Přejít na obsah

NIGHTSHOTS

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak moje prvé nightshots.

Keďže nepatrím medzi skúsených fotografov, rád by som sa opýtal skúsenejších ako môžem eliminovať odlesk svetla od skla a kovových častí hodiniek (luneta, púzdro a pod.)? :rolleyes:

post-11853-046178100 1307825048.jpg

post-11853-067381600 1307825068.jpg

post-11853-023658500 1307825076.jpg

Upraveno uživatelem EDYMI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak moje prvé nightshots.

Keďže nepatrím medzi skúsených fotografov, rád by som sa opýtal skúsenejších ako môžem eliminovať odlesk svetla od skla a kovových častí hodiniek (luneta, púzdro a pod.)? :rolleyes:

Neptařím sice mezi zkušené fotografy, ale nejjednodušší rada je, pokud máš závit na filtry, tak použít polarizační filtr... Pokud ne, tak jedině nasvítit z jiného úhlu, nebo naopak z jiného úhlu fotit...

Odkaz ke komentáři

To Gougy: Fotky naprosto perfektní... Ale kde jsi vzal tu odvahu? Já bych se bál zmrazit i Seika, ačkoliv už jsem nad tím jednou přemýšlel :D .

Ale to nejsou jenom tak Seika, právě proto, že to jsou SEIKO, vydrží opravdu dost :) (na té první fotce s ledem je vidět, že sekundovka normálně běží a hodinky šly přesně i po 12ti hodinách v mražáku..

a fotit jenom tak jak svítí, je docela nuda, ta fotka mi pak připadá nějaká sterilní..

Co se týká odrazů, polarizační filtr je jeden ze způsobů (ale pak pozor na barvy..) lepší je "vychytat" světlo.

Edit: fendelik - opravdu pěkné :smile_anim:

Posted Image

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

:D

Ale to nejsou jenom tak Seika, právě proto, že to jsou SEIKO, vydrží opravdu dost :) (na té první fotce s ledem je vidět, že sekundovka normálně běží a hodinky šly přesně i po 12ti hodinách v mražáku..

a fotit jenom tak jak svítí, je docela nuda, ta fotka mi pak připadá nějaká sterilní..

Co se týká odrazů, polarizační filtr je jeden ze způsobů (ale pak pozor na barvy..) lepší je "vychytat" světlo.

Edit: fendelik - opravdu pěkné :smile_anim:

´Já vím, že Seika přežijí snad vše, a vzhledem k tomu, že moje Atlasky po pár pádech na PitBiku jsou už jen pracovní, tak asi provedu podobný pokus. Vydrž do víkendu a něco vyzkúšám. Pokud to nepřežijí, tak je máš na svědomí :D . Ohledně polarizáku jsem psal, že je to nejjednodušší, a fotoeditor je následně víceméně podmínkou... Samozřejmě je nejlepší pohrát si s nasvícením, ale dobré světlo je ostatně základ každé fotografie...

Odkaz ke komentáři

Neptařím sice mezi zkušené fotografy, ale nejjednodušší rada je, pokud máš závit na filtry, tak použít polarizační filtr... Pokud ne, tak jedině nasvítit z jiného úhlu, nebo naopak z jiného úhlu fotit...

Doplním, že polarizační filtr si může poradit s odrazy od skla, ale ne od kovových částí. Odrazy od kovových povrchů nejsou polarizované (leda že by k nasvícení bylo použito polarizované světlo).

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...