potapec ale kdysi kdyz jsem to zkoumal, pochopil jsem ze jen tak odsroubovat korunku nejde. Unik He je potom nekotrolovany (He ventil plyny pousti jenom ven) a porusis vodotesnost, coz v saturacni komore neni uplne chytre... ale je toho plno na internetu
paya01 Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu A máte někdo info, jestli jsou někde už k vidění naživo?
Radek Cigi Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu před 4 hodinami, paya01 napsal: A máte někdo info, jestli jsou někde už k vidění naživo? Možná Hanák Brno. Koukám, že už má CZ cenu za ty oranžové na tahu - 235k CZK
Peta-Biker Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Nejsou, bude to tak konec roku, spíše leden. 1
Radek Cigi Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Ceny nových PO.... Omega - olympijská časomíra a hodinky Agenta 007
Humanzero Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Hodinky jsou menší, tenčí, bez datumovky a ventilu….vlastně vše po čem dle diskuzí nejen tady se dlouho volá. A ejhle přijde to a vše špatně 1
Tomak Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu (upraveno) před 1 hodinou, Humanzero napsal: Hodinky jsou menší, tenčí, bez datumovky a ventilu….vlastně vše po čem dle diskuzí nejen tady se dlouho volá. A ejhle přijde to a vše špatně Mně menší, tenčí vyhovuje, ale myslím, že ultimátní diversky by neměly být lesklý jako návnada na barakudy Upraveno 20. listopadu uživatelem Tomak 1
Humanzero Odesláno čtvrtek v 23:09 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 23:09 před 37 minutami, Tomak napsal: Mně menší, tenčí vyhovuje, ale myslím, že ultimátní diversky by neměly být lesklý jako návnada na barakudy jediný co se mi nelíbí je ten tah, na kaučuku vypadají dobře...chce to vidět v reálu. Co je mimo a to nekomentuju radši je cena
Daemonultimate Odesláno čtvrtek v 23:16 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 23:16 Vykročii směrem k neotesanějšímu toolovýmu stylu. Tím se zbavili všeho co u PO měli. Měl jsem PO, byly super hodinky na každej den. No ještè že jsem se vydal úplně jinym směrem. Všechno je to nesmyslně předražený a ještě to zkurvěj.
shewcza Odesláno pátek v 04:59 Nahlásit Odesláno pátek v 04:59 Mě se líbí fest. Je pravda, že to dynko je slabý, ale jinak super. 1
lukassob Odesláno pátek v 05:49 Nahlásit Odesláno pátek v 05:49 No právě, je slabý, čímž snížili výšku hodinek, takže je to v pořádku.
orius Odesláno pátek v 07:55 Nahlásit Odesláno pátek v 07:55 Za mě byl heliák jejich DNA. Datum bych oželel. Ale heliák a pěkné dýnko k tomu ne.
Seamaster Odesláno pátek v 10:34 Nahlásit Odesláno pátek v 10:34 Tak je zrejmy, ze primarni zadani byla zmena za kazdou cenu, hlavne smerem k nositelnosti... uz asi nebudou delat po ve 3 velikostech pouzdra. A vono kolem toho pomerne masivniho 8xxx inhouse postavit neco malyho je proste problem.... paradoxne prvni PO maji v sobe titernou ETU, ktera v 45,5 verzi pusobi az legracne.... no, takze tady bylo treba ubrat ve vsech smerech, lug size za cenu diskutabilnich nozek a vyska za cenu az trapne jednoducheho dynka a plocheho safiru... material titan, ale tento material k bohatym reliefum dynka tez neprispiva...absence He, no cekal bych, ze to driv popravi na SMP 300m, ale budiz. Zklamani je luneta, ktera ma lumi jen na perle, to je fail. Kdyby to udelali jako swatchky z plastu, byly by to super hodky k rybniku :))
lukassob Odesláno sobota v 08:14 Nahlásit Odesláno sobota v 08:14 V článcích o nových PO je to uvedené, ale tady nezaznělo, že to dýnko je z titanu grade 5. Takže asi opravdu vypadá jak vypadá z důvodu snížení váhy a výšky hodinek. Nějaká videa ze zkoušení naživo: https://www.youtube.com/watch?v=UWZgwRpT6dU https://www.youtube.com/watch?v=PDBMmxflRws https://www.youtube.com/watch?v=yFrm8Byi2xs Inspirace z historie pro nové PO: 1
Senseeei Odesláno neděle v 01:24 Nahlásit Odesláno neděle v 01:24 (upraveno) Vcera som ich mal moznost vyskusat vo vsetkych farbach. + novy zaujimavy dizajn, skvely robustny tah, farby fajn - favorit asi modra, znizenie je fakt poznat, nositelnost super (mam 18,5cm zapastie) - cifernik mi prisiel dost maly a preplneny, lestenie tahu mi nedava na potapanie logiku, prisli mi tazke, ale to si myslim ze je len zvyk Cena bez dane v Tokyu - 6600EUR nefotil som Upraveno neděle v 01:34 uživatelem Senseeei info 1 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se